Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niemiła sprawa - ale jestem zmuszony :(

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Długo zwlekałem, ale miarka się przebrała.

Chciałem Wszystkich ostrzec przed interesami z forumowiczem PiotrekPanda.

Zakupiłem u niego zestaw B&M do Cromy który miał być kompletny, oczywiście doszedł do mnie bez taśmy pod kierownicę. Pisałem, prosiłem, czekałem, ale bez efektu.

W taki sposób nie robi się interesów Panie PiotrkuPanda. Wszystko można załatwić, tylko trzeba chcieć, zwodzenie i zwlekanie krótko mówiąc olewanie tematu to zwykłe dziadostwo.

Tak więc uważajcie zanim sami się nie natniecie!

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> na HP z tym, tam lubią takie tematy

Na Hp nie wchodzę, mam uraz psychiczny grinser006.gif jednemu z modów wysypka na mój widok się pojawia grinser006.gif

Napisano

Robiłem z nim interes i też pojawiły się problemy ale wszystko ostatecznie zostało załatwione.

Kupowałem podłokietnik i doszedł niekompletny, po czym dosłał brakującą część innemu koledze z forum zlosnik.gif

Generalnie już pisałem mu to na priv, że w sumie nie byłoby tematu gdyby odpisywał na privy i napisał jak jest na prawdę.

Ale ostatecznie wszystko zakończyło się pomyślnie - problemem był jedynie brak informacji co się dzieje.

Może w Twoim przypadku jest podobnie - chłopka zabiegany, często nie ma czasu odpisać albo boi się napisać że popełnił jakiś błąd i z tych niedomówień bierze się Twoje rozżalenie - myślę, że mimo wszystko interesik zakończy się pozytywnie ok.gif

Napisano

Nie znam go i nic nie kupowałem ale wydaje mi się ze przesadzacie....

bardzo ważne jest określenie dokładnie co ma być ... ktoś kto rozbiera nie musi wiedzieć wszystkiego....

Macie takie narzędzie jak EPER, Elarn i możecie dokładnie pokazać co ma być ... ja wiele różnych części kupowałem z Allegro z rozbiórek do Stilo, Cromy Brava i zawsze dostawałem to o co mi chodziło...

Napisano
  • Autor

> Nie znam go i nic nie kupowałem ale wydaje mi się ze przesadzacie....

> bardzo ważne jest określenie dokładnie co ma być ... ktoś kto rozbiera nie musi wiedzieć

> wszystkiego....

> Macie takie narzędzie jak EPER, Elarn i możecie dokładnie pokazać co ma być ... ja wiele różnych

> części kupowałem z Allegro z rozbiórek do Stilo, Cromy Brava i zawsze dostawałem to o co mi

> chodziło...

Bez zbędnego wnikania w sprawę, nie znasz historii, mylisz się w swoim poście. Taśmę pod kierownicę od samego początku maił wysłać, ale był inny chętny czyli Kolega kogxgp (mam nadzieję, że dobrze napisałem nick grinser006.gif), wcale bym się nie ździwił, gdyby taśma jeździła już w inne cromie z Radzionkowa grinser006.gif

Generalnie raz jeszcze powtórzę - Nie Polecam Interesów z PiotrekPanda, nie ważne czy zalatany, czy nie, czy ma czas czy nie - jak się za coś bierze, a zwłaszcza za interesy to takie tłumaczenia są śmieszne - To nie przedszkole ok.gif

Napisano

nie Pepcio, w mojej Cromie jezdzi taśma z okolic Kalisza kupiona razem z przełącznikiem zespolonym. Dziwi mnie że masz problemy bo Piotrek mi pisał że taśmy nie sprzeda bo wysyła do Ciebie i od ciebie miałem odkupić o czym wiesz bo pisałem PW.

Moj zakup u Piotrka bez zastrzeżeń

Napisano
  • Autor

> nie Pepcio, w mojej Cromie jezdzi taśma z okolic Kalisza kupiona razem z przełącznikiem zespolonym.

