Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG a mróz?

Featured Replies

Napisano

łódź dwie stacje lukoil.. nie czynny LPG z powodu niskich temp. było -19... stacja dalej Bp zalane pod korek (po 2.95 buu.gif) pytałem sie uroczej pani... to powiedziała że kierownik zamyka sprzedaż LPG przy - 22 ale nie z uwagi na problemy z tankowaniem a ze względu na pracowników. Homologacja na zbiorniku pozwala im tankowac do -25.

Napisano

> Dzisiaj na dwóch stacjach Shell odmówili mi zatankowania gazu ze względu na mróz - pierwszy raz się

> z tym spotkałem - powie mi ktoś dlaczego tak?

jako ze pomiedzy ostatnim piatkiem a neidziela zrobilem kilka km po kraju to i ja swoje wtrace

z lbn wyjechalem z nalanym do pelna gazem jeszcze w czwartek - oczywiscie bez problemow

w wawie trzeba bylo dolac gazu... i zonk.... niezaleznie od sieci zero mozliwosci nalanie gazu - na kazdej stacji kartka - awaria dystrybutora

dopiero za wawa na bp bez problemu nalalem gazu

kolejna taka seria awarii dystrybutorow w okolicy ostrody i dopiero na jakiejs ministacyjce nalalem gazu

droga powrotna zywcem powtorzony schemat... na ktorejs stacji jak zapytalem dlaczego jest "awaria dystrubutora" to mi gosc z obslugi wrecz z uzmiechem na gebie powiedzial "a chcialoby sie panu na taki mroz co chwile wylazic?"

Napisano

No to na Shellu w Kraśniku w piątek też była "awaria" zlosnik.gif

Napisano

Może teraz coś się rozjaśni:

Quote:

Od: S***** Artur (PKN)

Wysłano: 1 lutego 2012 08:52:11

Do: L*****Renata (PKN)

DW: J***** Joanna (PKN)

Temat: FW: tankowanie LPG

Ważność: Wysoka

Automatycznie przesyłane dalej przez regułę

Witam,

Tabliczka znamionowa , lub dokumenty DTR indywidualnie dla poszczególnych typów dystrybutora określają dopuszczalne temperatury bezpiecznej pracy urządzenia. W przypadku spadku temperatury poniżej wartości określonej na tabliczce znamionowej/DTR, SP powinna wstrzymać wydawanie paliwa z dystrybutora.

Artur S*****

Kierownik

Zespół Zarządzania Procesami Zewnętrznymi

Obszar Sprzedaży Detalicznej

PKN ORLEN S.A.

ul. Gordona Benetta 2b, 02-159 Warszawa

From: L****** Renata (PKN)

Sent: Tuesday, January 31, 2012 10:32 PM

To: S*****Artur (PKN)

Cc: J***** Joanna (PKN)

Subject: FW: tankowanie LPG

Witam

Proszę o opinie w poniższej sprawie i ostateczne stanowisko czy stacje mają dokonywać tankowania LPG przy temperaturze poniżej -10 stopni. Sprawa pilna.

Renata L*****

Menedżer Sprzedaży

Regionalny Zespół Sprzedaży *******

Jednym słowem , jeśli tabliczka znamionowa pokazuje że dystrybutor ma zakres temperatury -10'C to można zamknąć sprzedaż , jednak są taż zbiorniki LPG podziemne i dystrybutor na stacji może być również np: do -25'C .

Na każdej stacji jest inaczej-trzeba patrzeć na tabliczkę znamionową dystrybutora!

Napisano

> Może teraz coś się rozjaśni:

> Quote:

> Od: S***** Artur (PKN)

> Wysłano: 1 lutego 2012 08:52:11

> Do: L*****Renata (PKN)

> DW: J***** Joanna (PKN)

> Temat: FW: tankowanie LPG

> Ważność: Wysoka

> Automatycznie przesyłane dalej przez regułę

> Witam,

> Tabliczka znamionowa , lub dokumenty DTR indywidualnie dla poszczególnych typów dystrybutora

> określają dopuszczalne temperatury bezpiecznej pracy urządzenia. W przypadku spadku

> temperatury poniżej wartości określonej na tabliczce znamionowej/DTR, SP powinna wstrzymać

> wydawanie paliwa z dystrybutora.

