Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozgrzanie auta

Featured Replies

Napisano

witam.mam pytanie do użytkowników BBM z instalacja gazowa.chodzi mi konkretnie o to,ile w obecnych warunkach mija czasu od zapłonu silnika,do przejścia na lpg w waszych BBMach???u mnie przy tych mrozach gaz załącza się po przejechaniu ok 4km w mieście,a na postoju po ok 6-8minutach i tak się zastanawiam czy to norma???instalacja BRC sequent24 ok.gifdla porównania znajomemu w Mitsubishi Eclipse z tą samą instalacją gaz załącza się już po 500 metrach yikes.giftemp załączenia gazu w mojej maryśce jest ustawiona na 35st.c ok.gif

Napisano

U mnie brc silnik 1.2 okolo 4-5 kilometrów. Weź pod uwagę , że w tym mitsu pewnie silnik 2.0 to i nagrzewa się szybciej, a na polu jakby nie było piździ dosyć konkretnie

Napisano

mitsu to są fenomeny nagrzewania się smile.gif kolega ma Colta 1.6 / 113 kucy.l to po 2 km wskazówka temperatury już jest w połowie skali.. nawet w te mrozy

Napisano

> Trochę wysoko ustawiony ten próg przełączania na LPG.

Dokładnie ok.gif 20 stopni wystarczy

Napisano

> witam.mam pytanie do użytkowników BBM z instalacja gazowa.chodzi mi konkretnie o to,ile w obecnych

> warunkach mija czasu od zapłonu silnika,do przejścia na lpg w waszych BBMach???u mnie przy

> tych mrozach gaz załącza się po przejechaniu ok 4km w mieście,a na postoju po ok 6-8minutach i

> tak się zastanawiam czy to norma???instalacja BRC sequent24 dla porównania znajomemu w

> Mitsubishi Eclipse z tą samą instalacją gaz załącza się już po 500 metrach temp załączenia

> gazu w mojej maryśce jest ustawiona na 35st.c

Moj SQ 24 ustawiony jest na 30 stopni i przelacza sie po ok 2-3 km

Napisano

> witam.mam pytanie do użytkowników BBM z instalacja gazowa.chodzi mi konkretnie o to,ile w obecnych

> warunkach mija czasu od zapłonu silnika,do przejścia na lpg w waszych BBMach???u mnie przy

> tych mrozach gaz załącza się po przejechaniu ok 4km w mieście,a na postoju po ok 6-8minutach i

> tak się zastanawiam czy to norma???instalacja BRC sequent24 dla porównania znajomemu w

> Mitsubishi Eclipse z tą samą instalacją gaz załącza się już po 500 metrach temp załączenia

> gazu w mojej maryśce jest ustawiona na 35st.c

Powiem CI, że nie masz źle. Ja u siebie na początku to jechałem 10km zanim się przełączył przy -10 stopniach na dworze.... potem zrobiłem mały tuning. "Ogaciłem" przewody wodne parownika i odizolowałem termicznie czujnik w parowniku bo był wystawiony na nadmuch ze zderzaka, w zderzaku zatkałem po prostu wlot w tym miejscu.

Teraz przy -26 przełącza mi się po 2-3km a jak chwilkę postoi przed ruszeniem to i po 1km ale to nadal nie to. Ogólnie ten kloc się wolno nagrzewa, ciepło w kabinie mam po 10km w duże mrozy (no ale i kabina spora).

Napisano

Ostatnio sprawdzałem. Temperatura otoczenia -8, odpalam, od razu jadę, po 0,5 km mam skrzyżowanie, stoję jakieś 10-20 sekund, jadę dalej, główną drogą, na wysokich biegach 4-5 i po kolejnych 1,5 km przełącza się na lpg. W sumie wychodzi jakieś 2 km.

Napisano

Witam

Moje usprawnienie - podgrzewacz płynu chłodzącego przed reduktorem LPG

Podgrzewacz od jakiegoś HDI

https://picasaweb.google.com/lh/photo/9hbLbKcDzWxvAjY2PA2UoQ?feat=directlink

Elektrozawór odcinający nagrzewnicę na czas podgrzewania układu

https://picasaweb.google.com/lh/photo/P498m45EZ-saT6F2ef2CPw?feat=directlink

Zespół przekaźników sterujących elektrozaworem i świecami

https://picasaweb.google.com/lh/photo/5VExXMyDg6ZtXSMCENSodg?feat=directlink

Instalacja brc seqwent 24

temperaturę przełączania obniżyłem (mam interfejs) do 33 stopni (miałem 39) i czasy przed przełączeniem też poobniżałem. Na zdjęciu widać podłączone 2 świece -obecnie 3 zastanawiam się nad 4. Ogólnie spadło zapotrzebowanie na paliwo - w wakacje 5-6 tyś km około 12 litrów.

Po dopaleniu podgrzewacza napięcie z 14,4 spadło na 13,6 - altek daje radę.

Do układu przyklejony jest termostat rozłączający układ po osiągnięciu ok 50 stopni na obudowie podgrzewacza . Obecnie -10 - garaż blaszak - wyjazd z garażu , zamknięcie go , przejazd 500 - 700 metrów i przepina się na gaz.

Koszty.

elektrozawór 30 z przesyłką

podgrzewacz 40

Przewody, przekaźniki - na szrocie

przełączniki, diody ,zaciski- w sklepie

całość wyszła jakieś 150 zł

Napisano
  • Autor

ja już się zacząłem martwić że może padł termostat i słabo sie motor grzeje,ale jak widac ten typ tak ma zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Moje usprawnienie - podgrzewacz płynu chłodzącego przed reduktorem LPG ....

<<<<<<<

TNIEMY CYTATY !!!

Iron

>>>>>>>

Troche druciarsko to wyszlo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.