Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator poszedł papa - jaki nowy

Featured Replies

Napisano

Włąśnie 10 latek stuknęło i akumulator oryginalny w Pikusiu powiedział "żegnaj próchnico". banana-wave.gif

A stało się to tak. Pojechałem na myjnię samoobsługową. Umułem Pikusia. Wyjechałem spod prysznica i podjechałem na odkurzacz. Sprzątnąłem Pikusia i już miałem wracać do domku, gdy: pyk, pyk i dziwne odgłosy z rozrusznika - jakby załapywał ale nie miał siły kręcić. Pomyślałbym, że to właśnie rozrusznik padł, gdyby nie to, że szwagier miał parę dni temu podobnie. Zawołał assistance i po przyjeździe tegoż okazało się, że to aku a nie rozrusznik. Tylko że on miał to w 4 letniej Kii Ceed. Więc ja zadzwoniłem po ojca, był niedaleko, podjechał, podłączyliśmy kabelki i Pikuś bez problemu odpalił... smile.gif

A w Pikusiu był aku Tudor 12V L1 300/480A 205mm x 170mm x 190 mm.

I teraz pytanie: jaki by tu kupić nowy? Zdecydowałem się na ZAP/Sznajder, bo wiem, że są dobre (bo polskie). smile.gif Tylko jaki amperaż? 55Ah wystarczy? W katalogu są bodajże 55Ah/420A. Czy te 420A (mniej niż oryginał) pociągnie Pikusiowe 1,8i16V ?

Napisano

Imho kupuj spokojnie, nie ma się co zastanawiać.

Napisano

Najtańszy o jak największej pojemności, byle by zmieścił się w fabryczne miejsce (zdaje się pod siedzeniem).

Napisano

Ja mam zamiar kupić aku Autocraft. Jedne z najtańszych na rynku a zbierają dobre recnezje w necie i nawet na AK. Za 170zł kupisz aku do swojego.

Napisano

Zakupiłem Autocrafta i na razie wszystko OKi. Poprosiłem tylko o wersję z odkręcanymi koreczkami smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam zamiar kupić aku Autocraft. Jedne z najtańszych na rynku a zbierają dobre recnezje w necie i

> nawet na AK. Za 170zł kupisz aku do swojego.

Jak pisałem, już wybrałem ZAP - model silver 56225 L2 62Ah/510A. Co ciekawe w Piastowie w sklepie fabrycznym (mam po drodze z pracy do domu) kosztuje 320 zł a w jakimś sklepie w Wawrze 270 zł... smile.gif

Napisano

> Ja mam zamiar kupić aku Autocraft. Jedne z najtańszych na rynku a zbierają dobre recnezje w necie i

> nawet na AK. Za 170zł kupisz aku do swojego.

..Polecam - produkują to 500m od mojego domu, od zawsze u nich kupuje i nigdy nie bylo problemów...obecny mam juz dwa lata i działa idealnie (ani raz nie doładowywałem) a samochod użytkuje w mieście na krótkich trasach - mam w samochodzie sporo elektryki, podgrzewania, clima + LPG + nagłośnienie. samochód nawet w -30*C po dwu-trzy dniowym postoju odpalał i kręcił bez zająknięcia zlosnik.gif

Napisano

Ja kupiłem polskiego Autocrafta.. największej pojemności jaki mi się zmieścił za śmieszne pieniądze.... od producenta dostawa do domu z utylizacją starego... ( trzeba oddać do wymiany kurierowi) Jestem bardzo zadowolony... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Co do akumulatorów to w takiej kolejności:

1. Varta

2. ZAP

3.Autokraft

Napisano

ja tam kupuje najtańszy, gwarancja i tak 2 lata a pozniej roznie, raz mialem budgeta za 80zl wytrzymal 4 lata :D pozniej kupilem jakis firmowy za 250 to musi wytrzymac 13 lat aby mozna bylo powiedziec ze jest lepszy od poprzedniego :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.