Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

myk z OC czy tak można zrobić ?

Featured Replies

Napisano

do rzeczy

mam akutalnie OC w Liberty, które mi się kończy za 2 tyg,

na kolejny rok OC w Liberty wyliczyli mi 670zł co jest ok 100zł więcej niż rok temu frown.gif

Jak robię sobie symulację na nowe OC wychdzi mi 600zł

czy można zrobić tak, że wypowiadam OC i wykupić ponownie OC w Liberty ? coś mi się wydaje że to nie przejdzie

Jeśli NIE to jak najpewniej wypowiedzieć umowę w Liberty Direct ?

Napisano

A to nie łatwiej przejsc do innej firmy ??

i jako nowy klient dostaniesz dobra oferte.

Napisano

> A to nie łatwiej przejsc do innej firmy ??

> i jako nowy klient dostaniesz dobra oferte.

Z PZU do mBanku, z 980 za OC dają 670 i to w miesięcznych ratach.

Napisano

> czy można zrobić tak, że wypowiadam OC i wykupić ponownie OC w Liberty ? coś mi się wydaje że to nie przejdzie

Nie widzę przeszkód ok.gif

> Jeśli NIE to jak najpewniej wypowiedzieć umowę w Liberty Direct ?

Pocztą "klasyczną" za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

Napisano

Symulator oblicza składkę i niżej już się w tym TU nie da. Agenci obliczają składki na tych samych symulatorach i dodają do tego swoje marże. Albo dajesz im zarobić na utrzymanie rodzin (możesz się targować, ale zabierasz ich dzieciom od ust grinser006.gif), albo wykupić online jak się da. Nie dziaduj! zlosnik.gif

Napisano

Marża agenta to jedno.

Druga sprawa to taka, że ubezpieczenia wzrosły.

Na dniach będę przedłużał w PZU.

Pełen klasyk (OC,AC,NW,ASISTANCE,SZYBY).... zaraz mnie zjedzą, że burżuj, ale te ubezpieczenia parę razy tyłek mi uratowały.

Ciekawy jestem jak mnie podliczą.

Pytanie do Wszystkich.

Co sądzicie o ADAC STARTER?

Podobnoo obejmuje cały kraj?

Tak, wiem mogę zadzwonić.

Ktoś to praktykował i jak działa?

Napisano

> Co sądzicie o ADAC STARTER?

> Podobnoo obejmuje cały kraj?

> Tak, wiem mogę zadzwonić.

> Ktoś to praktykował i jak działa?

Obecnie sa w trakcie zmiany oferty, wiec ciezko powiedzic...

Do tej pory warunki byly b. dobre jak za 100 czy 200PLNok.gif

Napisano

> Obecnie sa w trakcie zmiany oferty, wiec ciezko powiedzic...

> Do tej pory warunki byly b. dobre jak za 100 czy 200PLN

Dokładnie, ale miałem ASISTANCE pzu.

Bardzo sprawnie działa.

Szkoda tylko, że na ograniczonym terenie.

Do 2 lutego muszę coś wykupić. ehhh...

Napisano

> czy można zrobić tak, że wypowiadam OC i wykupić ponownie OC w Liberty ?

Mnie tak zrobił mój agent w PZU. Dodatkowo zarobiłem -5% jako nowy klient.

PS: Rozwiązanie i zawarcie umowy w tym samym czasie ok.gif

Napisano

> Pełen klasyk (OC,AC,NW,ASISTANCE,SZYBY).... zaraz mnie zjedzą, że burżuj, ale te ubezpieczenia parę

> razy tyłek mi uratowały.

skad wiadomo czy w innej firmie by nie uratowaly ?

Napisano

> Nie widzę przeszkód

> Pocztą "klasyczną" za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.

zlosnik.gifzlosnik.gif

ale trzeba mieć zaufanie do poczty... przepisy mówią, że pismo musi dotrzeć do TU na jeden dzień przed... inaczej będziesz miał dwa ubezpieczenia...

Napisano

> Symulator oblicza składkę i niżej już się w tym TU nie da. Agenci obliczają składki na tych samych

> symulatorach i dodają do tego swoje marże

hahaha.gifzlosnik2.gifrotfl.gif

wiesz w ogóle jak wygląda sprzedaż polis przez agenta cfaniaczek.gif

w sumie jak byś wiedział to byś nie pisał takich głupot waytogo.gif

do autora wątku, jeżeli chcesz mieć potwierdzenie wypowiedzenia umowy w LD to zapraszam na priv waytogo.gif

Napisano

> do rzeczy

> mam akutalnie OC w Liberty, które mi się kończy za 2 tyg,

> na kolejny rok OC w Liberty wyliczyli mi 670zł co jest ok 100zł więcej niż rok temu

> Jak robię sobie symulację na nowe OC wychdzi mi 600zł

> czy można zrobić tak, że wypowiadam OC i wykupić ponownie OC w Liberty ? coś mi się wydaje że to

> nie przejdzie

Ja bym dzwonil i po wyliczeniu agenta powiedzialbym, ze online jest taniej i chce tamta stawke.

Z reguly daja bez problemu. A na dodatek przy jednorazowje platnosci karta kredytowa pewnego banku udalo sie zaoszczedziec dodatkowo ponad 400zł (na pakiecie OC+AC)

Napisano

> ale trzeba mieć zaufanie do poczty...

