Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Croma 120 czy 150?

Featured Replies

Napisano

> po czym to można poznać ze wytrzyma? btw do mnie by od biedy podszedł

Dwumas w 115, 120 jest dużo słabszy i co najważniejsze pod mniejsze sprzęgło o ile pamiętam 215 mm (w 150 235 mm), w Multipli przy programi na 309 Nm telepało nim jak diabli. Ewidentna jopa na tej aukcji, dwumasa i sprzęgło do 115 i 120 Jtd/Mjet to coś zupełnie innego niż w 150 tce.

Napisano

> salonu, dokumentacja

> ale wiadomo, kupic tanio sie chce

> A zobacz cena niska to bylaby 19tys, a 26 to tylko 4-5 taniej niz inne, no czasami i 20 tys taniej

Pepcio dzieki za wyjasnienie

niech ten twój znajomy jedzie ją zobaczyć, bo nie chce mi się wierzyć żeby z przerysowanego zderzaka jakiś helmut zrobil promocje na 3-4 tyś E patrząc na inne aukcje. A co do usterek masz juz wszystko napisane w pierwszych 2 stronach tematu. Pozatym zepsuć sie może wszystko, to tylko auto

> troche zly kierunek rozmowy bo liczylem na opinie o tym co moze byc nie tak, co sie psuje itp, a my

> o okazjach:)

Napisano
  • Autor

żeby z przerysowanego

> zderzaka jakiś helmut zrobil promocje na 3-4 tyś E patrząc na inne aukcje.

jest jedno wytlumaczenie takiej ceny - auto rent a car:) tez jeden wlasciciel prawda?

A wowczas to ja pasuje, wiadomo, but i do celu (wiem bo pozyczamy czasami busy;)

Napisano
  • Autor

jeszcze jedno,

czasami bywa (znam przypadki), ze ktos MUSI sprzedac auto bo odbiera nowe i MUSI miec kase, to tzw okazja, a na kazda okazje trzeba 3 razy przez palce patrzec:)

zobaczymy co to bedzie z tego

Napisano

> A wowczas to ja pasuje, wiadomo, but i do celu (wiem bo pozyczamy czasami busy;)

A co to zmienia?

Jeśli autko nie było rozbite a cena będzie atrakcyjna to może się to nawet opłacać.

Jest/była taka Krowa 120KM na AK, tzn. sam użytkownik chyba nie bywa na AK, ale trafił do mnie na diagnostykę przez swojego brata, który bywa na AK.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Jest/była taka Krowa 120KM na AK, tzn. sam użytkownik chyba nie bywa na AK, ale trafił do mnie na

> diagnostykę przez swojego brata, który bywa na AK.

> Pozdrawiam BAS

i co po tej diagnostyce? Jakies wyjatkowe spostrzezenia?

Napisano

> i co po tej diagnostyce? Jakies wyjatkowe spostrzezenia?

Chodziło o reset wymiany oleju(autko z DPF) i reset service interval w zegarach, przy okazji serwisowe wypalanie DPF, przy okazji okazało się, że ktoś nie umiejętnie skręcił obudowę filtra paliwa i lało się na obrotach.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Chodziło o reset wymiany oleju(autko z DPF) i reset service interval w zegarach, przy okazji

> serwisowe wypalanie DPF, przy okazji okazało się, że ktoś nie umiejętnie skręcił obudowę

> filtra paliwa i lało się na obrotach.

> Pozdrawiam BAS

Wypalanie serwisowe DPF to ostateczność, robienie tego bez wyraźnej potrzeby to psucie własnego auta.

Napisano

> Wypalanie serwisowe DPF to ostateczność, robienie tego bez wyraźnej potrzeby to psucie własnego

> auta.

Jak nigdy - tu zgodzę się z Tobą w 100% grinser006.gif

Napisano
  • Autor

A wiec wiem wiecej na temat auta, ktore rozwazam kupic.

w lipcu przy stanie licznika 108 tys wymiana gwarancyjna dwumasu i cos ze skrzynia (ogolna informacja w systemie bez szczegolow) a powiedzieli,ze dwumas sie wymienia a nie naprawia wiec zakladam,ze toto ma pol roku.

