Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Croma 120 czy 150?

Featured Replies

Napisano

Witajcie, otoz chyba ostatecznie stanie na zakupie cromy (zonie sie podoba i mnie tez;)

Zatem pojawia sie pytanie o silnik.

Dodam,ze nie zalezy mi na osiagach , a na spokojnym, niekosztownym uzytkowaniu

W gre wchodzi 120 KM czy moze 150KM?

Czytam fora i tu dobrze, a tam lepiej:) trudny wybor.

Jakies bolaczki przy przebiegu ok 140tkm dla 120KM i dla 150KM?

Jakies slabe punkty?

Dzieki za rzetelne info.

Wiadomo wydac 30 tysiakow ok, ale zeby nie wtopic na dzien dobry bo....cos tam do remontu:)

Co tak w silniku pada kosztownego i przy jakich przebiegach?

Na oku mam cromke Emotion 120KM,manual 131tkm nalatane. 2009 rok

Napisano

Brać 150KM, dokładnie chodzi mi o 16V, przy 8V trzeba regulować zawory, pozostałe koszty są praktycznie identyczne.

150KM w Krowie, która waży 1,5tony upy nie urywa, nie jeździłem 120KM, ale tam to musi być płacz i rozpacz.

W obu przypadkach, zwłaszcza przy manualnej skrzyni biegów, może okazać się, że DKZ wymaga wymiany itd.

> Na oku mam cromke Emotion 120KM,manual 131tkm nalatane. 2009 rok

Jeśli pewna i w dobrym stanie to brać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Brać 150KM, dokładnie chodzi mi o 16V, przy 8V trzeba regulować zawory, pozostałe koszty są

> praktycznie identyczne.

> 150KM w Krowie, która waży 1,5tony upy nie urywa, nie jeździłem 120KM, ale tam to musi być płacz i

> rozpacz.

> W obu przypadkach, zwłaszcza przy manualnej skrzyni biegów, może okazać się, że DKZ wymaga wymiany

> itd.

> Jeśli pewna i w dobrym stanie to brać.

> Pozdrawiam BAS

Regulacja zaworów to "pikuś" przy klapach wirowych w kolektorze dolotowym, które są w prawie każdej 150 - tce! Na dodatek można przebierać w ofertach na 120, ciekawych ofert na 150-tki prawie nie ma. Zawsze można zrobić program i będzie jeździć lepiej niż fabryczna 150-tka.

Napisano

> Regulacja zaworów to "pikuś" przy klapach wirowych w kolektorze dolotowym, które są w prawie każdej

> 150 - tce!

Zapomniałem o tym, u mnie(2008FL) jest plastikowy kolektor, więc...

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Regulacja zaworów to "pikuś" przy klapach wirowych w kolektorze dolotowym, które są w prawie każdej

> 150 - tce! Na dodatek można przebierać w ofertach na 120, ciekawych ofert na 150-tki prawie

> nie ma. Zawsze można zrobić program i będzie jeździć lepiej niż fabryczna 150-tka.

150 Jest w bród, a teza o tym jakoby 120 po sofcie jeździła lepiej od 150 bez, moim zdaniem jest też mocno wątpliwa, praca silnika 8 v różni się znacząco od 16 v góra w silniku 120 8v będzie puchła kiedy 150 spokojnie się pokręci. Można spodziewać się powiedzmy zbliżonych osiągów, ale delikatna korekta w 150 ce i masz 180-190 KM, a to na prawdę dobrze jedzie.

Zamiast płacić w 120 za soft, można spokojnie wywalić kolektor z klapami w 150 tce. Sinik 150 km jest znacznie bardziej rozwojowy i jeśli w przyszłości nowy właściciel zapragnie pomodować, to można z niego wykręcić na prawdę niezłe osiągi.

Napisano

Miałem GP z mocą ponad 150KM i mam krowe z mocą 115KM.

Croma to nie ścigacz, a jesli piszesz że nie szalejesz i potrzebujesz auto do przemieszczania się po mieście to spokojnie wystarczy. Ja po 2 tyg przyzwyczaiłem się do mocy i jezdze, nawet nie narzekam. Co prawda ściganie od świateł do świateł nie wchodzi w gre ale jezdzić można.

W 8v nie masz klap które chyba najszybciej padają w 150tkach. Musiałbyś sie przejechać 120 i 150km zeby wybrać to co Tobie jest potrzebne wink.gif

Napisano
  • Autor

> 150KM w Krowie, która waży 1,5tony upy nie urywa, nie jeździłem 120KM, ale tam to musi być płacz i

> rozpacz.

