Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Planowanie głowicy

Featured Replies

Napisano

Czy da radę splanowac głowicę (chodzi o planowanie po UPG bo generalnie była prosta) bez zdejmowania kolektora wydechowego palacz.gif ?

Napisano

> Czy da radę splanowac głowicę (chodzi o planowanie po UPG bo generalnie była prosta) bez

> zdejmowania kolektora wydechowego ?

Nie, tzn. teoretycznie da się pod warunkiem, że kolektor wychodzi do góry a nie do dołu.

Planuje się na czymś co przypomina stół, po którym przesuwa się głowice po ostrzach, które zdejmują materiał z głowicy.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> nie sądzę, szlifierz każe Ci pewnie go zdemontować, może byc tak, że przyjmie ja z kolektorem ale

> policzy sobie za demontaż

No włąsnie nie o to chodzi. Oddałem auto do mechanka na wymiane UPG. I powymieniał wszystkie uszczelki oprócz tej pod kolektorem wydechowy bo niby go nie dokręcał bo śruby były zapieczone. A skasował mnie 100zł za planowanie głowicy. I tak sobie siedziałem i wpadłem na to że chyba mnie wydymał hehe.gif

Napisano

A tak nie można?:

Napisano
  • Autor

> A tak nie można?:

Buehehe szkoła z Wrocławia biglaugh.gif Pewnie tam się uczył.

Napisano

> No włąsnie nie o to chodzi. Oddałem auto do mechanka na wymiane UPG. I powymieniał wszystkie

> uszczelki oprócz tej pod kolektorem wydechowy bo niby go nie dokręcał bo śruby były

> zapieczone. A skasował mnie 100zł za planowanie głowicy. I tak sobie siedziałem i wpadłem na

> to że chyba mnie wydymał

Da radę.

Po co jeździsz gdzie cię dymają??? Albo choćby masz takie podejrzenia.

Napisano

najprościej zapytaj sie gdzie robił i popytaj szlifierza zlosnik.gif

Ja w 3mieście znam takich, że z brudną głowicą tj. od smarów i z nagarem pogonią Ciebie z zakładu, a jak przyjmą to ekstra od 3 dych w gore za mycie skasują zlosnik.gif- uważają, że sprzęt do szlifowania drogi jest i trzeba go szanować wink.gif

Ja tam rzadko myje, bo po prostu nie mam ku temu warunków, a syfu z kuwety po myciu do studzienki czy kibla nie spuszczę

Napisano

> No włąsnie nie o to chodzi. Oddałem auto do mechanka na wymiane UPG. I powymieniał wszystkie

> uszczelki oprócz tej pod kolektorem wydechowy bo niby go nie dokręcał bo śruby były

> zapieczone. A skasował mnie 100zł za planowanie głowicy. I tak sobie siedziałem i wpadłem na

> to że chyba mnie wydymał

Raczej nie, aczkolwiek nie jestem specem. A od wydechowego zapieczone ? Przecież tam wilgoci nie ma - albo wykręcisz szpilkę albo nakrętkę.

Ja w zeszłym roku za planowanie dawałem 50 zeta ( sam zawiozłem, zrobili na poczekaniu, pół h).

Napisano

Zależy od kształtu kolektora, bardzo prawdopodobne że w twoim przypadku się dało wink.gif

Napisano

> aczkolwiek nie jestem specem

I niech tak pozostanie cfaniaczek.gif

ps- planowanie można zrobić bez odkręcania kolektora wydechowego ,w niektórych pojazdach .

Napisano
  • Autor

> Da radę.

> Po co jeździsz gdzie cię dymają??? Albo choćby masz takie podejrzenia.

No nigdy się nie zdażyło tym bardziej że to znajomy nie ktoś z ulicy. Dlatego dopiero jak się zacząłem przypadkiem zupełnie nad tym zastanawiac to mi dało do myślenia.

Podpytam go przy okazji jak on to zrobił zobaczymy co powie :D

Napisano

> Czy da radę splanowac głowicę (chodzi o planowanie po UPG bo generalnie była prosta) bez

> zdejmowania kolektora wydechowego ?

W jakim aucie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.