Auto na gwarancji do maja

serwisowane we Fiacie gdzies tam

Jakies duperele gwarancyjne typu :drzwi przednie, tylne, uszczelnienie szyby czolowej itpOgolnikowo, nie wpisane czy linka pekla, czy szyba opadla, czy sie rozprogramowala

aaaa...z powaznych rzeczy jak mowili to tylne lozyska/piasta wymieniona na gwarancji

Przebieg 131 tys zatem realny

Glownie auto bedzie uzywanie w miescie, dziennie ok 30-50km z czego mam 18-20km obwodnicy, czy wypalanie DPF jakos jest sygnalizowane w komie np za 150km nastapi wypalenie filtra? Jakies kontrolki?

Mam sie czegos jeszcze bac??

Napisano

> A wiec wiem wiecej na temat auta, ktore rozwazam kupic.

> w lipcu przy stanie licznika 108 tys wymiana gwarancyjna dwumasu i cos ze skrzynia (ogolna

> informacja w systemie bez szczegolow) a powiedzieli,ze dwumas sie wymienia a nie naprawia wiec

> zakladam,ze toto ma pol roku.

Ciekawe czy wynikało to z wady czy ze sposobu obchodzenia się z autkiem.

> czy

> wypalanie DPF jakos jest sygnalizowane w komie np za 150km nastapi wypalenie filtra? Jakies

> kontrolki?

Nie jest sygnalizowane, jest sygnalizowane dopiero zablokowanie filtra, wyświetla komunikat particulate filter clogged, trzeba wtedy jechać autkiem bez przerwy z możliwie wysoką(co najmniej 70km/h, optymalnie trzymając go powyżej 2krpm) prędkością, żeby się wypalił i komunikat zgasł.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Skoro wymiana gwarancyjna Dwumasu to chyba jakas wada bo to chyba "zuzycie eksploatacyjne" zazwyczaj, chyba ze cos tam sie urwalo, blaszka, nit

to tak na logike oczywiscie

A wiesz moze jaki rozmiar KOL ma wersja 120KM?

Bo tam sa zimowki wiec chcialbym wiedziec jaki wydatek mnie czeka:( w kwietniu

Napisano

> A wiesz moze jaki rozmiar KOL ma wersja 120KM?

> Bo tam sa zimowki wiec chcialbym wiedziec jaki wydatek mnie czeka:( w kwietniu

Felgi ze zdjęcia to 17tki, zimówki w tym rozmiarze drogie. Letnie do zniesienia chociaz tez jakis niski koszt to nie jest. Minimum co wg mnie mozna załozyc i jakie występowały w cromie to 16tki

Napisano

> Skoro wymiana gwarancyjna Dwumasu to chyba jakas wada bo to chyba "zuzycie eksploatacyjne"

> zazwyczaj, chyba ze cos tam sie urwalo, blaszka, nit

> to tak na logike oczywiscie

Niekoniecznie.

> A wiesz moze jaki rozmiar KOL ma wersja 120KM?

> Bo tam sa zimowki wiec chcialbym wiedziec jaki wydatek mnie czeka:( w kwietniu

285760513-ak-krowa120oponki.jpg

Jeżdżę(150KM automat) zimą na 205/55/16, latem na 215/55/16 i jest ok, tzn. latem jest ok a zimą do przeżycia.

Pozdrawiam BAS

post-23749-14352515558785_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

letnie w 17" to jakos 2000 za kpl passed_out.gifzal

Napisano

> letnie w 17" to jakos 2000 za kpl zal

Ja za 1200zł kupiłem felgi z oponami z 2009r, felgi takie jak masz na foto wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja za 1200zł kupiłem felgi z oponami z 2009r, felgi takie jak masz na foto

A gdzie tak tanio?

Ja kupuje czasami na ebay

teraz mam 14" z zimowkami 8mm za...70 EURO

Letnie 15t kupilem na 100E z gumamu 5mm w maju 2011, zero uszkodzen czarne polerowane krawedzie smile.gif

ale to szczescie bylo

Napisano

> A gdzie tak tanio?