> Dziwi mnie że masz problemy bo Piotrek mi pisał że taśmy nie sprzeda bo wysyła do Ciebie i od

> ciebie miałem odkupić o czym wiesz bo pisałem PW.

> Moj zakup u Piotrka bez zastrzeżeń

Nie gniewaj się , tak tylko napisałem bo sam nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Niestety nie mam szczęścia, zestaw B&M pójdzie najpewniej do sprzedaży.

Pozdrawiam.

Napisano

> Nie gniewaj się , tak tylko napisałem bo sam nie wiem co o tym wszystkim sądzić. Niestety nie mam

> szczęścia, zestaw B&M pójdzie najpewniej do sprzedaży.

> Pozdrawiam.

czemu chcesz sprzedawać, kierownice masz do BM? wystarczy dokupić tasme a tą mi się udało za 80zł wyrwać, być może nawet do BM nie wiem.

Napisano

> Nie gniewaj się , tak tylko napisałem

No właśnie czemu chcesz ją wymieniać? miałeś kierownice bez przycisków ?

Napisano

ja kupowałem od niego w zeszłym roku alufelgi. Używane. Nie mam większych zastrzeżeń do transakcji. Felgi przyszły w dokładnie takim stanie jak na zdjęciach (wszystkie drobne uszkodzenia się zgadzały zlosnik.gif ) zapakowane lepiej niż dobrze, tak żeby sie nie uszkodziły (więc gratis dostałem jakieś stare ciuchy hehe.gif ). Fakt, że transkcja trochę się opóźniła, kolega kilka dni nie dawał znaku życia, ale ja rozumiem, że nie każdy ma czas na autokącik codziennie.

Napisano
  • Autor

> ja kupowałem od niego w zeszłym roku alufelgi. Używane. Nie mam większych zastrzeżeń do transakcji.

> Felgi przyszły w dokładnie takim stanie jak na zdjęciach (wszystkie drobne uszkodzenia się

> zgadzały ) zapakowane lepiej niż dobrze, tak żeby sie nie uszkodziły (więc gratis dostałem

> jakieś stare ciuchy ). Fakt, że transkcja trochę się opóźniła, kolega kilka dni nie dawał

> znaku życia, ale ja rozumiem, że nie każdy ma czas na autokącik codziennie.

Tu nie chodzi o czas na AK, jeśli robisz biznesy za pośrednictwem forum to jest to miejsce do którego powinieneś zaglądać. Pisałem kilka razy ,,kiedy dośle część'' już wysyłam, podaj adres, nie miałem czasu, ale wyślę ....... i tak bez końca.

Szkoda gadać.

Napisano

Witam, panowie tak na sam początek, to może ja wyjaśnię kogo jest wina, tak jak kolega PEPCIO pisze w 100% moja. Fakt faktem, obiecałem że wyślę wszystko, i strasznie mi głupio ale tak wyszło, pisanie że nie wysłałem bo brak czasu itp jest totalnie bez sensu. Fakt jest taki że dałem słowo, skasowałem kasę i towar do końca nie został wysłany. Proszę o danie mi czasu do 10 maja, do tego czasu wszystko wyprowadzę na prostą (jeśli nie to proszę o bana) a co do kolegi Pepcio to jeśli kiedyś się jeszcze zdecyduje na zakupy u mnie bedzie mieć 100zł rabatu na obojętnie co chce + wysyłka towaru i sprawdzenie czy wszystko się zgadza a potem kasa.

P.S Prawda jest taka że przeprowadzam się do nowej siedziby i podczas przeprowadzki taśma zaginęła, jutro dopilnuje aby została znaleziona i wysłana.

P.S 2

Przepraszam za całą tą głupią sprawę.

