Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mycie po zimie

Featured Replies

Napisano

Czy "podmycie" auta od spodu na myjni samoobsługowej wystarczy, aby wypłukac sól pozostałą po jeździe po ośnieżonych drogach?

Napisano

Wydaje mi się , że nie do końca uda Ci się dotrzeć we wszystkie zakamarki , a tam gdzie nie dotrzesz pewnie prędzej czy później pojawi się mulher.gif , lepiej odżałować 20/30 zł , pojechać na myjnie i wykupić mycie podwozia smile.gif Albo na kanale Karcherem samemu sobie umyć zlosnik.gif

Napisano

> lepiej odżałować 20/30 zł , pojechać na

> myjnie i wykupić mycie podwozia

Na to akurat trzeba przyszykować raczej 50, a prędzej 60 zł wink.gif. Przynajmniej, jak to ma być porządnie zrobione

Napisano

> Czy "podmycie" auta od spodu na myjni samoobsługowej wystarczy, aby wypłukac sól pozostałą po

> jeździe po ośnieżonych drogach?

Wystarczy się przejechać w czasie deszczu po ulicy i masz lepiej wypłukane niż po myjni. No chyba że chcesz umyć przed nałożeniem środka konserwującego, inaczej nie widzę sensu w myciu podwozia.

Napisano

> Wystarczy się przejechać w czasie deszczu po ulicy i masz lepiej wypłukane niż po myjni. No chyba

> że chcesz umyć przed nałożeniem środka konserwującego, inaczej nie widzę sensu w myciu

> podwozia.

Mając takie stwierdzenie po co myć auto jak deszcz spłucze kurz z auta? sciana.gif

Napisano

> Czy "podmycie" auta od spodu na myjni samoobsługowej wystarczy, aby wypłukac sól pozostałą po

> jeździe po ośnieżonych drogach?

ja co roku jeżdżę na takie pucowanko

55 za clio i 59 za mazde

da sie przeżyć

Napisano

Mam auta od 12 lat i nigdy mi sie nie zdarzylo myć podwozia grinser006.gif

Napisano

> Mam auta od 12 lat i nigdy mi sie nie zdarzylo myć podwozia

Też kiedyś nie myłem przez lata smile.gif . A zaglądałeś kiedyś pod spód po paru latach wink.gif? Ja kiedyś zajrzałem pod seicento gdy miało 7 lat. Na tej części podłogi pod siedzeniami to ok nic nie było, bo w lecie ładnie ti się samo płucze, ale ruda pojawiła się w od spodu tunelu środkowego, na mocowaniach tylnego zawieszenia tam gdzie koła w lecie nie chlapały, w zakamarkach wokół tylnego pasa, na baku (aż w końcu przedzewiał), na wydechu - wszędzie tam gdzie sól i błoto się dobrze same nie wypłukały . Od tego czasu na wiosnę jak tylko drogowcy pozamiatają po zimie, każdy samochód solidnie myję od spodu, wyciągam nadola i spod nich też wyciągam kupę piachu. Niby samochodem się wieki nie jeździ... ale mi jakoś szkoda żeby szybciej zardzewiał. Najwyżej kiedyś kolejny właściciel będzie dłużej zadowolony wink.gif

Napisano

> kiedyś zajrzałem pod seicento gdy miało 7 lat.

........

> Od tego czasu na wiosnę jak tylko drogowcy

> pozamiatają po zimie, każdy samochód solidnie myję od spodu, wyciągam nadola i spod nich też

> wyciągam kupę piachu.

Mam pytanie - jak teraz seicento wygląda po 7-miu latach przy tych zabiegach, jest jakaś poprawa w stosunku do seicento "nie mytego od spodu" ?

Napisano

> Mając takie stwierdzenie po co myć auto jak deszcz spłucze kurz z auta?

Bez sensu to Twoje porównanie.

Napisano

> ........

> Mam pytanie - jak teraz seicento wygląda po 7-miu latach przy tych zabiegach, jest jakaś poprawa w

> stosunku do seicento "nie mytego od spodu" ?

Nie wiem jak teraz to wygląda, bo było dawno i chyba po ostatniej zimie zanim je szczęśliwie sprzedałem smile.gif Kolejne samochody nie rdzewiały i obecny też nie rdzewieje, bo tak starego już więcej nie miałem. Niemniej jednak myję od spodu po zimie - roboty niedużo, a im mniej soli i błota tym lepiej - po co to ma gdzieś sobie tam kwitnąć w zakamarkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.