> Ja kupuje czasami na ebay

> teraz mam 14" z zimowkami 8mm za...70 EURO

> Letnie 15t kupilem na 100E z gumamu 5mm w maju 2011, zero uszkodzen czarne polerowane krawedzie

> ale to szczescie bylo

na allegro trafiłem. Sa chyba za 1400zł ale inny wzór felg. Ja bym założył na felgi letnie 17, zimowe 17tki bym sprzedał a kupił stalu 16cali z oponami;) Troche kombinacji ale wg opłacalne , bo zimowe 17tki to masakra jeśli o cene chodzi.

ps jak sie dalej bedziesz tak decydował na te auto to ci je ktoś sprzątnie sprzed nosa smile.gif

Napisano
  • Autor

kombinacje ale warto, w zimie alu i 17 to niewiadomopoco:)

No, jeszcze auta nie mam ale musze liczyc co mnie czeka:)

zal wydac 30 tys ale kiedys taki czas nadchodzi

Odrobie szybko wydatek

A ponoc od opla Vectry C 5x110 pasuja, to prawda?

15 chyba ze wzgledu na zaciski nie wejda?

Napisano

Vectra C i Saab. ogólnie 5x110 tylko nie pamiętam ET. moge sie mylić ale 15tki nie wejdą ze wzgl na zaciski bo wg mnie 16tki są z niewielkim prześwitem. Ja zimówki z Vectry C kupiłem za grosze

Napisano

> A ponoc od opla Vectry C 5x110 pasuja, to prawda?

> 15 chyba ze wzgledu na zaciski nie wejda?

Prawie wszystko pasuje od Opla Vectry C / Saaba 9-3 / Opla Signum do Cromy - one mają identyczną podłogę, zawieszenie, hamulce, ..... itp

Napisano
  • Autor

o tyle lepiej bo opla jest w brod:) to i czesci tansze

A jesli chodzi o rozrzad to w oplu tez moga to zrobic?

W ASO fiat za rozrzad 1500zl, wszystko ich

Aaaa.....ile trwa wypalanie DPFa podczas jazdy?

Widac to po zwiekszonym spalaniu?

Napisano

> A ponoc od opla Vectry C 5x110 pasuja, to prawda?

Ja kupiłem przed zimą swoją Cromę na letnich alu 17". Chciałem założyć stalowe jak najmniejsze na zime. Wulkanizator u którego kupuje opony znalazł jakieś stalówki 15" ze zbliżonym ET, identycznym otworem na piastę i rozstawem śrób, ale nie weszła ze wzgl na zacisk.

Więc 15" nie wchodzi. 16 to minimum niestety. Chyba nawet w instrukcji wyczytałem, że minimalna odległość od wewnętrznej krawędzi felgi do zacisku to 1,5cm. Teraz znalazłem w miarę dobre zimówki 17" za 100zł/szt i ze 2 sezony objeżdżę.

Najniższą cenę za stalówkę 16 nową znalazłem 135zł/szt. Więc masz już 540zł + opony też po ponad 200zł sztuka. I robi się 1,5k PLN.

Napisano
  • Autor

juz mi cena urosla do 33 tysiakow (w tym rozrzad, opony-felgi)

Oczywiscie zakaldam rozrzad w ASO, opony nowe itp

Drogawy kaprys passed_out.gif

A moze we wro znacie jakis warsztat od MJ do rozrzadu za normalna kase?

Napisano

> Najniższą cenę za stalówkę 16 nową znalazłem 135zł/szt. Więc masz już 540zł + opony też po ponad

> 200zł sztuka. I robi się 1,5k PLN.

mi się udało kupić za 550zł kpl 4szt felg i opon , opony 2007r i mysle ze na upartego przyszły sezon objezdze.

Napisano

> juz mi cena urosla do 33 tysiakow (w tym rozrzad, opony-felgi)

> Oczywiscie zakaldam rozrzad w ASO, opony nowe itp

> Drogawy kaprys

> A moze we wro znacie jakis warsztat od MJ do rozrzadu za normalna kase?

JA mam wrazenie ze ty nie chcesz tego auta, koszty w przypadku Fiata są jedne z niższych jeśli chodzi o eksploatacje a Tobie ciagle cos nie pasuje.