DKZ wymaga wymiany

> itd.

> Jeśli pewna i w dobrym stanie to brać.

> Pozdrawiam BAS

Placz i rozpacz przy 120KM?

Czasami jezdze dCi 88KM i do 100KM benzyny to naprawde szatan smile.gif to moje odczucie

A.....ten pojazd ktorym jezdze czasem to auto co wazy 1350kg wiec troche

Oczywiscie, lepiej miec wiecej kucy ale bardziej zalezy mi na taniej eksploatacji niz rwaniu asfaltu wink.gif

A co to jest DKZ do wymiany?

A te klapy wirowe naprawa to oczywista oczywistosc?

A ile usuniecie tego i ile toto kosztuje i czy cos zanika po usunieciu?

Przepraszam za pytania ale nigdy nie mialem disla, ciagle LPG i 253tkm bez jakichkolwiek problemow tyle ze moj Lanowoz to inna epoka, to se ne wrati smile.gif

Dzieki.

Napisano

> Oczywiscie, lepiej miec wiecej kucy ale bardziej zalezy mi na taniej eksploatacji niz rwaniu

> asfaltu

Jest gdzieś wątek o spalaniu, poczytaj bo ja o spalaniu się nie wypowiadam.

> A co to jest DKZ do wymiany?

Dwu-masowe koło zamachowe.

> A te klapy wirowe naprawa to oczywista oczywistosc?

Podobno, u mnie nie ma z tym problemu.

> A ile usuniecie tego i ile toto kosztuje i czy cos zanika po usunieciu?

ABM z tym walczył, pewnie lepiej niż ja Ci wyjaśni, zasadniczo jest to jeden z eko-wynalazków.

> Przepraszam za pytania ale nigdy nie mialem disla, ciagle LPG i 253tkm bez jakichkolwiek problemow

> tyle ze moj Lanowoz to inna epoka, to se ne wrati

Mam diesla i noPB/LPG, tym drugim jeździ się fajniej, ale w tak ciężkim aucie jak Krowa to raczej diesel jak ma to jakoś jechać i nie zabijać spalaniem.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

a DKZ to jakas bolaczka kosztowna i po jakim przebiegu?

To jakos do weryfikacji przy kupnie ze pada?

LPG zostaje w rodzinie, zasluzyl sobie na miejsce w garazu przez 10 lat spokoju komunikacyjnego:)

BAS

Napisano

nie jeździłem 120KM, ale tam to musi być płacz i

> rozpacz.

120KM spokojnie daje radę, nie jeździłem co prawda 150KM zlosnik.gif ale z tego jestem bardzo zadowolony. W porównaniu do dzisiejszych diesli np 1.6 TDI VW czy 1.6 TDCI w w nowym focusie to rakieta - takie są moje odczucia więc do normalnej jazdy spokojnie wystarcza. Zapewnia bezstresowe wyprzedzanie na trasie.

Napisano

> a DKZ to jakas bolaczka

W nowoczesnych dieslach jest to ponoć norma.

> kosztowna i po jakim przebiegu?

Może wytrzymać kilkaset kkm, ale jak się uprzesz to zamordujesz w kilka kkm.

> To jakos do weryfikacji przy kupnie ze pada?

Charakterystyczne stuki-puki przy gaszeniu silnika.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Witajcie, otoz chyba ostatecznie stanie na zakupie cromy (zonie sie podoba i mnie tez;)

> Zatem pojawia sie pytanie o silnik.

> Dodam,ze nie zalezy mi na osiagach , a na spokojnym, niekosztownym uzytkowaniu

> W gre wchodzi 120 KM czy moze 150KM?

> Czytam fora i tu dobrze, a tam lepiej:) trudny wybor.

> Jakies bolaczki przy przebiegu ok 140tkm dla 120KM i dla 150KM?

> Jakies slabe punkty?

>

Kiedyś 150 miały taki sam układ hamulcowy jak 200 KM... po 2006 już sie to zmieniło sick.gif i wszystkie mają taki sam jak 120 KM / Saby 9-3 i Vectry C.... ale i ine części zawieszenia są identyczne więc jest tego na rynku i ceny sa przystępne...

