Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Volkswagen, Audi, Skoda - akcja serwisowa

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Oj tam, nie pierwsi oni i nie ostatni.

Oczywiście. Wątek ma charakter wyłącznie informacyjny, może się komuś przyda. Przecież w końcu po to jest AK smile.gif

Napisano

> Oczywiście. Wątek ma charakter wyłącznie informacyjny, może się komuś przyda. Przecież w końcu po

> to jest AK

Ale fakt, że stare dobre 1.9 TDI jest nie do przebicia.

Napisano

> Problem z silnikami 2,0 CR TDI

coś ostatnio VW idzie w zaparte z tymi akcjami serwisowymi zlosnik.gif

Napisano

> Ale ostatnie wypusty sypały/sypią się dość znacznie.

> Pourywane korby itd.

Masz na myśli BXE?

Napisano

> Ale ostatnie wypusty sypały/sypią się dość znacznie.

Skutek uboczny downsizingu i wyścigu mocy. Ale dotyka czemuś głównie VW. Fani VW teraz muszą nauczyć się kolejnych kodów silnika/VIN, których lepiej "nie kupować" wink.gif

Napisano

> coś ostatnio VW idzie w zaparte z tymi akcjami serwisowymi

ważne, że ma schowki w drzwiach pokryte tkaniną zlosnik.gif

Napisano

Zakładają takie misiowe opaski na przewody od wtrysków, żeby mniej drżały ok.gif czas około 15 minut smile.gif

Nie wszystkie 2.0 TDI CR to obejmuje - mój np. miał to fabrycznie smile.gif

Napisano

> Oczywiście. Wątek ma charakter wyłącznie informacyjny, może się komuś przyda. Przecież w końcu po

> to jest AK

Nie zabieraj kolegom od włoskiej motoryzacji wątku "ku pokrzepieniu serc" zlosnik.gif

Z resztą tak na przyszłość - jakby ktoś kiedyś szukał informacji (prawdziwych lub nie) co się psuje w grupie VAG najczęściej, albo info o akcjach serwisowych to radzę kierować się na kącik nowych Bravo - oni tam o tej akcji serwisowej pisali zanim jeszcze ktokolwiek o niej wiedział zlosnik.gif

Napisano

> Nie zabieraj kolegom od włoskiej motoryzacji wątku "ku pokrzepieniu serc"

Oj tam Doktorku, serce mi się kraja jak słyszę o tych niekończących się akcjach serwisowych zlosnik.gif

> Z resztą tak na przyszłość - jakby ktoś kiedyś szukał informacji (prawdziwych lub nie) co się psuje

> w grupie VAG najczęściej, albo info o akcjach serwisowych to radzę kierować się na kącik

> nowych Bravo - oni tam o tej akcji serwisowej pisali zanim jeszcze ktokolwiek o niej wiedział

O przepraszam, jest tam jeden wszystkowiedzący dywersant rozbijający się Golfem rodziców. To on wszystko kabluje hehe.gif

Napisano

> Oj tam Doktorku, serce mi się kraja jak słyszę o tych niekończących się akcjach serwisowych

Wiesz w grande punto mam odprowadzenie wody z podszybia wprost na alternator - mimo że 5 lat klepali auta z pękającymi alternatorami akcji serwisowej żadnej niet - dopiero w evo rozwiązano problem rureczką za parę centów...

> O przepraszam, jest tam jeden wszystkowiedzący dywersant rozbijający się Golfem rodziców. To on

> wszystko kabluje

A nieprawda, nie on wstawiał linka smile.gif

Napisano

> Żeby daleko nie szukać:

> było

> i tu trochę

> na OCP też było sporo, tylko jak zwykle przeciążone aktualnie

Tego drugiego wątku to nie widziałem.

W firmie mam 3 octavie z BXE w tym jedna ma 200 kkm i na razie jeździ zlosnik.gif

A tak poza tematem to dziś zatarła się jedna fabia II z silnikiem 1.4 :D Nalot to 20 kkm przez 4 lata zlosnik.gif

Napisano

Stare to już.

Zakładają takie miśki na przewody albo je wymieniają.

Napisano
  • Autor

> Nie zabieraj kolegom od włoskiej motoryzacji wątku "ku pokrzepieniu serc"

> Z resztą tak na przyszłość - jakby ktoś kiedyś szukał informacji (prawdziwych lub nie) co się psuje

> w grupie VAG najczęściej, albo info o akcjach serwisowych to radzę kierować się na kącik

> nowych Bravo - oni tam o tej akcji serwisowej pisali zanim jeszcze ktokolwiek o niej wiedział

Heh, OT niezły hahaha.gif

Napisano

To samo dzieje sie w 1,6 TDI. Ojciec przerabiał ostatnio. Silnik zaczął bardzo dziwnie pracować. Diagnoza w serwisie - nieszczelność przewodu paliwowego. Naprawa niestety odpłatna...

Krawiec

Napisano

> Wiesz w grande punto mam odprowadzenie wody z podszybia wprost na alternator - mimo że 5 lat

> klepali auta z pękającymi alternatorami akcji serwisowej żadnej niet - dopiero w evo

> rozwiązano problem rureczką za parę centów...

kto by w Italii jakąś rureczka się przejmował hehe.gif

> A nieprawda, nie on wstawiał linka

Myślałem, że o wielu linkach mówiłeś zlosnik.gif

Napisano

> Stare tak, nowe 1.9 TDI nie

hmmm u mnie ostatnie 1.9 z serii BRB i nie ma co narzekać wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.