Napisano
  • Autor

E tam, eksploatacja to jedno a przygotowanie do eksploatacji to drugie

poprostu to ma byc drugie auto, ot wieksze, wygodniejsze, nowoczesniejsze i tyle

Taki kaprys bardziej niz potrzeba

Jednak nie spodziewalem sie ze na dzien dobry to 3500zl extra (opony lato+rozrzad

Wypadaloby jeszcze filtry,olej i kolejne 400zl:)

no i 4 tysiaki odleci no i z 400 zl lakiernik

Niemniej jade za kilka dni ogladac, a wiadomo zdjecia jedno, realia drugie.

jak kupie dolacze do grona, a wlasciwie bede na dwoch profilach bo lanowozu sprzedac nie zamierzam, zbyt piekny jest mimo 12 latek:)

Napisano

> Jednak nie spodziewalem sie ze na dzien dobry to 3500zl extra (opony lato+rozrzad

> Wypadaloby jeszcze filtry,olej i kolejne 400zl:)

> no i 4 tysiaki odleci no i z 400 zl lakiernik

za 4400zł to zrobie ci rozrząd, kupie opony,polakieruje zderzak, wymienie olej i myśle że jeszcze mi starczy na tydzień imprez.

Rozrząd miałeś rozpisany ile kosztuje, opony 17tki używki za 700zł kupisz kpl 4szt. Serwis olejowy jesli sam pokupisz filtry i olej zamknie się w kosztach ok 400zł. Olej i filtr paliwa najdroższe. Lakiernik za 250zł taki zderzak spokojnie pomaluje.

Napisano

> mi się udało kupić za 550zł kpl 4szt felg i opon , opony 2007r i mysle ze na upartego przyszły

> sezon objezdze.

Bardzo dobra cena. Szkoda że takiej nie upolowałem.

Napisano
  • Autor

no to sie robi rozsadna milsza sercu kwota

Tylko te uzywki opony

uzywki dotychczas sprzedawalem

A pytanie jesli robie rozrzad w ASO to daja gwarancje na 5 lat lub 120kkm?

A jak to prywatnie jest w warsztacie?

ASO DU na rozrzad daja 60 tys km lub rok bodaj wiec nierealne i tak naprawde wyjdzie 20 tys km

Napisano

> Bardzo dobra cena. Szkoda że takiej nie upolowałem.

codzienne przeglądanie ofert , po kilka razy pojawiających się w kategorii, dziesiątki telefonów i udało się wink.gif nie spieszyło mi się bo auto nie było gotowe to mogłem grymasić:]

Nie wiem ile aso daje na rozrząd, w bosch-service jak robiłem to dostałem w GP na 5 lat albo 60 tyś km

Napisano
  • Autor

no to juz wiem

niezalezyny serwis grupy FIAT pod oknami moimi niemal rozrzad kpl 850zl

gwarancja 60tys lub 3-5 lat pod warunkiem sprawdzenia paska co 20 tys(logiczne)

wymiana olej, filtry i co tak przy okazji do 550zl ze wszystkim wiec glowy nie urywa, pewnie,ze mozna co nieco samemu

poki co najpewniej musialbym rozrzad cyknac wink.gif

Napisano

> A pytanie jesli robie rozrzad w ASO to daja gwarancje na 5 lat lub 120kkm?

Na oryginalnych częściach 2lata, na zamiennikach to różnie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

15" nie jest homologowane w Krowie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Najniższą cenę za stalówkę 16 nową znalazłem 135zł/szt.

Kupowałem nowe KFZ 16x6,5J po 140zł/szt z zaworkami montażem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Aaaa.....ile trwa wypalanie DPFa podczas jazdy?

Jakieś 10-20minut, zależy od wielu czynników.

> Widac to po zwiekszonym spalaniu?

Tak.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jednak nie spodziewalem sie ze na dzien dobry to

To jest autko segmentu D, chcesz, żeby było tanio to segment A i Panda.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> o tyle lepiej bo opla jest w brod:) to i czesci tansze

> A jesli chodzi o rozrzad to w oplu tez moga to zrobic?

Tak to ten sam silnik 1,9 ale cena pewnie identyczna ...

> W ASO fiat za rozrzad 1500zl, wszystko ich

> Aaaa.....ile trwa wypalanie DPFa podczas jazdy?

> Widac to po zwiekszonym spalaniu?

Nie mam tego wynalazku i nie chce mieć... cool.gif

Napisano
  • Autor

> Tak to ten sam silnik 1,9 ale cena pewnie identyczna ...