W zeszłym roku wypowiadając zaufałem elektronice ... i się przejechałem oslabiony.gif

> przepisy mówią, że pismo musi dotrzeć do TU na jeden dzień przed... inaczej będziesz miał dwa ubezpieczenia...

"Well indeed" ... art. 61 KC ok.gif

Napisano

Ja tak zrobiłem - wypowiedziałem OC w liberty, a za 2 dni wykupiłem nowe przez internet. Nie było żadnego problemu. Jedyny problem to taki, że nie możesz skorzystać z kodu zniżkowego, bo byłeś już klientem.

Umowę wypowiadasz listem poleconym.

Napisano

> ale trzeba mieć zaufanie do poczty... przepisy mówią, że pismo musi dotrzeć do TU na jeden dzień

> przed... inaczej będziesz miał dwa ubezpieczenia...

a juz za 14 dni wchodzi NOWA ustawa o Ubezpieczeniach Obowiazkowych - jedną ze zmian będzie to ze liczyć sie bedzie data stempla Poczty Polskiej (tylko Poczty z tego co pamietam ze szkolenia) czyli data nadania i najwazniejsza zmiana: W przypadku podwójnego ubezpieczenia bedzie mozna w kazym momencie jedną z polis wypowiedziec. smile.gif

Napisano

> do rzeczy

> na kolejny rok OC w Liberty wyliczyli mi 670zł co jest ok 100zł więcej niż rok temu

> czy można zrobić tak, że wypowiadam OC i wykupić ponownie OC w Liberty ? coś mi się wydaje że to

> nie przejdzie

1. robisz kalkulacje

2. zapisujesz jej numer

3. dzownisz na infolinię, podajesz numer kalkulacji

4. przysyłają Ci na maila nową kalkulację smile.gif

Napisano

> a juz za 14 dni wchodzi NOWA ustawa o Ubezpieczeniach Obowiazkowych - jedną ze zmian będzie to ze

> liczyć sie bedzie data stempla Poczty Polskiej (tylko Poczty z tego co pamietam ze szkolenia)

> czyli data nadania i najwazniejsza zmiana: W przypadku podwójnego ubezpieczenia bedzie mozna w

> kazym momencie jedną z polis wypowiedziec.

trochę nie dokładnie słuchałeś zlosnik.gif

Napisano

> trochę nie dokładnie słuchałeś

bardzo dokladnie:

Art 18 ust 3

" W przypadku nadania oświadczenia o wypowiedzeniu lub odstąpieniu od umowy ubezpieczenia obowiązkowego, o którym mowa w art. 4 pkt 1-3, przesyłką listową, za chwilę jego złożenia uważa się datę nadania oświadczenia w polskiej placówce pocztowej operatora publicznego."; 270751858-jezyk.gif

Napisano

miałem na myśli 2 część wypowiedzi wink.gif

Napisano

> Co sądzicie o ADAC STARTER?

> Podobnoo obejmuje cały kraj?

Owszem, ale sa tez czasem limity na kilometry lub przewoz osob. Trzeba dokladnie przeczytac oferte i sie dowiedziec, bo swego czasu potrafili jednoczesnie miec ze 3 oferty w tej samej chwili za te same pieniadze ale kazda miala inne limity km ok.gif Od strony przyjazdu lawety/naprawymoge co nieco powiedziec bo jezdzilem jako "starterowiec" wink.gif Ogolnie za te pieniadze sie oplaca, czasem niestety trzeba troche poczekac na kierowce. Najczesciej starterzy-kierowcy to prywatne firmy ktore wspolpracuja ze starter polska. Starter sam w sobie nie posiada wlasnej floty - przynajmniej na pomorzu wink.gif ZTCW to ubezpieczenie za granice obejmuje tylko doprowadzenie auta klienta do granicy - tak bylo jeszcze ostatnio,wiec trzeba dokladnie doczytac oferte. No i jest jeszcze cos takiego jak naprawa na drodze - co dyspozytor usiluje najczesciej wcisnac, ale juz kierowcy wola opcje lawety zlosnik.gifTakze trzeba dokladnie poczytac umowe, ale ogolnie sie oplaca ok.gif

Napisano

> miałem na myśli 2 część wypowiedzi

no to bach: zlosnik.gif

"Art. 28a. 1. Jeżeli posiadacz pojazdu mechanicznego w tym samym czasie jest ubezpieczony w dwóch lub więcej zakładach ubezpieczeń, przy czym co najmniej jedna z umów ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych została zawarta w trybie art. 28 ust. 1 (chodzi tu o polise automatycznie wznowioną), umowa zawarta w tym trybie może zostać przez niego wypowiedziana na piśmie. (do dnia wypowiedzenia drugiej polisy i tak musi placic)

Napisano

> do rzeczy

> nie przejdzie

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Board=szrot&Number=285642101&page=0&fpart=2

Napisano
  • Autor

dzięki 893goodvibes.gif

ale jak mam przedłużenie umowy to nie mogę wbic kodu,

dopiero przy robieniu nowej symulacji mogę użyć ale i tak cena jest na poziomie ok 600zł (drożej niż rok temu)

jutro wysyłam wypowiedzenie

1 poleconym

2 priorytetowym

3 za potwierdzeniem odbioru

ubezpieczenie mam do 13 lutego mam nadzieje że nie będzie niepotrzebnych nerwów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.