Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat B5FL 1,9 TDI 131PS automat 2003r

Featured Replies

Napisano

Co powiecie mi o aucie w takim wydanieu.Egzemplarz z roku 2003,automat z przebiegiem 220tys z serwisem,silnk 131koni w TDI.Nadwozie kombi.Jak to wyglada w eksploatacji??Bo jestem poważnie zainteresowany takim autem.

Napisano

Trwałe dobre auto. Jak nie bite to rdzewieć nie powinno (jedyne miejsca to okolice zamka tylnej klapy i od właśnie roku 2003 - błotniki przednie pośrodku - tam są takie gąbki pod spodem, ktore trzymają wilgoc i od tego sie wdaje rdza). Jaki silnik? (symbol) - AVF?

Ważne gdzie to było serwisowane i jak - czy w skrzyni olej zmieniany, czy wszystko robione na bieżąco.

Napisano

> Co powiecie mi o aucie w takim wydanieu.Egzemplarz z roku 2003,automat z przebiegiem 220tys z

> serwisem,silnk 131koni w TDI.Nadwozie kombi.Jak to wyglada w eksploatacji??Bo jestem poważnie

> zainteresowany takim autem.

Skrzynia biegów już po remoncie?

Napisano

> Co powiecie mi o aucie w takim wydanieu.Egzemplarz z roku 2003,automat z przebiegiem 220tys z

> serwisem,silnk 131koni w TDI.Nadwozie kombi.Jak to wyglada w eksploatacji??Bo jestem poważnie

> zainteresowany takim autem.

Mam takie z manualem. Nie wierz w małe spalanie, poza tym bezproblemowo. Info na forum.vw-passat.pl ok.gif

Napisano

> Mam takie z manualem. Nie wierz w małe spalanie, poza tym bezproblemowo. Info na forum.vw-passat.pl

A ile Ci pali? icon_eek.gif

Napisano

> Nie wierz w małe spalanie

Spalanie zależy od stylu jazdy, a te silniki z natury palą mało ok.gif

Zresztą Ty to wiesz tylko udajesz, że jest inaczej cfaniaczek.gifspineyes.gifgrinser006.gif

Napisano

> A ile Ci pali?

1.9 130KM AVF pali tak 7.5 na krótkich odcinkach. W spokojnej trasie (130 na tempomacie) koło 6.5.

Napisano

> Spalanie zależy od stylu jazdy, a te silniki z natury palą mało

> Zresztą Ty to wiesz tylko udajesz, że jest inaczej

Ale spalanie ponizej 7 w miescie czy 5 w trasie to raczej naprawde tryb jazdy męczący-emerycki lub legendy...

Napisano
  • Autor

> Skrzynia biegów już po remoncie?

wiesz co,w środe będe go oglądał i zajrze w książke serwisową,podobno serwisowany do 214tyś(a ma teraz 220tyś)

Napisano

> Ale spalanie ponizej 7 w miescie czy 5 w trasie to raczej naprawde tryb jazdy męczący-emerycki lub

> legendy...

Mi passat 1,9 tdi 115 km po Wrocławiu spala koło 7,5. Po tych mrozach co były wyszło mi 8,3. Klima cały czas włączona.

Na trasie przy emeryckiej jeżdzie spalił z klimą 5,1, a normalnie koło 6,5.

Napisano

> Mi passat 1,9 tdi 115 km po Wrocławiu spala koło 7,5. Po tych mrozach co były wyszło mi 8,3. Klima

> cały czas włączona.

> Na trasie przy emeryckiej jeżdzie spalił z klimą 5,1, a normalnie koło 6,5.

U mnie przy jeżdzie normalnej po wrocławiu AWX 130 we Wrocławiu 8-8.5. W trasie w granicach 5,5-6 bez szaleńśtw ale dośc dynamicznie.

Napisano

> Co powiecie mi o aucie w takim wydanieu.

Miałem taki egzemplarz z silnikiem AVF i automatem. Kupiłem sprowadzone z przebiegiem 190kkm w 2008 roku i sprzedałem po 18mies z 230kkm dokładnie za tę samą kwotę za jaką go kupiłem. Fakt, zrobiłem rozrząd na ori częściach (ok. 2k zł) - bo planowałem nim jeździć dłużej. Wymieniłem ponadto zamek w drzwiach kierowcy, bo padła krańcówka (90zł), termostat (ok. 50zł) i zespolony czujnik temperatury (nie pamiętam, ale chyba poniżej 100zł) i czujnik pod pedałem hamulca (50-60zł). Nic poza tym.

W mieście na dystansie 15-20km do pracy i podróżowaniu ze średnią 15-20km/h palił średnio 11-12l/100km. Niestety straty na automacie robią swoje, choć na korki rozwiązanie idealne. W trasie 6-7l/100km zależnie od but.gif

Auto wygodne i imo mało awaryjne.

Napisano

> Mi passat 1,9 tdi 115 km po Wrocławiu spala koło 7,5. Po tych mrozach co były wyszło mi 8,3. Klima

> cały czas włączona.

U mnie sharan 1,9 ASZ pali na miescie 8,5 do 9 niezaleznie od pory roku - albo klima zezre albo webasto. Na trasie ponizej 6,5 to ciezko.

Napisano

u mnie ibiza zmodowana po miescie przy jezdzie gdzie jezdze jak chce i jak mam ochote to w palnik jak nie to wolno 7,2- 7,5 nie więcej ale to małe auto

Napisano

> cały czas włączona.

Tylko że w te mrozy to klima Ci się ani razu nie włączyła.Bo w minusie klima nie chodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.