> Nie mam tego wynalazku i nie chce mieć...

nie masz bo nie miales czy pozegnales sie na dobre?

Jakies wady pozbycia sie DPFa?

Napisano

> Skoro wymiana gwarancyjna Dwumasu to chyba jakas wada bo to chyba "zuzycie eksploatacyjne"

Nie martw się na 99% jakaś wada materiałowa dwumasu, znam kilka przypadków Vectr C, które przeglądu zerowego nie przechodziły z powodu dwumasu i przed wydaniem klientowi wymieniali a w Cromie siedzi chyba to samo. Ja miałem wymieniane koło zamachowe przy przebiegu 1500 km - wada materiału.

Napisano

> nie masz bo nie miales czy pozegnales sie na dobre?

Nie miałem .. Mam Crome na rynek Polski i to była opcja dodatkowo płatna... to czy auto ma DPF można poznać po numerze silnika ... ale i z tym jest problem, najlepiej zobaczyć pod autem co jest... a dzięki temu, ze nie mam DPF-a oraz automatycznej skrzyni mam takie spalanie : icon1.png

Gdybym to miał to bym sie pozbył

> Jakies wady pozbycia sie DPFa?

Nie wiem.... raczej same zalety ( nie ma problemu z olejem, z smarowaniem, mniejsze spalanie, nie zapali się auto od filtra, nie przytyka wydechu.... - no może poza czarnym bączkiem który może się pokazać za autem bez DPF-a ... u mnie nic takiego nie ma miejsca

Napisano
  • Autor

skrajnym ekologiem nie jestem wink.gifa baczek zawsze za mna jakby nie stanac;)

Fakt spalanie fajne, a to srednia miejska?

Dwa dni temu rozmawialem z gosciem od cromy srednia mial 7,4 z 1800km

Niestety podejrzewam, ze auta z UNI maja DPF w standardzie w zwiazku z emisja.

A jak to jest na przegladach jak DPF-a sie zlikwiduje?

Napisano

> A jak to jest na przegladach jak DPF-a sie zlikwiduje?

Od ponad 10-ciu lat jeżdze swoimi dieslami na przeglądy i jeszcze nigdy mi nie sprawdzali zadymienia. Jak nie masz jakiejś usterki, która powoduje nadmiar dymienia to póki co tego nie sprawdzają,.. pewnie im się nie chce. Ja z auta żony wywaliłem DPFa przy 70kkm chociaż żadnych problemów jeszcze nie było,.. i nie chciałem, zeby były. Na wszelki wypadek wkład leży schowany w garażu i zawsze można go włożyć z powrotem ( no i wprogramować ). Ale wątpie, żeby kiedyś byłą taka potrzeba

Napisano

W PL da się wszystko załatwić i na dzisiaj nikt się nie czepia wycięcia DPF, nie wiem jak na zachodzie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> skrajnym ekologiem nie jestem a baczek zawsze za mna jakby nie stanac;)

> Fakt spalanie fajne, a to srednia miejska?

> Dwa dni temu rozmawialem z gosciem od cromy srednia mial 7,4 z 1800km

> Niestety podejrzewam, ze auta z UNI maja DPF w standardzie w zwiazku z emisja.

Co do spalania powiem tylko tyle, jeśli ktoś uważa, że spalanie w samochodzie o wadze 1500 kg i mocy 150 KM na poziomie 7-8 litrów ON to dużo, to najlepszym rozwiązaniem dla niego będzie TICO z LPG lub komunikacja miejska.

Bez urazy, ale czytam ten Twój wątek i coraz częściej dochodzę do być może mylnego wniosku, że nie stać Cię na to co chcesz kupić..... może celuj w Cromę ale z pierwszych roczników za pi razy oko 25000 kupisz być może coś w nienajgorszym stanie, dodasz do tego ,,pakiet startowy'' czyli rozrząd, opony, oleje, kolektor ssący, DPF OUT i za m/w 32 tys będziesz posiadaczem fiata Croma, a reszta która zostanie z początkowych 35 tys wystarczy na sporo kilometrów ze spalaniem wyższym o 1,5-2 litry niż magiczne 6 l/100 km.