Co do wyboru to osobiście nie wiem... mi 150 KM wystarcza (większość i tak ma ponad 160 KM w bonusie ) jak jest z 120-kami - zapewne tak jak w Stilo lub Bravo tylko tyle, że masa Cromy swoje robi.... do szybkiego wyprzedzania lepiej mieć jednak kilka KM więcej a do stania w korku to i 80 wystarczy zlosnik.gif

Spalanie bardziej zależy od tego czy będzie automat/manual czy będzie filtr DPF i klapy wirowe oraz EGR sprawny ... ten ostatni to bolączka wszystkich JTD i MJTD więc trzeba co 20-25 tys km czyścić..

Napisano
  • Autor

EGR to samemu sie czysci czy jakies skomplikowany temat?

Co do wyprzedzania to powiem tak, jak jade z rodzinka A4 to 120-130 wiecej mi sie nie chce bo i po co, dla 10 minut wczesniej?

Pozatym z rocznym dzieckiem ani nie planuje latac bokami ani sie scigac.

Mam troche lat, troche meczy mnie wyscig po miescie skotro i tak stoje na 300m:)

Auto ma sie nie psuc i tanio jezdzic smile.gif

Wolalbym 1,8 benzyne i zagazowac ale nie ma tych niemal wogole na rynku

Sam nie wiem co myslec.

Jutro przymierze sie jakos moze do cromki kolegi z wroclawia to zobacze co toto daje:)

Napisano

> EGR to samemu sie czysci czy jakies skomplikowany temat?

Czyści się samemu, można tez podjechać do Cinek_ i go wyciąć na stałe.

> Co do wyprzedzania to powiem tak, jak jade z rodzinka A4 to 120-130 wiecej mi sie nie chce bo i po

> co, dla 10 minut wczesniej?

> Pozatym z rocznym dzieckiem ani nie planuje latac bokami ani sie scigac.

> Mam troche lat, troche meczy mnie wyscig po miescie skotro i tak stoje na 300m:)

Nie będę się kłócił.

> Auto ma sie nie psuc i tanio jezdzic

> Wolalbym 1,8 benzyne i zagazowac ale nie ma tych niemal wogole na rynku

> Sam nie wiem co myslec.

1.8 to zdaje się silnik GM, więc trzymałbym się od tego z daleka.

> Jutro przymierze sie jakos moze do cromki kolegi z wroclawia to zobacze co toto daje:)

smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> 1.8 to zdaje się silnik GM, więc trzymałbym się od tego z daleka.

> Pozdrawiam BAS

A czy silnik w Lanowozie to nie jest czasem modyfikacja oplowska?

1,5,16V, 100KM?

BO jesli tak to na LPG lata az milo i to juz 200kkm na tych samych bebechach:)

Zalozenia, brak scigania, ale ciut mocy w razie poirytowania na drodze.

Nie wiem czy czujecie czasem "zmeczenie" szybkim przyspieszaniem i hamowaniem w miescie?

Ja moglbym wlaczyc 5 bieg i przeleciec 60kmh cale miasto bez zatrzymywania:) a do tego i 80KM wystarczyloby (40KM w zapasie:)

A wymiana DKZ ile kosztuje z czesciami realnie?

Napisano

> A czy silnik w Lanowozie to nie jest czasem modyfikacja oplowska?

> 1,5,16V, 100KM?

> BO jesli tak to na LPG lata az milo i to juz 200kkm na tych samych bebechach:)

Chyba jest, ale słyszałem sporo o problemach ze stającymi pierścieniami w silnikach GM.

> Zalozenia, brak scigania, ale ciut mocy w razie poirytowania na drodze.

> Nie wiem czy czujecie czasem "zmeczenie" szybkim przyspieszaniem i hamowaniem w miescie?

> Ja moglbym wlaczyc 5 bieg i przeleciec 60kmh cale miasto bez zatrzymywania:) a do tego i 80KM

> wystarczyloby (40KM w zapasie:)

To nie chodzi o ściganie się bo przy 1,5tony 150KM nie nadaje się do ścigania. Najlepiej będzie jak się przejedziesz takim autkiem i popatrzysz sobie w dane katalogowe.

Przesiadasz się z noPB/LPG, więc nawet 120KM będzie dawać Ci uczucie, że nieźle ciągnie, niestety jest to tylko subiektywne odczucie, które na drodze nie będzie już tak fajne.

Przy 150KM muszę się czasami chwilę czaić, żeby bezpiecznie wyprzedzić ciężarówkę.

