Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primera 2002 2,0 140PS benzyna,warto się tym interesować??

Featured Replies

Napisano

Warto się zainteresować tym autem?Podałem przykładowy link bo podobuje mi się nawet ten model.

Spalanie jak wyczytałem w sieci wychodzi w miescie na poziomie 10-11 litrów,ale nie to jest najważniejsze.Chodzi o samą eksploatacje,komfort jazdy...

Przy okazji proszę fachowców od oglądania zdjęć o opinie a użytkowników modelu o opis wrażeń z jazdy tym autem.

Z góryy dzięki

PRIMERA

Napisano

silnik ponoć dużo lepszy niż 1.8 które lubiły olej żreć 270751858-jezyk.gif ponoć tak do pewnego roku było później niby porawiono- tak wyczytałem w necie jak sam się interesowałem.

Kolega mnie ubiegł i kupił to co upatrzyłem początkowo byłem zły ale z perspektywy czasu jestem mu wdzięczny.

Problem z olejem objawił mu się na trasie, pod koniec żywota silnik zjadał od 1-1,5 litra na 100 km. W końcu padł.

Dzisiaj na pewno wybrałby 2.0 ten mniejszy silnik jest nawet nie na styk.

Tapicerka w miarę ok. elektryka też nie świruje- gdyby nie silnik byłby zadowolony.

Napisano

> Warto się zainteresować tym autem?Podałem przykładowy link bo podobuje mi się nawet ten model.

> Spalanie jak wyczytałem w sieci wychodzi w miescie na poziomie 10-11 litrów,ale nie to jest

> najważniejsze.Chodzi o samą eksploatacje,komfort jazdy...

> Przy okazji proszę fachowców od oglądania zdjęć o opinie a użytkowników modelu o opis wrażeń z

> jazdy tym autem.

> Z góryy dzięki

> PRIMERA

mam 1.8 i polecam w całej rozciągłości

Napisano

> Warto się zainteresować tym autem?Podałem przykładowy link bo podobuje mi się nawet ten model.

> Spalanie jak wyczytałem w sieci wychodzi w miescie na poziomie 10-11 litrów,ale nie to jest

> Przy okazji proszę fachowców od oglądania zdjęć o opinie a użytkowników modelu o opis wrażeń z

> jazdy tym autem.

> Z góryy dzięki

> PRIMERA

Jezdzilem 2 lata dieslem 1.9 i bylem bardzo zadowolony.

Troche moze przeszkadzac trzeszczace wnetrze, ale u mnie przebieg byl juz 250kkm.

Ten egzemplarz wyglada na wypicowany do sprzedazy, wiec zalecalbym ostroznosc...

IMHO to jedyny sensowny silnik benzynowy do tego autaok.gif

PS. Nawigacja jest w zasadzie nieuzyteczna, jezeli Cie interesuje...

Napisano

> jazdy tym autem.

> Z góryy dzięki

> PRIMERA

Silnik zdaje się ten sam co w Nissanie Sunny GTi, znajomy ma i bardzo sobie chwali. Nawet go zagazował i nie narzeka.

O ile kumam to silnik na łańcuchu nie pasku rozrządu trzeba dobrze go osłuchać, jeśli coś wali podczas pracy najpewniej rozrząd do wymiany.

Napisano

>

> PRIMERA

silnik bezproblemowy i łatwo sie gazuje

ale nie wiem jak w P12 ale w P11.144 problematyczne byly gorne wachacze

oraz ukrecajace sie polosie

dodatkowo to juz bardziej renuar niz nismo zlosnik.gif

Napisano

> silnik bezproblemowy i łatwo sie gazuje

> ale nie wiem jak w P12 ale w P11.144 problematyczne byly gorne wachacze

> oraz ukrecajace sie polosie

> dodatkowo to juz bardziej renuar niz nismo

Bez przesady... Polos ukrecala sie raz na 200kkm albo i rzadziej...

Poza tym na forach byly na to jakies patenty.

Z tym Renault to przeciez jedynie 1.9dci mial francuski rodowod.

Zeby nie bylo, to mielismy w domu P11 2.0 od nowosci do 350kkm, a swoja P12 tez znalem od poczatku, wiec jakis poglad mam wink.gif

Grunt to znalezc bezwypadkowa, bo pozniej moga dziac sie cyrki z elektryka...

Napisano

> Bez przesady... Polos ukrecala sie raz na 200kkm albo i rzadziej...

no tak zlosnik.gif ale biorac pod uwage ze nie mowimy o nowym aucie mozna sie spodziewac wszystkiego

> Poza tym na forach byly na to jakies patenty.

> Z tym Renault to przeciez jedynie 1.9dci mial francuski rodowod.

z tym reno to od 2000 roku kazdy nissan ma rodowod sick.gif

i nie chodzi tylko o silniki

p12 z pierwszego wypustu byly tak samo usterkowe jak "krolowa lawet" czyli laguna2

Napisano

> jazdy tym autem.

> Z góryy dzięki

> PRIMERA

ja niedawno sprzedałem P12 2004 z 2004 r. 2.0 benzyna i powiem tak - zrobiłem to bez żalu. Na długi czas wyleczyłem się z Nissana.

Jedyny plus tego autka to nawet po tylu latach od wprowadzenia do produkcji nietuzinkowy wygląd - zwłaszcza HB

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.