Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapach spalin / benzyny w kabinie

Featured Replies

Napisano

Witam!

Borykam się z zapachem spalin w kabinie....

Suwak na konsoli muszę mieć ustawiony na wewnątrz kabinowy bo gdy dam z zewnątrz to od razu czuć..... najbardziej jak zacznę go kręcić na obroty i zwolnię...

PS. uszczelka tylniej klapy szczena, układ wydechowy wydaję sie też grinser006.gif

Napisano

zmien uszczelke pod pokrywą na baku

Napisano

> Witam!

> Borykam się z zapachem spalin w kabinie....

> Suwak na konsoli muszę mieć ustawiony na wewnątrz kabinowy bo gdy dam z zewnątrz to od razu

> czuć..... najbardziej jak zacznę go kręcić na obroty i zwolnię...

> PS. uszczelka tylniej klapy szczena, układ wydechowy wydaję sie też

Ja tak mialem ze spaliny czulem, powode bylo male przetarcie na laczniku elastyczny i nagrzewnica zaciagala

Napisano

sprawdz sobie szczelność wydechu "kolektora wydechowego" może być gdzieś pękniętyatyo tym nawet nie wiesz.

Napisano

> Witam!

> Borykam się z zapachem spalin w kabinie....

> Suwak na konsoli muszę mieć ustawiony na wewnątrz kabinowy bo gdy dam z zewnątrz to od razu

> czuć..... najbardziej jak zacznę go kręcić na obroty i zwolnię...

> PS. uszczelka tylniej klapy szczena, układ wydechowy wydaję sie też

A ja dla odmiany napiszę ci żebyś sprawdził łącze elastyczne na ukł wydechowym. Jeżeli to nie to, to poszukaj nieszczelności gdzie indziej. Rzecz dwa jeśli masz stożek to odma powinna być poprowadzona do doltu.

Napisano

ewentualnie sprawdź szczelność korka wlewu oleju i odmy

Napisano
  • Autor

> A ja dla odmiany napiszę ci żebyś sprawdził łącze elastyczne na ukł wydechowym. Jeżeli to nie to,

> to poszukaj nieszczelności gdzie indziej. Rzecz dwa jeśli masz stożek to odma powinna być

> poprowadzona do doltu.

Auto było robione jakiś rok temu przez Michael-Tuning kolektor jest 4-2-1 stożek K&N wiec wątpię żeby coś źle zrobili myślę że wina w nieszczelności nagrzewnicy.... trochę zimno ale idę to rozebrać grinser006.gif

Napisano

Mam to samo i stawiam, że nagrzewnica zaciąga smród z odmy na której mam założony filterek/konewkę z dolotu Węglarskiego.

Napisano

Podepnę się, gdzie szukać przyczyny jak czuć benzynę wewnątrz po hamowaniu? uszczelka pokrywy pompy czy gdzieś bliżej wlewu? bak sam w sobie suchy patrząc od spodu.

Napisano
  • Autor

> Mam to samo i stawiam, że nagrzewnica zaciąga smród z odmy na której mam założony filterek/konewkę

> z dolotu Węglarskiego.

Odma leży sobie luzem na alternatorze icon_eek.gif

Jest za krótka a osłona nagrzewnicy nieszczelna icon_rolleyes.gif wszystko jasne....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.