Napisano

> Witam, panowie tak na sam początek, to może ja wyjaśnię kogo jest wina, tak jak kolega PEPCIO pisze

> w 100% moja. Fakt faktem, obiecałem że wyślę wszystko, i strasznie mi głupio ale tak wyszło,

> pisanie że nie wysłałem bo brak czasu itp jest totalnie bez sensu. Fakt jest taki że dałem

> słowo, skasowałem kasę i towar do końca nie został wysłany. Proszę o danie mi czasu do 10

> maja, do tego czasu wszystko wyprowadzę na prostą (jeśli nie to proszę o bana) a co do kolegi

> Pepcio to jeśli kiedyś się jeszcze zdecyduje na zakupy u mnie bedzie mieć 100zł rabatu na

> obojętnie co chce + wysyłka towaru i sprawdzenie czy wszystko się zgadza a potem kasa.

> P.S Prawda jest taka że przeprowadzam się do nowej siedziby i podczas przeprowadzki taśma zaginęła,

> jutro dopilnuje aby została znaleziona i wysłana.

> P.S 2

> Przepraszam za całą tą głupią sprawę.

Różne rzeczy zdarzają się w życiu, grunt to umieć zakończyć takie kłopotliwe sprawy w dobrym stylu. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Witam, panowie tak na sam początek, to może ja wyjaśnię kogo jest wina, tak jak kolega PEPCIO pisze

> w 100% moja. Fakt faktem, obiecałem że wyślę wszystko, i strasznie mi głupio ale tak wyszło,

> pisanie że nie wysłałem bo brak czasu itp jest totalnie bez sensu. Fakt jest taki że dałem

> słowo, skasowałem kasę i towar do końca nie został wysłany. Proszę o danie mi czasu do 10

> maja, do tego czasu wszystko wyprowadzę na prostą (jeśli nie to proszę o bana) a co do kolegi

> Pepcio to jeśli kiedyś się jeszcze zdecyduje na zakupy u mnie bedzie mieć 100zł rabatu na

> obojętnie co chce + wysyłka towaru i sprawdzenie czy wszystko się zgadza a potem kasa.

> P.S Prawda jest taka że przeprowadzam się do nowej siedziby i podczas przeprowadzki taśma zaginęła,

> P.S 2

Cieszę się, że się odezwałeś. Nie jestem pamiętliwy, i nie dążę do zwady. Nie potrzebuję też rabatów, choć dziękuję za gest. Jak mnie stać to kupuję, a jak nie to nie kupuję - szanuję tym samym czyjąś pracę. Wyślij to proszę i będzie po sprawie.

Pozdrawiam.

Napisano

miejmy nadzieje że sprawa zakończy się pozytywnie;)

Napisano

> Cieszę się, że się odezwałeś. Nie jestem pamiętliwy, i nie dążę do zwady. Nie potrzebuję też

> rabatów, choć dziękuję za gest. Jak mnie stać to kupuję, a jak nie to nie kupuję - szanuję tym

> samym czyjąś pracę. Wyślij to proszę i będzie po sprawie.

> Pozdrawiam.

... to forum jest jednym z niewielu, gdzie taka sytuacja zakończyła się w ten sposób. Koledzy - szacunek. ok.gif

Napisano

Ważne ze kolega sie odezwal, i wyjasnil sprawe claps.gif

Napisano

> Cieszę się, że się odezwałeś. Nie jestem pamiętliwy, i nie dążę do zwady. Nie potrzebuję też

> rabatów, choć dziękuję za gest.

Wierze, że nie potrzebujesz ale chociaż tak mogę to wynagrodzić i słowa dotrzymam.

Jak mnie stać to kupuję, a jak nie to nie kupuję - szanuję tym

> samym czyjąś pracę. Wyślij to proszę i będzie po sprawie.

> Pozdrawiam.

ok.gif Jeszcze raz przepraszam, głupia sprawa. 20.GIF

Napisano

> do tego czasu wszystko wyprowadzę na prostą (jeśli nie to proszę o bana)

Ani moderatorzy, ani admini nie mieszają się w tego typu sprawy - bana więc za coś takiego nie dostaniesz smile.gif.

P.S. Masz jaja waytogo.gif.

Napisano

> Ani moderatorzy, ani admini nie mieszają się w tego typu sprawy - bana więc za coś takiego nie

> dostaniesz .

