Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem po swapie na 1.2 8V!!! ELEKTRYKA !!!

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam prośbę do znawców tematu. A zatem pacjentem byl sejek 1.1 SPI i była przekładeczka na 1.2 8V 75KM. I niby wszystko cacy. Silnik zamontowany, Komputer już bez IMO ino nie mam majstra co by se poradził z wiąchą tą od kompa. Komp przyszedł od palio i instalka również i chyba wszyscy kojarzą płaska kostke szerokosći 6-7 cm na pasie przednim. I tu sie problem zaczyna bo nie mam w mieście tak dobrego magika co by to ogarnął. Ma ktoś może jakiś schemat jak poprzekładać te kabelki żeby do siebie pasowały. Autko jest mojego kuzyna i już pluje ogniem na niego a chciałem go zarazić Centochorobą i wam go przedstawić ale napiecie narasta i zaczyna mnie nie nawidzieć angryfire.gifbo autko stoi już prawie 2 miesiące. A i jaka pompe paliwa zastosować bo na seryjnej raczej nie pojedzie confused.gif

Z góry dzięki za pomoc i wskazówki 20.GIF

Napisano

> Witam. Mam prośbę do znawców tematu. A zatem pacjentem byl sejek 1.1 SPI i była przekładeczka na

> 1.2 8V 75KM. I niby wszystko cacy. Silnik zamontowany, Komputer już bez IMO ino nie mam

> majstra co by se poradził z wiąchą tą od kompa. Komp przyszedł od palio i instalka również i

> chyba wszyscy kojarzą płaska kostke szerokosći 6-7 cm na pasie przednim. I tu sie problem

> zaczyna bo nie mam w mieście tak dobrego magika co by to ogarnął. Ma ktoś może jakiś schemat

> jak poprzekładać te kabelki żeby do siebie pasowały. Autko jest mojego kuzyna i już pluje

> ogniem na niego a chciałem go zarazić Centochorobą i wam go przedstawić ale napiecie narasta i

> zaczyna mnie nie nawidzieć bo autko stoi już prawie 2 miesiące. A i jaka pompe paliwa

> zastosować bo na seryjnej raczej nie pojedzie

> Z góry dzięki za pomoc i wskazówki

w 8v czasem nie robi się tak, że przedłużasz i robisz rozgałęzienia na 4 wtryski, łacznie 8 kabelków, i do tego obcinasz pin 26 na kompie i wsio działa?

co do pompy to 3 barowa z p1

Napisano
  • Autor

> w 8v czasem nie robi się tak, że przedłużasz i robisz rozgałęzienia na 4 wtryski, łacznie 8

> kabelków, i do tego obcinasz pin 26 na kompie i wsio działa?

> co do pompy to 3 barowa z p1

Bez jaj i tylko to ???

Napisano

> w 8v czasem nie robi się tak, że przedłużasz i robisz rozgałęzienia na 4 wtryski, łacznie 8

> kabelków, i do tego obcinasz pin 26 na kompie i wsio działa?

> co do pompy to 3 barowa z p1

dokładnie, wystarczyło przełożyć komputer oraz rozdzielić kable na wtryskiwacze. To cała przeróbka wiązki :D

wywal wiązke z palio i zamontuj ponownie oryginalną z SPI.

Napisano
  • Autor

> dokładnie, wystarczyło przełożyć komputer oraz rozdzielić kable na wtryskiwacze. To cała przeróbka

> wiązki :D

> wywal wiązke z palio i zamontuj ponownie oryginalną z SPI.

Dzieki Lesiu. Ale mamy elektryków w tym Rypinie. Polecam zlosnik.gif 3 tygodnie jeden hehe.gif, i już 3 tydzien u drugiego hehe.gif Szaleństwo zlosnik.gif

Napisano

> dokładnie, wystarczyło przełożyć komputer oraz rozdzielić kable na wtryskiwacze. To cała przeróbka

No, tylko jak silnik jest też z Palio, to jeszcze trzeba małe mody z czujnikami temperatury wody zrobić.

Napisano

> Dzieki Lesiu. Ale mamy elektryków w tym Rypinie. Polecam 3 tygodnie jeden , i już 3 tydzien u

> drugiego Szaleństwo

8v-mke sie wkłada hum w pare godzinek grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No, tylko jak silnik jest też z Palio, to jeszcze trzeba małe mody z czujnikami temperatury wody

> zrobić.

Już nie wiem dokładnie czy to Palio czy Siena ale to bez znaczenia chyba??