Tak na marginesie, moja crowa kupiona za 25 tys, kosztowała mnie już kolektor ssący, soft, wywalenie DPF-u i wczoraj nowe wtryski, ale i tak póki co jestem zadowolony bo to ułamek kosztów zakupu nowej Cromy czy innego porównywalnego samochodu. Spalanie do niedawna miałem w granicach 6,3 - 6,9 l/100 km w cyklu przeważnie miejskim, ostatnia wizyta w górach przy -19 stopniach i kilka krótkich odcinków na stok i ze stoku wyszło 8,5 l/100, teraz kończy się ten sam zbiornik i mam 6,8 l. Generalnie oceniam te wyniki za bardzo satysfakcjonujące.

Napisano
  • Autor

No to le mnie oceniasz niestety

Widzisz, 35 tysiakow to niwielka czesc wolnych srodkow ale z natury jestem "racjonalnie rozrzutny" wink.gif wiec lubie wiedziec w co sie pcham, podobnie nak z inwestycjami, liczy sie za i przeciw, warto czy nie, jaka stopa zwrotu itp

Odnosnie wywalenia DPF nie liczylem ile mi mniej spali ale z czystej ciekawosci jak to u nas jest

Bo na przegladzie to mi gosc powiedzial,ze kierownica MOMO jest nieoryginalna i zeby do niego wiecej nie przyjezdac:)))) a ze do tlumika pchaja cos tam to stad to pytanie.

Mam swiadomosc,ze Croma spali 7-8 w miescie i tyle, skoro 1,5dci pali 7,2 w miscie smile.gif

A pytania o awaryjnosc byly bo slysze o bolaczkach diesli, ale dieselkiem dobrze mi sie jezdzi (czasami sluzbowe)

Mamy sluzbowego C5 500kkm i jezdzi:)

Napisano

> skrajnym ekologiem nie jestem a baczek zawsze za mna jakby nie stanac;)

> Fakt spalanie fajne, a to srednia miejska?

> Dwa dni temu rozmawialem z gosciem od cromy srednia mial 7,4 z 1800km

Kliknij na moją ikonę z spalaniem i poszukaj innych Crom...

> Niestety podejrzewam, ze auta z UNI maja DPF w standardzie w zwiazku z emisja.

Pewnie tak - wywalenie filtra coś koło 1,5 tys zł

Normalnie... kto sie na tym pozna wink.gif

Napisano

> Kliknij na moją ikonę z spalaniem i poszukaj innych Crom...

moje spalanie z warszawskich korków

icon1.png

Napisano
  • Autor

> moje spalanie z warszawskich korków

no i wszystko sie zgadza

fizyki sie nie oszuka

opory cos, czyms trzeba pokonac

Akceptuje spalanie ~ 7,5/100

nie oczekuje 6 w miescie,nie,nie

Apowiem Wam szczerz dlaczego kusi mnie II autoOtoz moja zona jakos ze 2 lata temu zaczela prawko, nawet wyjezdzila jazdy i o malo co miala isc na egzamin no ale..zawsze cos

Teraz ja ja woze do pracy, do sklepu, do tesciowej

A tak, ja cromka a Lanowoz bedzie do "dyspozycji" moze ja zmotywuje do dokonczenia dziela.

Sprytne czy glupie?

Bo jak nie zrobi bede dwoma na zmiane jezdzil, co tam:)

Napisano

> Apowiem Wam szczerz dlaczego kusi mnie II autoOtoz moja zona jakos ze 2 lata temu zaczela prawko,

> nawet wyjezdzila jazdy i o malo co miala isc na egzamin no ale..zawsze cos

> Teraz ja ja woze do pracy, do sklepu, do tesciowej

> A tak, ja cromka a Lanowoz bedzie do "dyspozycji" moze ja zmotywuje do dokonczenia dziela.

> Sprytne czy glupie?

> Bo jak nie zrobi bede dwoma na zmiane jezdzil, co tam:)

Ja mojej małżonce w grudniu sprawiłem Pandę aby sobie pomykała lecz stwierdziła, że jeździć zacznie dopiero na wiosnę. Tak więc na chwile obecną stosuje system rotacyjny wink.gif i w te mrozy i śnieżne zawieje pomykam pandą a krowa stoi w oborze zamknięta i kołderką przykryta czekając aż zima odpuści hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.