Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie - nieduże, 'wyższe', do 15kPLN?

Featured Replies

Napisano

Poszukiwane auto dla teścia hmm.gif

Wymagania:

- nieduże

- 4/5dr

- niedrogie w utrzymaniu

- rocznik 2003 w górę

- do 15kPLN

- i najważniejsze - nieco wyższe niż standardowe wozidła, żeby się wygodniej wsiadało/wysiadało.

Na myśl przychodzą mi: Suzuki Ignis, Opel Agila, Ford Fusion, ale z żadnym nie miałem doświadczeń, więc chętnie poznam Wasze opinie.

A może jeszcze coś innego polecicie?

Napisano

> Poszukiwane auto dla teścia

> Wymagania:

> - nieduże

> - 4/5dr

> - niedrogie w utrzymaniu

> - rocznik 2003 w górę

> - do 15kPLN

Suzuki Wagon R+ = Opel Agila

Dorzuć do Pandę do stawki, też się siedzi wyżej ok.gif

Napisano

> Dorzuć do Pandę do stawki, też się siedzi wyżej

W ogóle chyba w nowych fiatach, mama miała grande punto i tam się siedzi bardzo wysoko.

Napisano

> W ogóle chyba w nowych fiatach, mama miała grande punto i tam się siedzi bardzo wysoko.

Chyba miała na max wys siedzenie kierowcy. W Pandzie jest dużo wyżej.

Napisano

> A może jeszcze coś innego polecicie?

Jeżeli gabaryty zew nie przeszkadzaja to Panda a np. Fusion jest dużo przestronniejszy. Poza ogólnym stereotypom na temat Forda , Fusion jest naprawde niezawodnym autem .

Napisano

> W ogóle chyba w nowych fiatach, mama miała grande punto i tam się siedzi bardzo wysoko.

W Pandzie jest wyżej, GP i Punto 2/2fl jest niej od Pandy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Suzuki Wagon R+ = Opel Agila

Z tej czwórki Panda pewnie będzie najmłodsza w zakładanym budżecie, podejrzewam, ze koszty utrzymania też powinny być najniższe.

O Pandzie myślałem, ale miałem wątpliwość, że jest wyżej.

Skoro tak piszecie, do dopisuję do listy ok.gif

Napisano
  • Autor

> Suzuki Wagon R+ = Opel Agila

Racja, dzieki 20.GIF

Napisano

> Racja, dzieki

Daje radę, mam od 4 lat Pandę Van 1,1 z lpg, 80kkm zrobiłem i jeździ, konstrukcja prosta,

ogólnie gdybym szukał teraz Pandy, to tylko z 1,2 8v i lpg, niby różnica niewielka na papierze,

ale w rzeczywistości odczuwalna bardzo wink.gif

Napisano

Fusion przeraża mnie tandetą wykonania wnętrza! Jak dla mnie to jakiś dramat! Ochyda, prostota i tandeta niestety frown.gif Panda ideałem nie jest ale wygląda w środku zdecydowanie lepiej!

Mój stryj ze względu na poważne schorzenie kręgosłupa i znaczne ograniczenie ruchu szukał właśnie samochodu do którego będzie mu łatwo wsiadać i wysiadać, chodziło żeby było wyżej właśnie i wybrał Fiata Pandę!!!

Ja osobiście czasami korzystam ze służbowej Pandy w firmie i na pewno jest to auto do którego wsiada się znacznie wyżej niż do innych! Dodać do tego trzeba niską cenę za młode auta, dobre wersje wyposażeniowe i tanią eksploatację!!! Idealne autko do miasta!!!

Napisano

nieduze (ale pakowne) i wygodne do wsiadania to meriva...

natomiast panda i wygodne wsiadanie to chyba zart kolegow powyzej...moze i jest ciut wyzej ale wygodnym wsiadaniem tego nie nazwe...jezdze nia na codzien palacz.gif

Napisano

> nieduze (ale pakowne) i wygodne do wsiadania to meriva...

