Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Michael WS w 1.1 mpi

Featured Replies

Napisano

Ma ktos w seju 1.1 mpi z seryjnym katem owy tłumik Michael WS jak wyglada sprawa z głosnoscia i czy pasuje p&p?

Napisano

Ja mam ten tłumik ale w 9setce z katem smile.gif I powiem tak, na początku chodzi jak seria ale jak się przepali po kilku tys kilosów to ładnie mruczy. Na pewno chodzi ciszej niż Ulter .

Napisano

> Ma ktos w seju 1.1 mpi z seryjnym katem owy tłumik Michael WS jak wyglada sprawa z głosnoscia i czy

> pasuje p&p?

Ja mialem, teraz Azi ma 270751858-jezyk.gif

Nie za glosno, ciszej nisz ulter, przy puszczenie gazu czasem cicho popierduje 270751858-jezyk.gif

Nie pamietam, czy P&P bo wczesniej tez mialem Michaela WS, w ktorym odpadla koncowka zjedzona przez rdze:P

Napisano

> Ma ktos w seju 1.1 mpi z seryjnym katem owy tłumik Michael WS jak wyglada sprawa z głosnoscia i czy

> pasuje p&p?

dawno dawno temu miałem to u siebie w SPI pasuje p&p, co do głośności to dużo za cicho zlosnik.gifzlosnik.gif

z katem na niskich obrotach niewiele głośniejszy od serii, na wyższych głośniej ale i tak za cichodevil.gif

myślę że w mpi bedzie tak samo jak w spi ok.gif

Napisano

> pasuje p&p?

Miałem, pasuje, nie jest głośny

Napisano

> dawno dawno temu miałem to u siebie w SPI pasuje p&p, co do głośności to dużo za cicho

> z katem na niskich obrotach niewiele głośniejszy od serii, na wyższych głośniej ale i tak za cicho

> myślę że w mpi bedzie tak samo jak w spi

W MPI będzie sporo ciszej oslabiony.gif

Nie wiem czemu ale przetestowane na przykładzie Ultera u mnie i u Muchy - ten sam typ, i obydwoje mamy seryjne katalizatory i na końcu Ultera... u mnie dużo głośniej ale i tak za cicho hehe.gif

edit:

Michael chodzi jak seria - takie moje odczucie zlosnik.gif

Napisano

> pasuje p&p?

mam wrazenie, ze w MPI wszystkie tlumiki sa ciche.

Napisano

> W MPI będzie sporo ciszej

> Nie wiem czemu ale przetestowane na przykładzie Ultera u mnie i u Muchy - ten sam typ, i obydwoje

> mamy seryjne katalizatory i na końcu Ultera... u mnie dużo głośniej ale i tak za cicho

> edit:

> Michael chodzi jak seria - takie moje odczucie

cos w tym jest mialem ultera w 900 pod koniec darl sie w nieboglosy, w 1,1 MPI niczym seria icon_eek.gif

Napisano

Stary prawie jak seria cool.gif

ale po ulterze i codziennej jeździe 30 km do pracy to stwierdzam że to bardzo przyjemny wydech...

nie zakładałem go ale jak patrze pod auto to wygląda p&p...

jakbyś miał ochotę wpadnij na Tychy i posłuchasz.... i przejedziesz i wogóle ocenisz...

Napisano

Do MPI polecam Ultera rally. i wywalenie srodkowego tlumika. Jest bardzo ciekawie. mialem tak u siebie jednak dla mnie to jest za cicho. Ale jak kto lubi...

u mnie było tak...
Napisano

> W MPI będzie sporo ciszej

> Nie wiem czemu ale przetestowane na przykładzie Ultera u mnie i u Muchy - ten sam typ, i obydwoje

> mamy seryjne katalizatory i na końcu Ultera... u mnie dużo głośniej ale i tak za cicho

> edit:

> Michael chodzi jak seria - takie moje odczucie

no dokładnie ja miałem michaela i był jak seria a teraz mam ulter i jest trochę głośniej

do codziennej jazdy daje rade ok.gif

Napisano

> Do MPI polecam Ultera rally. i wywalenie srodkowego tlumika. Jest bardzo ciekawie. mialem tak u

> siebie jednak dla mnie to jest za cicho. Ale jak kto lubi...

>

u mnie było tak...

W MPI chyba nie ma środkowego tłumika 270751858-jezyk.gif

A filmiki... zależy jak nagrany i na czym odsłuchiwany. Pamiętam jakie miałem zdziwko jak pierwszy raz odpaliłem Ultera (nie słysząc go nigdy na żywo) yikes.gifyikes.gif. A teraz mi za cicho hehe.gif Najlepiej spotkać się z kimś kto ma taki tłumik i się przejechać 20.GIF

Napisano

> W MPI chyba nie ma środkowego tłumika

> A filmiki... zależy jak nagrany i na czym odsłuchiwany. Pamiętam jakie miałem zdziwko jak pierwszy

> raz odpaliłem Ultera (nie słysząc go nigdy na żywo) . A teraz mi za cicho Najlepiej

> spotkać się z kimś kto ma taki tłumik i się przejechać

zalezy jaki rocznik ok.gif

Napisano

> Do MPI polecam Ultera rally. i wywalenie srodkowego tlumika.

gdzieś Ty tam widział środkowy tłumik?! icon_eek.gif

ps. a że się tak podepnę pod temat skoro już o tłumikach tutaj sie rozmowa toczy.

Jak wiadomo w MPI katalizator jest zintegrowany z kolektorem wydechowym. Przed katem jest jedna sonda lambda, za katem druga sonda...

I teraz pytanie: jak można pozbyć się kata, żeby nie było problemów (szczególnie chodzi mi tu o odczyty drugiej sondy lambda). Przypuszczam, że po wrzuceniu kolektora z SPI lub opróżnieniu puszki, komp będzie wariował i/lub chodził w trybie awaryjnym. Jak to obejść?

Napisano

jak dobrze poszukasz na forum to odpowiedź znajdziesz, bo już nie raz temat był poruszany. Z tego co pamiętam to wystarczy dospawać tulejkę pod odpowiednim kątem w którym umieszczona będzie 2 sonda i nic się nie dzieje

Napisano
  • Autor

O to mi własnie chodzi zeby troche odetkac wydech ale nie moze byc za głosno bo raz dziewczyna sejem smiga a dwa sej jest na niemieckich tablicach i zaraz by mnie pały zczaiły.

Napisano

> O to mi własnie chodzi zeby troche odetkac wydech ale nie moze byc za głosno bo raz dziewczyna

> sejem smiga a dwa sej jest na niemieckich tablicach i zaraz by mnie pały zczaiły.

Mój od 2 lat się drze konkretnie (zresztą chyba słyszałeś pod M1 na spocie latem smile.gif ) i jeszcze nawet zwykłej kontroli nie miałem a o zatrzymaniu nie wspomnę zlosnik.gif

Napisano

Ja u siebie mialem srodkowy blush.gif :D Sporting z Niemiec :D 2001 rok blush.gif

Ja chwile u siebie mialem kolektor z punta II na pełnym przelocie... darło sie w niebogłosy. Jednak po założeniu seri oprócz dzwieku nie zauwazylem zadnej roznicy. tongue.gif Jezdzilem bez drugiej sondy. Swiecił sobie CHECk i nic pozatym sie nie działo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.