Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakość paliwa - jak to oni robią

Featured Replies

Napisano

> Wiele razy czytałem na AK o wyższości jakości paliwa w DE i o tym, jak samochody nabierają wigoru

> po zatankowaniu tamtejszego paliwa.

> Niestety, na własnej skórze jakoś nie odczułem różnicy Samochód nie palił mniej, jakiegoś

> przyrostu mocy też nie odczułem

> Taka natura Polaków - wszystko co zachodnie musi przecież być lepsze!

Podobnie jak sens tankowania 98-ki do aut przystosowanych do <=95-ki grinser006.gif

Napisano

biorąc pod uwagę moje doświadczenia to nie ma różnicy pomiędzy paliwem polskim a austriackim/włoskim/słoweńskim

Napisano

> Ja zauważyłem, ze poza granicami Polski (w cywilizowanych państwach) zmienia się płynność ruchu na

> "+". TO w znacznym stopniu wpływa na zużycie paliwa

Sporo w tym racji, ale z drugiej strony można też spotkać autostrady, które dziwnym trafem to spożycie mogą sporo podbić grinser006.gif Co do "jakości" paliwa - osoby które twierdzą, że "zachodnie" jest lepsze, to niech zrobią prosty eksperyment - dojazd do granicy na "oparach" i tankowanie raz po polskiej stronie, a drugi raz po "lepszej". Po kilku takich wyjazdach nie sobie sprawdzą faktyczne zużycie smile.gif Ja zauważyłem pewną zależność - paliwo tankowane po polskiej stronie wychodzi dużo lepiej w kieszeni smile.gif Kolejna zależność - w normalnym, spokojnym ruchu samochody palą mniej, właśnie z racji płynności ruchu. Na autostradach palą podobnie dużo jak się chce przydepnąć, a jak się jedzie spokojnie to znów podobnie jak na naszych (no, ale jazda ~130+ będzie jednak droższa niż jazda 90+ - nawet w nocy).

Napisano
  • Autor

> Co do "jakości" paliwa - osoby które twierdzą, że "zachodnie"

Ile można facepalm%5B1%5D.gif i tak w kółko i do zay 270747800-sex.gifsick.gif

czy ja gdzieś stwierdziłem , że zachodnie jest lepsze cfaniaczek.gif bo ja ani tak nie twierdzę ani nie zauważyłem nie zauważyłem (porównując niemcy austrię włochy, francję)

>Ja zauważyłem pewną zależność - paliwo tankowane po polskiej stronie wychodzi dużo lepiej w kieszeni

tego też nie zauważyłem hehe.gif

Napisano

> Ile można i tak w kółko i do zay

> czy ja gdzieś stwierdziłem , że zachodnie jest lepsze bo ja ani tak nie twierdzę ani nie

> zauważyłem nie zauważyłem (porównując niemcy austrię włochy, francję)

> tego też nie zauważyłem

Zaraz, zaraz - a co Tobie chodzi? Czy ja gdzieś napisałem, że Ty twierdziłeś, że "zachodnie lepsze"? Weź się chłopie ogarnij pad.giffacepalm%5B1%5D.gif

rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Weź się chłopie ogarnij

jeszcze kilka dni w delegacji - zdążę przed powrotem do domu 526.gif

i przywiozę sobie trochę rumuńskiej ropy, wina i węgierskiej salami i również wina food.gif

Napisano

> jeszcze kilka dni w delegacji - zdążę przed powrotem do domu

Spoko smile.gif

> i przywiozę sobie trochę rumuńskiej ropy, wina i węgierskiej salami i również wina

Co do ropy to mi się raczej nie przyda, ale reszta hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.