Popatrz sobie na czasy przyśpieszania 80-120km/h, okaże się, że w najlepszym razie będą zbliżone do Twojego obecnego samochodu.

Krowa jest bardzo ciężkim samochodem.

> A wymiana DKZ ile kosztuje z czesciami realnie?

Kliken.

Pozdrawiam BAS

Napisano

jest ich troche na allegro i są sporo tańsze od miotaczy sadzy

Napisano
  • Autor

> jest ich troche na allegro i są sporo tańsze od miotaczy sadzy

Cale 3 szt:)

Oczywiscie patrze na auta 2008-2009:) i czy sporo tansze?

dieselka moge miec z oszczednosci sluzbowego wiec wiadomo....:)

Napisano

> EGR to samemu sie czysci czy jakies skomplikowany temat?

Jak umisz posługiwać się kluczem 13, 10 i inbusem to samemu zlosnik.gif

> Co do wyprzedzania to powiem tak, jak jade z rodzinka A4 to 120-130 wiecej mi sie nie chce bo i po

> co, dla 10 minut wczesniej?

> Pozatym z rocznym dzieckiem ani nie planuje latac bokami ani sie scigac.

Croma nie nadaje się do ścigania... za ciężka i za wysoka a ESP nie pozwala na jazdę bokami no prawie nie pozwala zlosnik.gif ale miło jest czasami przytrzeć nosa ... lub w mgnieniu oka uciec

> Mam troche lat, troche meczy mnie wyscig po miescie skotro i tak stoje na 300m:)

Z reguły mnie nie również nie ale czasami ta ułańska fantazja wink.gif

> Auto ma sie nie psuc i tanio jezdzic

> Sam nie wiem co myslec.

To silnik OPLA ... poszukaj opinii

> Jutro przymierze sie jakoś moze do cromki kolegi z wroclawia to zobacze co toto daje:)

zlosnik.gif

Napisano

> Torx T25 o ile pamiętam,

Masz racje zlosnik.gif

Napisano

> Masz racje

Torx jest chyba przy "prostokątnym" OGRze a przy owalnym(np. Stilo JTD) jest imbus.

Pod pojęciem prostokątny/owalny mam na myśli kształt zaślepki/przyślepki/połączenie OGRa z kolektorem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Chyba jest, ale słyszałem sporo o problemach ze stającymi pierścieniami w silnikach GM.

> To nie chodzi o ściganie się bo przy 1,5tony 150KM nie nadaje się do ścigania. Najlepiej będzie jak

> się przejedziesz takim autkiem i popatrzysz sobie w dane katalogowe.

> Przesiadasz się z noPB/LPG, więc nawet 120KM będzie dawać Ci uczucie, że nieźle ciągnie, niestety

> jest to tylko subiektywne odczucie, które na drodze nie będzie już tak fajne.

> Przy 150KM muszę się czasami chwilę czaić, żeby bezpiecznie wyprzedzić ciężarówkę.

> Popatrz sobie na czasy przyśpieszania 80-120km/h, okaże się, że w najlepszym razie będą zbliżone do

> Twojego obecnego samochodu.

> Krowa jest bardzo ciężkim samochodem.

> Kliken.

> Pozdrawiam BAS

Przy okazji wątku małe ostrzeżenie - takie jak to : http://moto.allegro.pl/kolo-dwumasowe-alfa-romeo-159-jtdm-fiat-croma-i2116030591.html koło nie nadaje się do wersji 150 Km, to najsłabszy dwumas do 115 KM góra do 120 tki, nie wiem skąd w opisie aukcji dane jakoby pasowało do 150 tki, ale gwarantuje, że na takim dwumasie ten samochód nie pojedzie. Jakaś bzdura i weź tu zaufaj komuś frown.gif

Napisano

> Przy okazji wątku małe ostrzeżenie - takie jak to :

> http://moto.allegro.pl/kolo-dwumasowe-alfa-romeo-159-jtdm-fiat-croma-i2116030591.html koło

> nie nadaje się do wersji 150 Km, to najsłabszy dwumas do 115 KM góra do 120 tki, nie wiem skąd

> w opisie aukcji dane jakoby pasowało do 150 tki, ale gwarantuje, że na takim dwumasie ten

> samochód nie pojedzie. Jakaś bzdura i weź tu zaufaj komuś

po czym to można poznać ze wytrzyma? btw do mnie by od biedy podszedł biglaugh.gif

Napisano

> 1.8 to zdaje się silnik GM, więc trzymałbym się od tego z daleka.

