Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie uszkodzenia przedniej szyby sa dopuszczalne?

Featured Replies

Napisano

Jakie uszkodzenia przedniej szyby sa dopuszczalne (kontrola drogowa, stacja diagnostyczna)?

czy "pajaczek" czyli dziurka (fi 2mm) od kamienia i kilka odnog pekniec dlugosci max 15mm moze byc czy juz trzeba wymienic szybe?

Napisano

> Jakie uszkodzenia przedniej szyby sa dopuszczalne (kontrola drogowa, stacja diagnostyczna)?

> czy "pajaczek" czyli dziurka (fi 2mm) od kamienia i kilka odnog pekniec dlugosci max 15mm moze byc

> czy juz trzeba wymienic szybe?

Pajączek czyli dziurka jak piszesz 2mm może być ale te odnogi kwalifikują szybe do wymiany i osobiście u mnie na stacji przeglądu nie podbiją a policja w razie zatrzymania zabiera dowód

Napisano
  • Autor

> Pajączek czyli dziurka jak piszesz 2mm może być ale te odnogi kwalifikują szybe do wymiany i

> osobiście u mnie na stacji przeglądu nie podbiją a policja w razie zatrzymania zabiera dowód

1 kontrola na stacji, 2 kontrole policji i jedna ITD - nikt sie nie przyczepil...

Napisano

> 1 kontrola na stacji, 2 kontrole policji i jedna ITD - nikt sie nie przyczepil...

to tylko się cieszyć a może uszkodzenie jest w takim miejscu że nie widać np. w rogu , kolega miał centralnie na środku dziurke i kreske ok 2 cm. i zabrali dowód rej , nawet nie dali czasowego na dojazd tylko laweta ,

Napisano

> 1 kontrola na stacji, 2 kontrole policji i jedna ITD - nikt sie nie przyczepil...

kiedyś w uwaga Pirat była podobna sytuacja i policjant zabrał dowód bo "uszkodzenia były w polu widzenia kierowcy". Więc albo twoje nie są w polu widzenia albo panowie nie zauważyli

Napisano

A zauważyli to chociaż?

bo jeśli tak, to teoretycznie DR powinien out...

Napisano
  • Autor

> kiedyś w uwaga Pirat była podobna sytuacja i policjant zabrał dowód bo "uszkodzenia były w polu

> widzenia kierowcy". Więc albo twoje nie są w polu widzenia albo panowie nie zauważyli

nie sa - sa coprawda na polu po ktorym poruszaja sie wycieraczki, ale sa daleko po drugiej stronie niz kierowca, a szyba jest duuuza....

Napisano

> Jakie uszkodzenia przedniej szyby sa dopuszczalne

Kup na alledrogo żywicę ( zestaw do naprawy ca 20-scia pare zł ) do naprawiania szyb i nie bedzie po pajączku śladu - minimalny...

Napisano

> Jakie uszkodzenia przedniej szyby sa dopuszczalne (kontrola drogowa, stacja diagnostyczna)?

> czy "pajaczek" czyli dziurka (fi 2mm) od kamienia i kilka odnog pekniec dlugosci max 15mm moze byc

Naprawa tego to wydatek rzędu 50-70 zł, warto ryzykować?

Napisano

Nie zauwazyli.

Do wymiany kwalifikuje sie nawet mocno porysowana szyba, o ile tak zdecyduje odpowiedni organ

Napisano

Ja bym nie czekał i naprawiał lub wymieniał (jak szyba kosztuje dużo $$$ to można zaryzykować samodzielne klejenie lub usługę w profi warsztacie). Podejrzewam, że auto to nie zabytek z szybą montowaną na uszczelkę z klinem, tylko takie, gdzie szyba jest wklejona i usztywania nadwozie.

Dodam jeszcze, że mnie kiedyś cofnęli z SKP (całę szczęście za free) z uwagi na pęknięty dolny narożnik szyby (wklejanej) w części, gdzie jest już fabrycznie ciemna (pęknięcie było tylko zewnętrznej szyby, ale było widać już pęchęrzyki przy folii).

PZDR

Napisano
  • Autor

> Naprawa tego to wydatek rzędu 50-70 zł, warto ryzykować?

i tak bedzie widac...

Napisano
  • Autor

> Ja bym nie czekał i naprawiał lub wymieniał (jak szyba kosztuje dużo $$$ to można zaryzykować

> samodzielne klejenie lub usługę w profi warsztacie). Podejrzewam, że auto to nie zabytek z

> szybą montowaną na uszczelkę z klinem, tylko takie, gdzie szyba jest wklejona i usztywania

> nadwozie.

autobus - w zasadzie zabytek :-p szyba na uszczelke

> Dodam jeszcze, że mnie kiedyś cofnęli z SKP (całę szczęście za free) z uwagi na pęknięty dolny

> narożnik szyby (wklejanej) w części, gdzie jest już fabrycznie ciemna (pęknięcie było tylko

> zewnętrznej szyby, ale było widać już pęchęrzyki przy folii).

> PZDR

trzeba bylo czarna naklejke nakleic :-p

Napisano

Jak masz gdzieś w dolnej części szyby, to sypnij sobie przyssawkę z uchwytem na telefon albo nawigację i od zewnątrz nic nie widać.

Napisano

w tą zimę pękła mi szyba przednia sama z siebie w dwóch miejscach po stronie pasażera, wolałem ją wymienić niż miałbym dyskutować z panem policial.gif, 780 zł wydane i same plusy zlosnik.gif mam teraz szerszy pasek przeciwsłoneczny, 4 a nie 3 nitki grzejne do odmrażania wycieraczek, no i nieporysowaną szybę zlosnik.gif, a może się przyda

Napisano
  • Autor

> w tą zimę pękła mi szyba przednia sama z siebie w dwóch miejscach po stronie pasażera, wolałem ją

> wymienić niż miałbym dyskutować z panem , 780 zł wydane i same plusy mam teraz szerszy pasek

> przeciwsłoneczny, 4 a nie 3 nitki grzejne do odmrażania wycieraczek, no i nieporysowaną szybę

> , a może się przyda

nie maja :-p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.