Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tanie amory pod -40

Featured Replies

Napisano

Szukam amorków do centka mojej mulher.gif do "obniżenia" -40. Raczej bez sensu wyrzucać 500zł na MTSy czy inne tego typu więc szukam solidnej serii. Używał ktoś części "Statim" Marka ze słyszenia mi bardzo dobrze znana ale nie potrafię sobie przypomnieć co ja od nich miałem i czy byłem zadowolony. Jeździ ktoś?

Napisano

Miałem je z przodu przez rok(12kkm) przy -70 i nic im nie było, potem poszły w świat bo przesiadłem się na gwinta.

Napisano
  • Autor

> Miałem je z przodu przez rok(12kkm) przy -70 i nic im nie było, potem poszły w świat bo

> przesiadłem się na gwinta.

Dzięki za obie odpowiedzi. Tyle mi starczy ok.gif pozdrawiam, wesołego jaja!

Napisano

Polecam B4 gazowe. Na -70 po prawie 2 latach nic się nie dzieje 270751858-jezyk.gif

Napisano

kajaba to dziadostwo, jezdziłem na nich jakiś czas przy -60, wylały. Amor starsznie dobijał jak był sprawny. Ogólnie kozula była na kajabie.

Napisano

> Polecam B4 gazowe. Na -70 po prawie 2 latach nic się nie dzieje

Ktos powie cos jeszcze na temat B4? A to nie jest tak, ze zadne gazowe sie nie nadaja pod obnizane springi? Gazowe nie podnosza auta bardziej niz olej?

Co powiecie na Delphi?

Napisano

ja mam Delfhi od 4 lat, rok jeździły na -40 a od 3 lat śmigają na -60 i gra gitara, zero stukania czy bicia. Dają radę, a nietrzaskane jest na nich ok. 60 tysi km, i to po naszych "drogach"

Napisano

> Czyli moge te spokojnie brac? Nie sa to jakies podroby czy cos

> http://allegro.pl/amortyzatory-cinquecento-seicento-przod-2szt-2odb-i2247388952.html ?

możesz brać spokojnie, moim skromnym zdaniem amory nie do zajechania. Ja jeżeli nic się nie będzie działo to jeszcze jeden sezon na nich polatam, bo na przyszły to już cały zawias do wymiany poleci.

Napisano

> Ktos powie cos jeszcze na temat B4?

ja słyszałem że B4 to zamiennik serii

Napisano

> możesz brać spokojnie, moim skromnym zdaniem amory nie do zajechania. Ja jeżeli nic się nie będzie

> działo to jeszcze jeden sezon na nich polatam, bo na przyszły to już cały zawias do wymiany

> poleci.

przód 200 + tył

czy nie lepiej kupić FK?

Napisano

> moj brat mial takie gazowe to mu rok wytrzymaly

Ale Delphi sa olejowe...?

Napisano

> Ale Delphi sa olejowe...?

nie wiem on mi mowil ze gazowe delphi ma

zrobilem zdjecie pudelka amor

Napisano

Statim to szajs jakich mało no.gif

Porządne amory; taka trochę lepsza seria-b4,KYB excel G.

Trochę niższa półka,ale dość przyzwoite delphi.

Ps. dla mnie amor ma spełniać role,nie zagłebiam się czy mi podniesie cm czy nie grinser006.gif

Wszystkim olejowym do Fiata mówię NIE. Mam cały karton wylanych po małym przebiegu-i na serii springu i na ,,sportingu'' , na Ap - 40 i eibachu -30mm

Napisano

a ja mam takie pytanie bo ja sie nie znam na tym. Załuzmy ze chce obnizyc auto o te 4 cm to seryjne np te b4 amory moga byc ? I do tego wystarczy kupic sprezyny od np sportinga ?

Napisano

FK lub Kayaba exel -g

Napisano

> kajaba to dziadostwo, jezdziłem na nich jakiś czas przy -60, wylały. Amor starsznie dobijał jak był

> sprawny. Ogólnie kozula była na kajabie.

sam jeździłem na Kajaba exel g pod -35

dobrze wybierał nie równości był komfort

Napisano

> sam jeździłem na Kajaba exel g pod -35

> dobrze wybierał nie równości był komfort

Potwierdzam - byłem zadowolony, kilka lat śmigałem i było OK. Jak szukałem wtedy amorków, to się naczytałem za to, że B4 na tył lubią szybko padać na obniżonym.

Napisano

> Potwierdzam - byłem zadowolony, kilka lat śmigałem i było OK. Jak szukałem wtedy amorków, to się

> naczytałem za to, że B4 na tył lubią szybko padać na obniżonym.

potem na krótko wrzuciłem -60 ale to nie było już to samo co pod -35 było już dobijanie

Napisano

> Potwierdzam - byłem zadowolony, kilka lat śmigałem i było OK. Jak szukałem wtedy amorków, to się

> naczytałem za to, że B4 na tył lubią szybko padać na obniżonym.

Mam B4 na tyle i po 2 latach sa ok, natomiast z przodu mam Kyb Exel-G i mi padly :/

To ja juz spineyes.gif

Jak krece kiera to z przedniego zawieszenia wydobywa sie dzwiek sprezyn (jakby wskakiwaly na swoje miejsce czy cos). Czemu to tak?

Napisano

Mogą być jak najbardziej. ok.gif Z tym, że sprężyny od sportinga Ci nie obniżą o 4cm, a z racji tego, że b4 ma dużą siłę wyporu tłoczyska nawet kupując spężyny dedykowane jako -40mm-nie wiem, o ile się obniży samochód względem serii-wiem, że będzie dużo sztywniejszy i precyzyjniejszy w prowadzeniu.

Napisano

> Mam B4 na tyle i po 2 latach sa ok, natomiast z przodu mam Kyb Exel-G i mi padly :/

> To ja juz

> Jak krece kiera to z przedniego zawieszenia wydobywa sie dzwiek sprezyn (jakby wskakiwaly na swoje

> miejsce czy cos). Czemu to tak?

Nie wiem 270751858-jezyk.gif Może w B4 coś zmenili? Pamiętam, że takie były opinie kilka lat temu jak szukałem amorków (2008?).

Napisano

na kayabie excel-g przejechałem jak na razie nie dużo (ok. 5tys. km), ale naprawdę jestem zadowolony, co do wybierania nierówności i komfortu. po poprzednim właścicielu zdjąłem olejowe delphi i po rozciągnięciu tylnych widać, że puszczały olej. choć tak naprawdę nie wiem ile miały nalotu... smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.