> Pozdrawiam BAS

Bo? Jestem ciekaw co mnie czeka. Jak na razie wszystko OK, tyle, że dopiero 40kkm przejechałem. Szczerze mówiąc to raczej cieszyłem sie, że to nie 1.8 fiata bo tam jak wiadomo był problem z wariatorem.

Napisano

> Bo? Jestem ciekaw co mnie czeka. Jak na razie wszystko OK, tyle, że dopiero 40kkm przejechałem.

Podobno lubią stawać pierścionki.

> Szczerze mówiąc to raczej cieszyłem sie, że to nie 1.8 fiata bo tam jak wiadomo był problem z

> wariatorem.

1.8 by Fiat to też niestety nie jest szczyt bezawaryjności, coś ani Fiatowi ani GM ta pojemność nie wychodzi.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

coz, dzieki za wszelkie informacje wiec jesli tylko auto okaze sie zgodne z opisem to raczej kupie (kuzyn w niemczech ma polookaci popytac fachowo)

120KM 2009 jak rozumiem nie ma klap wirowych

wiec zostaje tylko:

-DKZ

-turbo

-wtryski

-dpf

same kosztownosci widac

A tak wg Was to przy 131kkm juz cos leci/moze zaraz leciec bo tak maja czy to raczej solidnie dotarty motor?

Zauwazylem ze sporo aut na rynku maja przebiego 120-170kkm

ROzrzad to przy 150kkm sie wymienia bodaj?

Jaki koszt calkowity tego?

Dzieki

Napisano

Witam, co do przebiegów to byłbym ostrożny. Moja 120ps ma niecałe cztery lata i 225 tkm, kupiłem trzylatkę z polskiego pochodzenia z przebiegiem 208 tkm i dwumas bez problemu, wtryski bez problemu, turbina już musiałem robić.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

wiadomo,ze przebiegi to sa rozne:)

Nikt nie kupuje diesla zeby robic 20kkm rocznie

ale za 3 letnie auto 131kkm z ksiazka serwisowa(moze prawdziwa) mozna sprawdzic to i tak 43kkm rocznie w to juz pod diesla realne

Coz, zobaczymy.

Szkoda,ze daleko bo kolo monachium i przejechac sie troche to lipa:(

Napisano

wszystko zależy jak samochód był uzytkowany i traktowany. Katowany może paść nawet po 50k km.A przebiegi się różne zdarzają, widziałem już na mobile.de Crome która miała ponad 300k km zrobione.

Rozrząd wypadałoby już zrobić, koszt w GP z identycznym silnikiem 1,5roku temu był ok 700zł na dobrych częściach robiony w BoschService wiec tragedii niema.

Napisano

> A tak wg Was to przy 131kkm juz cos leci/moze zaraz leciec bo tak maja czy to raczej solidnie

> dotarty motor?

Silnik solidny, zależy jak obchodzono się z turbo.

> Zauwazylem ze sporo aut na rynku maja przebiego 120-170kkm

Aha.

> ROzrzad to przy 150kkm sie wymienia bodaj?

Teoretycznie 140kkm, w praktyce 60-80kkm, ale może ja jestem nadgorliwy.

> Jaki koszt calkowity tego?

Materiały(w tym napęd rozrządu dla 150KM):

FILTR OLEJU 21

FILTR PALIWA 168

FILTR POW 39

FILTR KAB 27

OLEJ MOB 5 L 159

PŁYN HAM 33

PŁYN WSP 43

PŁYN CHŁOD 55

ŚWIECA 4X 142

ROLKA ROZ 38

NAPINACZ 139

POMPA WODY 138

PASEK ROZ 92

USZCZEL SKRZYNI* 23

OLEJ SKRZYNIA* 320

FILTR SK* 34

* Dotyczy automatycznej skrzyni biegów.

Do tego dolicz sobie robociznę.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Jest 700zl z czesciami i robocizna to taniocha wrecz:) zwlaszcza,ze na 120kkm wystarcza.

A co to GP jest?

Napisano

> A co to GP jest?

Fiat Grande Punto(zfa 199).

NB to Fiat Nuova Bravo(zfa 198).

W nawiasach początki numerów nadwozia, dla NCroma(produkcja 2005-2010) to jest zfa194, dla starej(produkcja 1985-1996) Cromy 154, dla Stilo zfa192 itd.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jest 700zl z czesciami i robocizna to taniocha wrecz:) zwlaszcza,ze na 120kkm wystarcza.