A powinni(nie chodzi mi o tą sprawę), chodzi mi o sprawę użytkownika mike_m(poszukaj w tematach na ZOT wyrażenia mike_m), za takie numery powinno się wylatywać bez prawa do amnestii.

Pozdrawiam BAS

Napisano

oooo widzisz - najważniejsze to napisać co i jak - brak jakiegokolwiek odzewu budzi najczęściej czarne myśli ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> P.S 2

No i jak można się było spodziewać, dziś mamy 10 maja, a nic nie zostało wyprowadzone na prostą. Jak nie było taśmy tak nie ma.

Krótko jako podsumowanie - Uczulam wszystkich na tle interesów z PiotrekPanda, brak rzetelności i obiecanki cacanki.

Przy okazji, jeśli czytasz to Piotrku - nie wysyłaj mi już tej części, znudziło mi się czekanie. Nie chcę też żadnych wyssanych z palca rabatów i innych ,,zachęt''

Ps. Zestaw B&M wystawiam na giełdzie, zainteresowanych proszę o kontakt.

Napisano

> No i jak można się było spodziewać, dziś mamy 10 maja, a nic nie zostało wyprowadzone na prostą.

> Jak nie było taśmy tak nie ma.

> Krótko jako podsumowanie - Uczulam wszystkich na tle interesów z PiotrekPanda, brak rzetelności i

> obiecanki cacanki.

> Przy okazji, jeśli czytasz to Piotrku - nie wysyłaj mi już tej części, znudziło mi się czekanie.

> Nie chcę też żadnych wyssanych z palca rabatów i innych ,,zachęt''

> Ps. Zestaw B&M wystawiam na giełdzie, zainteresowanych proszę o kontakt.

szkoda że tak się to kończy, ale Pepcio jeśli masz sterowanie radiem z kiery to nie potrzebujesz tej taśmy. Powiedz mi czy trzeba deske rwać do montażu B&M?

Napisano
  • Autor

> szkoda że tak się to kończy, ale Pepcio jeśli masz sterowanie radiem z kiery to nie potrzebujesz

> tej taśmy. Powiedz mi czy trzeba deske rwać do montażu B&M?

Raczej nic nie trzeba rwać, można wyciągnąć schowek (centralka b&m jest pod nim, reszta kabli to przewody do mikrofonu (ciągniesz je po słupku), wiązka do gniazda (da się to poprowadzić spokojnie pod wykładziną obok lewarka), oraz wiązka do radia, ale tu dostęp jest super po zdjęciu kratek nawiewu na desce (dwie śrubki) + podpięcie pod body to też raczej banał. Zasadniczo da się to podłączyć spokojnie nie szarpiąc deski.

Napisano

> Raczej nic nie trzeba rwać, można wyciągnąć schowek (centralka b&m jest pod nim, reszta kabli

> to przewody do mikrofonu (ciągniesz je po słupku), wiązka do gniazda (da się to poprowadzić

> spokojnie pod wykładziną obok lewarka), oraz wiązka do radia, ale tu dostęp jest super po

> zdjęciu kratek nawiewu na desce (dwie śrubki) + podpięcie pod body to też raczej banał.

> Zasadniczo da się to podłączyć spokojnie nie szarpiąc deski.

kusisz, kusisz padre biglaugh.gif

Napisano

> kusisz, kusisz padre

kusi jak nic nono.gif, mam naprawdę inne wydatki a B&M ....

kusi kusi

Napisano
  • Autor

> kusi jak nic , mam naprawdę inne wydatki a B&M ....

> kusi kusi

Jest na giełdzie, 350 zł z moją przesyłką. Włożyłem już zestaw CK-200 z Nokii bo w mojej pracy na mandaty nie zarobię, więc nie będę się bawił w montowanie.

ok.gif

Napisano

> Jest na giełdzie, 350 zł z moją przesyłką. Włożyłem już zestaw CK-200 z Nokii bo w mojej pracy na

> mandaty nie zarobię, więc nie będę się bawił w montowanie.

gdybym miał pewność że to zamontuje sam to brałbym od razu, a tak...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> gdybym miał pewność że to zamontuje sam to brałbym od razu, a tak...