> Artur S*****

> Kierownik

> Zespół Zarządzania Procesami Zewnętrznymi

> Obszar Sprzedaży Detalicznej

> PKN ORLEN S.A.

> ul. Gordona Benetta 2b, 02-159 Warszawa

> From: L****** Renata (PKN)

> Sent: Tuesday, January 31, 2012 10:32 PM

> To: S*****Artur (PKN)

> Cc: J***** Joanna (PKN)

> Subject: FW: tankowanie LPG

> Witam

> Proszę o opinie w poniższej sprawie i ostateczne stanowisko czy stacje mają dokonywać tankowania

> LPG przy temperaturze poniżej -10 stopni. Sprawa pilna.

> Renata L*****

> Menedżer Sprzedaży

> Regionalny Zespół Sprzedaży *******

> Jednym słowem , jeśli tabliczka znamionowa pokazuje że dystrybutor ma zakres temperatury -10'C to

> można zamknąć sprzedaż , jednak są taż zbiorniki LPG podziemne i dystrybutor na stacji może

> być również np: do -25'C .

> Na każdej stacji jest inaczej-trzeba patrzeć na tabliczkę znamionową dystrybutora!

No i prosta sprawa, podjedzie klient, wyżebrze tankowanie mimo mrozu a potem zobaczy, że dystrybutor nie mieści się w zakresie dopuszczalnym to stwierdzi, że został oszukany na ilości i kto ma wtedy rację? smirk.gif

Napisano

> najśmieszniejsze jest, to, że to te same urządzenia, które były w latach poprzednich

To jak wytłumaczyć, że godzinę temu nie udało się pomimo prób ze strony pracownika zatankować na Shellu? 270751858-jezyk.gif Było jedynie - 8

Napisano

> To jak wytłumaczyć, że godzinę temu nie udało się pomimo prób ze strony pracownika zatankować na

> Shellu? Było jedynie - 8

Przepisy przepisami, tabliczki tabliczkami, a obsługa obsługą grinser006.gif

Wczoraj tankowałem przy -19 na Bliskiej, Orlen, Shell i marketowe powyłączały nawet cenniki LPG na słupach crazy.gif

Napisano

> Przepisy przepisami, tabliczki tabliczkami, a obsługa obsługą

> Wczoraj tankowałem przy -19 na Bliskiej, Orlen, Shell i marketowe powyłączały nawet cenniki LPG na

> słupach

Napisałem, że "nalewacz" próbował i nie dał rady niewiem.gif

Napisano

Próbowałem zatankować gaz w sobotę na trasie Rzeszów - Zakopane. Wszystkie Orleny, Bliskie oraz kilka nieznanych mi marek wywiesiły kartki "Awaria".

Udało się na jakiejś "no name" aczkolwiek dosyć dużej. Gość z obsługi mówił, że pistolety w mrozy dają radę, za to pękają węże. Ja byłem obsługiwany nówką sztuką zlosnik.gif

Napisano

> Napisałem, że "nalewacz" próbował i nie dał rady

mnie kiedyś w lecie nie dał rady nalać i co to znaczy ?

mógł być wadliwy pistolet - wyrobiony, mogło coś zamarznąć, mógł twój wlew być oblodzony ...

na pewno sprawny pistolet da się zapiąć (chyba że są też różne ?)

jak pisałem już tu kilka razy, tankowałem przy -20'C i nie było nic niezwykłego, nawet gazu weszło "w normie"

a brat ma znajomego na stacji sieciowej i mimo kartki awaria nalał, tłumaczył że mają zakaz od -15 chyba

dla mnie wysyp awarii to dupochron, bo tak jak już było pisane tu kilka razy, jeśli na dystrybutorze jest -10, a obsługa naleje i będzie coś nie tak, to kto odpowie ?