> A co to GP jest?

GrandePunto :>

Napisano
  • Autor

Czy te materialy ponizej ZAWSZE wszystkie sie wymienia przy rozrzadzie?

Bo swiece to hmmm...

Plyn hamulcowy??

Plyn wspomagania?

> Materiały(w tym napęd rozrządu dla 150KM):

> FILTR OLEJU 21

> FILTR PALIWA 168

> FILTR POW 39

> FILTR KAB 27

> OLEJ MOB 5 L 159

> PŁYN HAM 33

> PŁYN WSP 43

> PŁYN CHŁOD 55

> ŚWIECA 4X 142

> ROLKA ROZ 38

> NAPINACZ 139

> POMPA WODY 138

> PASEK ROZ 92

> USZCZEL SKRZYNI* 23

> OLEJ SKRZYNIA* 320

> FILTR SK* 34

> * Dotyczy automatycznej skrzyni biegów.

> Do tego dolicz sobie robociznę.

> Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czy te materialy ponizej ZAWSZE wszystkie sie wymienia przy rozrzadzie?

Nie, to jest mój pakiet startowy z kwietnia 2011.

Napęd rozrządu to pompa+napinacz+rolka+pasek.

> Bo swiece to hmmm...

Miałem jedną padniętą, wymienia się komplet.

> Plyn hamulcowy??

> Plyn wspomagania?

Ciąg dalszy pakietu startowego.

Z zasady nie wierzę w żadne zapewnienia w kwestii przebiegu.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

z przebiegiem, ok, pisze ze maly, oryginalny, ze ksiazka

A jesli po VINie sprawdzic w serwisie (mona tak?) ze faktycznie ma tyle to tez mozna to jakos pokrecic zeby oszukac?

Napisano

> z przebiegiem, ok, pisze ze maly, oryginalny, ze ksiazka

> A jesli po VINie sprawdzic w serwisie (mona tak?) ze faktycznie ma tyle to tez mozna to jakos

> pokrecic zeby oszukac?

Fiat nie ma wiarygodnej bazy centralnej, mają tylko naprawy gwarancyjne.

Mówimy o tym aucie? Chyba nie ma Blue&me a szkoda bo jest to wygodne.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Fiat nie ma wiarygodnej bazy centralnej, mają tylko naprawy gwarancyjne.

> Mówimy o tym aucie? Chyba nie ma Blue&me a szkoda bo jest to wygodne.

> Pozdrawiam BAS

jakaś wyjątkowo tania, mimo otartego zderzaka

Napisano

> jakaś wyjątkowo tania, mimo otartego zderzaka

120KM, wyposażenie na średnim poziomie.

Co do zderzaka to 300zł i będzie jak nówka.

Muszę w końcu poprawić swój zderzak bo tak mi dobrali kolor, że...

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

tak, o tym

a czy ma B&M to nie wiem, nie widac za bardzo

Kuzyn ma dzis temat oblookac i da mi znac wieczorem o co chodzi z tym autem:)

i ile prawdy w prawdzie:)

A co Ty myslisz o nim?

Sciema jakas?

Napisano

> 120KM, wyposażenie na średnim poziomie.

> Co do zderzaka to 300zł i będzie jak nówka.

> Muszę w końcu poprawić swój zderzak bo tak mi dobrali kolor, że...

> Pozdrawiam BAS

ale rocznik wysoki, zobacz ile w PL nawet improtowane z 2009r kosztują. Moja goła krowa w Etax jest warta 52000zł zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> A co Ty myslisz o nim?

> Sciema jakas?

Nie wiem, nie widziałem z bliska, ale wydaje mi się, że nie ma B&M, nie chce mi się(nie mam czasu) teraz schodzić do samochodu, ale wydaje mi się, że przy B&M powinien być na radiu napis MP3.

Jak brat obejrzy autko z bliska to pewnie powie coś więcej.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie wiem, nie widziałem z bliska, ale wydaje mi się, że nie ma B&M, nie chce mi się(nie mam

> czasu) teraz schodzić do samochodu, ale wydaje mi się, że przy B&M powinien być na radiu

> napis MP3.

> Jak brat obejrzy autko z bliska to pewnie powie coś więcej.

