Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak ASR i ABS

Featured Replies

Napisano

Witam. Stało się dzisiaj coś dziwnego. Otóż, podczas powrotu do domu na oblodzonej jezdni, na łuku tył zaczął mnie wyprzedzać, jako że szybko nie było skontrowałem i nagle pi, pi, pi błąd ASR i ABS. Jedno i drugie przestało działać beksa.gif. Tragedia. Gzie szukać przyczyn?

Napisano

> błąd ASR i

> ABS. Jedno i drugie przestało działać . Tragedia. Gzie szukać przyczyn?

U mnie tak się robi jak pociągnę za ręczny a przód buksuje. Kilka włączeń i wyłączeń zapłonu a problem sam się naprawia.

Może trzeba trochę spokojnie pojeździć aby się odczyty zgrały.

Napisano
  • Autor

> U mnie tak się robi jak pociągnę za ręczny a przód buksuje.

No to jest jakiś trop, bo ręcznym sobie pomogłem. Jutro sprawdzę czy włączenie i wyłączenia auta coś pomoże. Mam nadzieję że tak.

Napisano

> Witam. Stało się dzisiaj coś dziwnego. Otóż, podczas powrotu do domu na oblodzonej jezdni, na łuku

> tył zaczął mnie wyprzedzać, jako że szybko nie było skontrowałem i nagle pi, pi, pi błąd ASR i

> ABS. Jedno i drugie przestało działać . Tragedia. Gzie szukać przyczyn?

A wszystkie opony w takim samym rozmiarze (szerokość,profil,średnica?) może masz różnice i agresywnie zadziałała centralka = błąd.

Odpal samochód 3 razy i zniknie lub pojeździj parę km spokojnie (to co kolega wyżej).

Napisano
  • Autor

> A wszystkie opony w takim samym rozmiarze (szerokość,profil,średnica?) może masz różnice i

> agresywnie zadziałała centralka = błąd.

> Odpal samochód 3 razy i zniknie lub pojeździj parę km spokojnie (to co kolega wyżej).

Wszystki jednakowe i do tego nowiutkie, przejechałem na nich około 1kkm. Jutro go poodpalam i sprawdzę efekty.

Napisano

> Wszystki jednakowe i do tego nowiutkie, przejechałem na nich około 1kkm. Jutro go poodpalam i

> sprawdzę efekty.

Pod komputer i sprawdź o co mu chodziło, może gdzieś się zasyfił czujnik.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Pod komputer i sprawdź o co mu chodziło, może gdzieś się zasyfił czujnik.

> Pozdrawiam BAS

Niestety mam tylko ELM-a a nim niestety nie sprawdzę.

Napisano

> Niestety mam tylko ELM-a a nim niestety nie sprawdzę.

ABS przez ELM-a powinien być obsługiwany , robiłeś próbę z podłączeniem ?

Napisano

> ABS przez ELM-a powinien być obsługiwany , robiłeś próbę z podłączeniem ?

ABS przez ELM'a jest obsługiwany na 100%, ale nie pamiętam czy przypadkiem nie potrzeba zrobić małej przeróbki (opisana bodajże w temacie FES'a).

Wiem, bo sam używam. Mam przerobiony, ale właśnie nie pamiętam czy przed przeróbką łączył się po ELM'ie z centralką ABS.

Napisano

> ABS przez ELM'a jest obsługiwany na 100%, ale nie pamiętam czy przypadkiem nie potrzeba zrobić

> małej przeróbki (opisana bodajże w temacie FES'a).

Przeróbka była na pewno potrzebna po to żeby łączył się z Body - KLIK .

ABS-u wtedy nie sprawdzałem bo FES go jeszcze nie obsługiwał w Brava wink.gif

Napisano

> Niestety mam tylko ELM-a a nim niestety nie sprawdzę.

Może być ELM + adapter typ A1 lub przełączenie linii K na pin 1.

Pozdrawiam BAS

Napisano

U mnie taki błąd wyskakuje w momencie kiedy hamuje awaryjnie np na śniegu hamulec wciśnięty do oporu i po paru metrach fejlur. Po zgaszeniu i zapaleniu samochodu wszystko wraca do normy. I cholera wie o co kaman.

Pzd

Napisano
  • Autor

> ABS przez ELM-a powinien być obsługiwany , robiłeś próbę z podłączeniem ?

Podłączałem i nic z tego, nie zagadał. Poczekam na KKL z przełącznikiem.

Napisano

> U mnie taki błąd wyskakuje w momencie kiedy hamuje awaryjnie np na śniegu hamulec wciśnięty do

> oporu i po paru metrach fejlur. Po zgaszeniu i zapaleniu samochodu wszystko wraca do normy. I

> cholera wie o co kaman.

> Pzd

o ile w 90% przypadków ludziom ten błąd wyskakuje w dość losowych momentach (a problem najczęściej sprowadza się do problemu z czujnikiem w kole), to niestety obawiam się, że u Ciebie może świrować centralka (regularność występowania)

ale mogę się mylić grinser006.gif

Napisano

> Rozumiem że podpięcie do kompa coś pokaże??

> Pzd

ten błąd zdaje się nie jest zapisywany. natomiast nie wiem, co by pokazał komp w trakcie pojawienia się błędu

Napisano
  • Autor

> ten błąd zdaje się nie jest zapisywany. natomiast nie wiem, co by pokazał komp w trakcie pojawienia

> się błędu

Witam. W końcu wróciłem do domu i podłączyłem Stilo do kompa, były dwa błędy które widać w załączniku. Po wykasowaniu wszystko wróciło do normy.

285775758-po.jpg

post-75472-14352515631473_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.