W sobotę (dla dobra nauki) próbowałem uruchomić B&M od Pepcia, niestety poległem przy próbie osiowania proxi:

AKTYWOWANIE REGULACJI...

PROCEDURA 'OSIOWANIA' PROXI

Zapis danych konfiguracyjnych CAN ...

Zapis do modułu: Komputer nadwozia (NBC) UDANY!

Zapis do modułu: Tablica przyrządów (NQS) UDANY!

.

.

Zapis do modułu: Węzeł Info-Telematyczny/MS Convergence (NIT/NCV) NIEUDANY! - Błąd nieobsługiwanej funkcji

WYKONANIE NIEUDANE

Prawdopodobnie moja Croma (2006) nie jest przygotowana na takie wynalazki wink.gif, chociaż ma za to instalację (gniazdo) do zewnętrznego modułu tel. komórkowego.

Telefon wykrywa B&M przez Bluetooth jednak odrzuca połączenie;

FES komunikuje się z modułem:

CONNECTED TO:

FIAT CROMA '05 1.9 MJET 8V

Marelli/Microsoft Convergence (Blue&Me)

--------------------------------------------------------------

Kod ISO: B5 83 8A 85 1C

Numer rysunku FIAT: 51826504

Numer sprzętu: 05035505871

Wersja sprzętu: 00

Numer oprogr.: 05.003.7152

Wersja oprogr.: 7152

Numer homologacji: 031261

Data zaprogramowania: 04/29/2008

ODCZYT KODÓW BŁĘDÓW:

Brak kodów błędów

Chyba z powodu odrzucenia przez inne sterowniki nie reaguje na przyciski i nie odzywa się przez głośniki frown.gif

Wszelkie pomysły mile widziane smile.gif

Aha, ASO twierdzi, że nie będzie to działać z istniejącą wersją Body Computer

Napisano

Centralka B&M ma nr Fiata: 51826504

Nie doszedłem do czego prowadzą dwa przewody do złącza D020A - chyba w okolice lampki oświetleniowej (idą razem z przewodem mikrofonowym)

pin 28 B&M do złącza D020A - 6 funkcja nieznana

pin 11 B&M do złącza D020A - 7 funkcja nieznana

Może tu jest przyczyna?

Napisano

Po kolejnych próbach udało się uruchomić Blue&Me w Cromie 2006, jednak bez pełnej funkcjonalności.

Poprzednio nie zadziałało, bo radio nie posiada wejścia AUX, z którego korzysta B&M. Pomogły najpierw słuchawki podłączone bezpośrednio do wyjścia, a potem wpięcie się bezpośrednio do procesora audio radia.

- nie działa osiowanie proxi (konieczne opóźnione załączanie zasilania)

- wyświetlacz nie pokazuje menu

Działa:

+ połączenie z telefonem, transfer danych,

+ wybieranie głosowe, telefonowanie,

+ działają nowe klawisze na kierownicy (nie wiem jeszcze czy wszystkie, taśma niewymieniana)

+ działa Media Player - odtwarza mp3 z USB

+ udało się wgrać pakiet językowy, na początku miałem Włoszkę spineyes.gif

Musze jeszcze poprawić połączenie z radiem, bo B&M zagłusza FM i CD.

Jak myślicie, czy nowy licznik po FL dałby radę z menu?

I pozostaje pytanie co to za wyjścia dodatkowe biegną w okolice lampek - coś tam macie do sterownia Blue&Me?

Napisano

> Jak myślicie, czy nowy licznik po FL dałby radę z menu?

Ktos przekladal licznik z Cromy FL do Cromy z przed i nie dzialal, i nie wiemy czy licznik byl uszkodzony czy poprostu nie dzialal z Croma z przed FL.

> I pozostaje pytanie co to za wyjścia dodatkowe biegną w okolice lampek - coś tam macie do sterownia

> Blue&Me?

Tak, w lampce jest mikrofon wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.