Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kredka na rysy-warte to coś?

Featured Replies

Napisano

Pica na wodę, fotomontaż czy jakoś działa? YT

Napisano
  • Autor

> Pica na wodę, fotomontaż

a uzasadnisz?

Napisano

> a uzasadnisz?

korzystałeś kiedyś? Zamalujesz rysę to będzie tak, że z 10 metrów będzie to wyglądać dobrze. z 5 juz będzie jak byk widać rysę.

Kup sobie lepiej zaprawkę - będziesz miał idealnie dobraną pod kolor lakieru, więc mimo że będzie widać że tam była rysa i jest pędzelkiem pomalowana, to przynajmniej kolor nie będzie się różnił.

Napisano

> Pica na wodę, fotomontaż czy jakoś działa? YT

jak zamalujesz i spolerujesz miękką szmatką to masz efekt jakbyś pastą do butów pociągnął. Tłusta plama. Po wjechaniu do myjni zejdzie i trzeba proces powtórzyć.

jeśli rysy nie są głębokie albo jest to wręcz zatarcie to przypudrujesz pryszcza. Jeśli rysa jest głęboka to widać z daleka, że coś jest nie tak. ogólnie to przy lekkich przytarciach dopóki same się nie zatrą jest ok. Przy głębszych znudzi ci się po miesiącu bieganie z kredką.

Napisano

> a uzasadnisz?

Jeszcze dodatkowo, jak użyjesz na pomalowanych plastykowych elementach, to kredka rozpuszcza plastyk i "wyciąga" go na wierzch lakieru.

Powiększa to rysę znacząco. no.gif

Napisano

Proszę masz uzasadnienie .....

Dalej wierzysz w tele zakupy mango ?

Kup sprawdź zdaj relację smile.gif Pośmiejemy sie

Napisano
  • Autor

> Dalej wierzysz w tele zakupy mango ?

> Kup sprawdź zdaj relację Pośmiejemy sie

Nie mango tylko alle i koleżanka chciała w rowerze rysę schować wink.gif

Napisano

> Nie mango tylko alle i koleżanka chciała w rowerze rysę schować

Najlepiej kupić lakier w sztyfcie i pędzelkiem zrobić zaprawkę w rysie , spolerować tempo później i śladu nie będzie smile.gif Darować sobie pseudo wynalazki.

Napisano

> Najlepiej kupić lakier w sztyfcie i pędzelkiem zrobić zaprawkę w rysie , spolerować tempo później i

> śladu nie będzie Darować sobie pseudo wynalazki.

Dokładnie.

Do każdego auta kupuję lakier zaprawkowy w ASO i stosuję w miarę potrzeb ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie.

> Do każdego auta kupuję lakier zaprawkowy w ASO i stosuję w miarę potrzeb

to kontynuując temat zaprawek: na parkingu ktoś się nie bał i zaszorował mi narożnik zderzaka tak, ze aż biały podkład spod spodu widać. Teraz mam biały placek o rozm. 15x15cm. Da się takie coś też lakierem zaprawkowym potraktować?

Napisano

> to kontynuując temat zaprawek: na parkingu ktoś się nie bał i zaszorował mi narożnik zderzaka tak,

> ze aż biały podkład spod spodu widać. Teraz mam biały placek o rozm. 15x15cm. Da się takie coś

> też lakierem zaprawkowym potraktować?

Da się, pewnie zużyjesz całą fiolkę, ale raczej będzie wyglądać kiepsko zlosnik.gif

Napisano

> to kontynuując temat zaprawek: na parkingu ktoś się nie bał i zaszorował mi narożnik zderzaka tak,

> ze aż biały podkład spod spodu widać. Teraz mam biały placek o rozm. 15x15cm. Da się takie coś

> też lakierem zaprawkowym potraktować?

Da się , ale będzie bardzo widać ..... Najlepiej wyrównać powierzchnię papierem ściernym jakimś drobnoziarnistym , pózniej lakier w sprayu i na to bezbarwny , spolerować..... Będzie widać ale tylko z bliska....

Inaczej polakierować u lakiernika

Napisano

Jak najbardziej działa. Zawsze stosuje kredke na rysy jak robie zdjecia auta wink.gif i bardzo fajnie pokrywa rysy ok.gif Ale efekt sie utrzymuje tylko do pierwszego mycia.

Napisano

> Jak najbardziej działa. Zawsze stosuje kredke na rysy jak robie zdjecia auta i bardzo fajnie

> pokrywa rysy Ale efekt sie utrzymuje tylko do pierwszego mycia.

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

Mam, nie działa.

Napisano

> Jak najbardziej działa. Zawsze stosuje kredke na rysy jak robie zdjecia auta i bardzo fajnie

zwłaszcza na foto z 10-15m grinser006.gif

raz kupiłem bo w matizie obiła się blacha w środku, efekt taki jakby bambinio przejechał zlosnik2.gif

Napisano

Zacznijmy od tego że to nie jest kredka tylko zwykły lakier bezbarwny.

Napisano

> zwłaszcza na foto z 10-15m

Nie, z bliska. .

Napisano

> Nie, z bliska. .

to wrzuć coś ?

bo może ja miałem marną jakąś, dla mnie ta kredka to efekt jakbyś mokrym palcem przejechał

tzn maskuje rysy ale na klarze, a nie takie do blachy/podkładu

a to można zrobić byle pastą ok.gif

Napisano

Na drobne ryski stosuję wosk w kolorze. Starcza na kilka myć smile.gif

Napisano

> Na drobne ryski stosuję wosk w kolorze. Starcza na kilka myć

A to tez kiedys stosowalem, ale strasznie nie lubie woskowac wink.gif

Napisano

> to wrzuć coś ?

> bo może ja miałem marną jakąś, dla mnie ta kredka to efekt jakbyś mokrym palcem przejechał

> tzn maskuje rysy ale na klarze, a nie takie do blachy/podkładu

> a to można zrobić byle pastą

Nie mam na tym laptopie zadnych zdjec, ale mialem kilka rys w poprzednym aucie (czerwone) az do białego i zamalowanie kredka i ladne spolerowanie (ręcznie szmatką oczywiscie wink.gif ) fajnie "usuwało" ryse... Oczywiscie jak sie przytulisz do auta to zobaczysz ze to rysa tylko zamalowana, ale na zdjeciach nawet z bliska tego nie bylo widac cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.