co innego na małej prywatnej jak właściciel powie lać na moją odpowiedzialność grinser006.gif

mnie tylko przeraża to że za parę lat to nas byle zima rozłoży, mam 12lat auto z gazem w domu i nie pamiętam takich jaj

za następne 10lat to chyba jak tylko spadnie poniżej zera to przestaną tankować zlosnik2.gif

swoją drogą ciekawe jakie temp mają dystrybutory innych paliw

Napisano

> Co druga osoba miała problem żeby poprawnie za pierwszym razem się podpiąć. A wystarczy że

> widziałem jedną osobe która sobie poparzyła ręce.

to po co sie lapia za cos o czym nie maja pojecia oslabiony.gif

Napisano

> w cywilizowanej europie są inne pistolety do tankowania

Ale po co pisac takie bzdury skoro w wielu krajach jest typ "wloski" ?

Napisano

> Napisałem, że "nalewacz" próbował i nie dał rady

No cóż, zdarza się, u mnie nie miał problemów waytogo.gif

Napisano

> mnie kiedyś w lecie nie dał rady nalać i co to znaczy ?

Mnie pytasz?

> mógł być wadliwy pistolet - wyrobiony, mogło coś zamarznąć, mógł twój wlew być oblodzony ...

Mój wlew nie był oblodzony. Dziś w ciągu dnia na TEJ SAMEJ stacji i TYM SAMYM pistolecie zatankowano bez problemów. Było ok. -4

Napisano

> Dzisiaj na dwóch stacjach Shell odmówili mi zatankowania gazu ze względu na mróz - pierwszy raz się

> z tym spotkałem - powie mi ktoś dlaczego tak?

> Druga sprawa - spieszyłem się i odkręciłem korek wlewu gazu, później dostałem info, że mi nie

> naleją i z rozpędu odjechałem z korkiem na dachu. Mogę tak jeździć jakieś dwa dni do czasu aż

> znajdę chwilę żeby kupić nowy korek?

Sprawa prosta.

Znajomy ma stację LPG i sam zamknął na parę dni z uwagi, że ma butlę naziemną kupił 4000 l gazu a sprzedał 3600 l gazu no i koniec tłumaczenia CZEMU

Osobiście tankuję na BP która ma zbiornik zakopany i od połowy grudnia jest taka sama 2.82 PLN.(choć ostatnio przejeżdżając przez KR zobaczyłem 12 groszy różnicy na LPG w obrębie BP)

Napisano

> Znajomy ma stację LPG i sam zamknął na parę dni z uwagi, że ma butlę naziemną kupił 4000 l gazu a

> sprzedał 3600 l gazu

Następnym razem pewnie sam poczeka z zakupami na większe mrozy. mikolaj.gif

Napisano

> Sprawa prosta.

> Znajomy ma stację LPG i sam zamknął na parę dni z uwagi, że ma butlę naziemną kupił 4000 l gazu a

> sprzedał 3600 l gazu no i koniec tłumaczenia CZEMU

a to nie mógł po protu podnieść ceny o te 10% ? - raptem 3gr na litrze

dla mnie to żadne tłumaczenie icon_rolleyes.gif

Napisano

> a to nie mógł po protu podnieść ceny o te 10% ? - raptem 3gr na litrze

> dla mnie to żadne tłumaczenie

10% 3 gr spineyes.gif

Napisano

> 10% 3 gr

shocked.gifyikes.gif zero zginęło grinser006.gif

to niech będzie z 25gr hmm.gif

i tą drogą poszedł Statoil, gdzieś pisałem wcześniej, cena 2.99 a przed mrozami 2.86zł

co ciekawe bliska i prywaciarz sprzedawali w tym czasie po 2.66zł icon_rolleyes.gif

ja tankowałem na -20 po 2.76zł

więc nie zmienia to faktu że da sie ? niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.