Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odłączenie przepływomierza JTD 115KM ???

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych kolegów mam takie pytanie czy przy odłączeniu przepływomierza na pracującym silniku na biegu jałowym powinna by jakaś reakcja silnika ? bo u mnie brak jakiegokolwiek objawu że został odpięty czy to normalny objaw ???

Napisano

EGR "Bimba" na peweno VAG też, przepływka nie pamietam, chyba nie.

Napisano

> Witam szanownych kolegów mam takie pytanie czy przy odłączeniu przepływomierza na pracującym

> silniku na biegu jałowym powinna by jakaś reakcja silnika ? bo u mnie brak jakiegokolwiek

> objawu że został odpięty czy to normalny objaw ???

o ile pamiętam, tak. efekt będzie w czasie jazdy.

jeśli przepływka jest walnięta, to po odpięciu silnik powinien pracować równiej, ale bardziej mułowato

Napisano
  • Autor

No błąd w kompie był dzisiaj sprawdzałem skasowałem i git nic już nie pokazuje smile.gif dzięki za info .A po odpięciu nic w pracy silnika się nie zmieniło klekotał jak zwykle smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj odłączyłem na pracującym silniku i zacząłem dodawac gaz i żadnej różnicy nie było z przepływką czy bez na FESie pokazywało błąd. Wskaźnik przepływu powietrza z podłączoną przepływką się zmieniał a bez nie czyli wygląda na to że wszystko z nią ok takie moje odczucie

Napisano

> o ile pamiętam, tak. efekt będzie w czasie jazdy.

> jeśli przepływka jest walnięta, to po odpięciu silnik powinien pracować równiej, ale bardziej

> mułowato

wczoraj ogladalem jedna taka padake

wlasnie mial odlaczona przeplywke, cos bylo kombinowane, sily nie mial kompletnie itp

silnik pracowal rowno ale co jakies 30 sek wypadal jakby zaplon, szarpnelo nim i dalej pracowal rowno

czy to jakis stanardowy objaw??

Napisano

> czy to jakis stanardowy objaw

raczej nie. ale poczekaj na odpowiedź kogoś z większym doświadczeniem ok.gif

Napisano

> wlasnie mial odlaczona przeplywke, cos bylo kombinowane, sily nie mial kompletnie itp

Przy odpiętej przepływce auto jest słabsze niż na sprawnej , ale powinno i tak nadal nieźle się zbierać

> silnik pracowal rowno ale co jakies 30 sek wypadal jakby zaplon, szarpnelo nim i dalej pracowal

> rowno

Coś jest wyraźnie nie tak , np. z paliwem lub może chociażby któryś z wtrysków niedomagać .

Napisano

> Przy odpiętej przepływce auto jest słabsze niż na sprawnej , ale powinno i tak nadal nieźle się

> zbierać

> Coś jest wyraźnie nie tak , np. z paliwem lub może chociażby któryś z wtrysków niedomagać .

Auta - doblo i tak nie kupilismy bo to padaka ale tak z ciekawosci pytam zlosnik.gif

Rzeczywiscie, ze bylo cos grzebane przy jednym wtrysku(przynajmniej), wygladalo to takjakby ktos go przecinakiem chcial wyciagac.

Sprzedawca mowi, ze to wina paliwa bo jest malo w zbiorniku, na prosbe zeby zatankowal troche wiecej cos sie wymigiwal. zlosnik.gif

Auto nie kopcilo, nie czuc tez bylo turbawki.

Napisano
  • Autor

A czy padnięta przepływka zasygnalizuje się w FESie ? bo u mnie raz zbiera się zajefajnie a raz trochę się przymula i nie wiem o co chodzi ???

Napisano

> A czy padnięta przepływka zasygnalizuje się w FESie ?

Tylko wtedy jeśli będzie dawać sygnał poza zakresem , co w praktyce mało kiedy się zdarza .

> bo u mnie raz zbiera się zajefajnie a raz

> trochę się przymula i nie wiem o co chodzi ???

Bardziej bym stawiał na przycinający się EGR .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.