> natomiast panda i wygodne wsiadanie to chyba zart kolegow powyzej...moze i jest ciut wyzej ale

> wygodnym wsiadaniem tego nie nazwe...jezdze nia na codzien

Autor wątku wyraźnie zanaczył "nieduże" , to raczej ciężko porównywać auta troszku z innego segmentu. Opisujesz że z wygodą wsiadania do Pandy to żart - nie neguje tego u Ciebie - ale zobacz ile jest obecnych i byłych użytkowników i sprawdz ich opinie. Wiesz jak ja wysiadam z Transita i wsiadam do GP to tez narzekam. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> nieduze (ale pakowne) i wygodne do wsiadania to meriva...

> natomiast panda i wygodne wsiadanie to chyba zart kolegow powyzej...moze i jest ciut wyzej ale

> wygodnym wsiadaniem tego nie nazwe...jezdze nia na codzien

O Merivie nie pomyślałem, ale patrząc po ofertach może faktycznie coś by się znalazło. Prezentuje się całkiem fajnie ok.gif

Co do Pandy, to jako jedynym z wymnienionych miałem okazje troszkę pojeździć i wspominam ją pozytywnie.

Napisano

> O Merivie nie pomyślałem, ale patrząc po ofertach może faktycznie coś by się znalazło. Prezentuje

> się całkiem fajnie

> Co do Pandy, to jako jedynym z wymnienionych miałem okazje troszkę pojeździć i wspominam ją

> pozytywnie.

Fiat Idea jeszcze powinien pasować ok.gif

Napisano
  • Autor

> Fiat Idea jeszcze powinien pasować

Fakt, na pewno będzie wzięty pod uwagę ok.gif

Napisano

> Fiat Idea jeszcze powinien pasować

Naprawde fajne autko , full wypastne tylko bardzo mało na rynku wtórnym

Napisano

> Autor wątku wyraźnie zanaczył "nieduże" , to raczej ciężko porównywać auta troszku z innego

> segmentu.

meriva jest na podwoziu corsy c-to duze czy nieduze?

Opisujesz że z wygodą wsiadania do Pandy to żart - nie neguje tego u Ciebie - ale

> zobacz ile jest obecnych i byłych użytkowników i sprawdz ich opinie. Wiesz jak ja wysiadam z

> Transita i wsiadam do GP to tez narzekam.

dla mnie do pandy wsiada sie jak do kazdego osobowego auta-z wygoda imho to nie ma wiele wspolnego...do auta ktore mialem i ktore mam teraz (meriva i c-max) i tym podobnych wsiada sie po prostu z marszu-uwazam ze wygodnie (fotel deko wyzej i wysoka buda) smile.gif...natomiast do przytoczonego transita...juz sie wspinac trzeba zlosnik.gif wiec tez lipa palacz.gif

Napisano

...natomiast do

> przytoczonego transita...juz sie wspinac trzeba wiec tez lipa

a wysiadając można nawet wypaść biglaugh.gif przy obecej zimie już zaliczyłem glebe ok.gif

Napisano

> Naprawde fajne autko , full wypastne tylko bardzo mało na rynku wtórnym

Podoba mi się ten pojazd, ma jednak 1 ogromny minus dla mnie, mianowicie centralnie umieszczony zestaw wskaźników crazy.gif

Napisano

> Poszukiwane auto dla teścia

> Wymagania:

> - nieduże

> - 4/5dr

> - niedrogie w utrzymaniu

> - rocznik 2003 w górę

> - do 15kPLN

Idealnie pasuje Mitsubishi Space Star jak sama nazwa wskazuje nieduże ale obszerne i dość wysoko siedzi się + wsiada bez pełnego przysiadu smile.gif

Napisano
  • Autor

> Idealnie pasuje Mitsubishi Space Star jak sama nazwa wskazuje nieduże ale obszerne i dość wysoko

> siedzi się + wsiada bez pełnego przysiadu

Faktycznie pasuje cool.gif, dzięki ok.gif

To zrobiła mi się już całkiem spora lista, będzie miał teściu z czego wybierać food.gif

Podziękowania za podpowiedzi 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.