> Pozdrawiam BAS

po kierownicy widać ze niema BM

no, przynajmniej do pełna zatankowana

Napisano
  • Autor

> ale rocznik wysoki, zobacz ile w PL nawet improtowane z 2009r kosztują. Moja goła krowa w Etax jest

> warta 52000zł

wlasnie dlatego dziwi mnie taka niska cena

uszkodzenie zadne w sumie gdyby nawet

na gotowo wyjdzie ze 30 tysi

a ciut drozej to mozna w polsce brac 150km z navi tyle ze 2008

dlatego ten watek powstal

bo moze byc tanio a potem 10 tysi w naprawe

A swoja droga EUROTAX to taka ksiazeczka do wyceny a nie sprzedazy

sproboj puscic swoja za 52 tysiaki:)

Napisano

> po kierownicy widać ze niema BM

Racja, z prawej strony nie widać, ale z lewej nie ma przycisku "windows".

Pozdrawiam BAS

Napisano

> wlasnie dlatego dziwi mnie taka niska cena

> uszkodzenie zadne w sumie gdyby nawet

> na gotowo wyjdzie ze 30 tysi

> a ciut drozej to mozna w polsce brac 150km z navi tyle ze 2008

> dlatego ten watek powstal

> bo moze byc tanio a potem 10 tysi w naprawe

> A swoja droga EUROTAX to taka ksiazeczka do wyceny a nie sprzedazy

> sproboj puscic swoja za 52 tysiaki:)

wiem co to eurotax i wiem ze za 52 nei pójdzie, ale też nie przesadzajmy że 2009r nie jest wiecej niz 30 000zł warty. Wystarczy zreszta spojrzeć na pozostałe cromy na mobile.de ile kosztują.

Napisano
  • Autor

że 2009r nie jest wiecej

> niz 30 000zł warty. Wystarczy zreszta spojrzeć na pozostałe cromy na mobile.de ile kosztują.

zgadzam sie z Toba, dlatego dziwi mnie to troche

Ale na allegro stoi np 2008, navi, 150km, bezwypadkowa w wawie za 33000+1500oplaty

We wloszech 2008 z navi , bez ocieki, mozna brac za 32000 przebieg 65000km ale cholernie daleko 1800km:(

jedno to wycena a drugie to sprzedaz

Auta w dobrej cenie schodza migiem a te normalne stoja 2 miechy albo i rok

takie zycie niestety, kazdy ceni swoje nad wyraz, ja tez:)

moje warte ze 4000 zl a same kola wlozone 1500zl:)+zimowe alu 1000 smile.gif

Wiec auto autu nierowne.

Narazie woze sie i tanio i bezawaryjnie ale bardziej kusi mnie zmiana niz potrzeba zmiany wystepuje

No i 2 synow, cromka wygrala bo ni van ni kombi, taka akuratna na oko

Napisano

> Ale na allegro stoi np 2008, navi, 150km, bezwypadkowa w wawie za 33000+1500oplaty

a moze wisi bo nie jest z nia wszystko ok?

> We wloszech 2008 z navi , bez ocieki, mozna brac za 32000 przebieg 65000km ale cholernie daleko

> 1800km:(

nie przesadzajmy, jesli jest taka piekna jak piszesz to można jechać,tylko czy jest sens. Włosi nie dbaja o auta wink.gif

> jedno to wycena a drugie to sprzedaz

tylko nikt dobrego auta nie wystawia za niską cene,wiedząc że sprzedaje dobre auto. Jak ktos ma trupa do pogonienia to wystawi "atrakcyjną" cene poniżej rynkowej i zawsze jakiś napaleniec sie trafi

Napisano
  • Autor

wiesz, zgadzam sie, ale jechac 1800km zeby kupic auto, troche mi sie nie chce

Znam przypadku auta C4 jako 4 latek mial oryginalne 15kkm najechane,jezdzil 80 letni pan w suche dni czasami

Ale to rodzynki w ciescie i myslisz,ze cena byla 2x wieksza ?

Watek powstal bo cena dziwi, jakbym chcial wydac 45 tysiakow to sa na allegro auta z polskiego salonu, dokumentacja

ale wiadomo, kupic tanio sie chce

A zobacz cena niska to bylaby 19tys, a 26 to tylko 4-5 taniej niz inne, no czasami i 20 tys taniej smile.gif

troche zly kierunek rozmowy bo liczylem na opinie o tym co moze byc nie tak, co sie psuje itp, a my o okazjach:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.