Napisano
  • Autor

Po poinformowaniu kuzyna co trzeba zrobić przestał się odzywać do mnie Upssss zlosnik.gif

Ale ale Pany bym zapomiał. Po podłączeniu tych kabelków zapala sie lampa wstecznego zlosnik.gif Moze tylko do tyłu bedzie jeździł

Napisano

> Już nie wiem dokładnie czy to Palio czy Siena ale to bez znaczenia chyba??

Zajrzyj jaki jest czujnik temp. wody z prawej strony głowicy, trzy- czy dwu- pinowy, alternatywnie czy jest czujnik jednopinowy z lewej strony.

Jak jest tylko 3 pinowy, to z wiązki SPI musisz ożenić kable od tamtch dwóch czujników w jeden.

Napisano

> No, tylko jak silnik jest też z Palio, to jeszcze trzeba małe mody z czujnikami temperatury wody

> zrobić.

pomijam sprawę, do uruchomienia silnika nie potrzeba tego nawet podłączać :D

A zdrutowanie trzech kabelków do czujnika to nie problem. Poza tym jak wkłada to do seja to nie ma wskazówki temperatury tylko kontrokę przegrzania. Wykręci czujnik 3pin i zamiast niego założy niebieski do kompa. A z kontrolką przegrzania trzeba "coś" wykombinować smile.gif

Napisano

> Dzieki Lesiu. Ale mamy elektryków w tym Rypinie. Polecam 3 tygodnie jeden , i już 3 tydzien u

> drugiego Szaleństwo

no widzisz. nie chce mi się jechać :D Do rypsina mam... całe 80 kilometów smile.gif

Napisano
  • Autor

> Zajrzyj jaki jest czujnik temp. wody z prawej strony głowicy, trzy- czy dwu- pinowy, alternatywnie

> czy jest czujnik jednopinowy z lewej strony.

> Jak jest tylko 3 pinowy, to z wiązki SPI musisz ożenić kable od tamtch dwóch czujników w jeden.

Żebym to ja robil i skaldał ale ja nie ogarniam tego i wstawił to do majstrów co mu wymienili silnik, po czym stwierdzili po 1,5 tygodnai ze elektryki nie ruszają , potem 3 tyg. jeden Magik i teraz prawie 3 tyg drugi i cąły czas cos wymyśla ze coś jest nie tak i dokłada kabelki. Zaraz zmontuje nowa instalkę a i tak pewnie nie odpali.

Napisano

> Żebym to ja robil i skaldał ale ja nie ogarniam tego i wstawił to do majstrów co mu wymienili

> silnik, po czym stwierdzili po 1,5 tygodnai ze elektryki nie ruszają , potem 3 tyg. jeden

> Magik i teraz prawie 3 tyg drugi i cąły czas cos wymyśla ze coś jest nie tak i dokłada

> kabelki. Zaraz zmontuje nowa instalkę a i tak pewnie nie odpali.

3 tygodnie tam, 3 tygodnie tu... Gdybyś się popytał dokładniej co i jak, poczytał to kuzyn od 6ciu tygodni by już śmigał cento :D

Napisano
  • Autor

> no widzisz. nie chce mi się jechać :D Do rypsina mam... całe 80 kilometów

Mogłem od razu to Ciebie zaprowadzić ok.gif

Pany ale ja tego nie robiłem. Wiecej czasu spedzam w Niemcach niz w domu. On ode mnie tylko kupil to autko i go namówiłem na taki zabieg. Teraz to chce mu pomóc bo mnie zwie ze sie dal namówić

Napisano
  • Autor

> Zajrzyj jaki jest czujnik temp. wody z prawej strony głowicy, trzy- czy dwu- pinowy, alternatywnie

> czy jest czujnik jednopinowy z lewej strony.

> Jak jest tylko 3 pinowy, to z wiązki SPI musisz ożenić kable od tamtch dwóch czujników w jeden.

Jutro jadę i zabiorę go od tego elektroznachora, chyba sam z waszymi wskazówkami to poskładam bo może będzie stal następne parę tygodni.

Ja dziś się dowiedziałem o tym problemie od kuzyna, chciałem się umówić na ustawkę z nim i sprawdzić moje CC a tu takie info że Sejek nie jeździ.yikes.gif

Napisano

http://allegro.pl/wiazka-silnika-punto-i-palio-siena-1-2-8v-i2323712317.html

Czyli jak na tej aukcji na zdjęciach widać tą wiązkę z czterema żółtymi wtyczkami od wtrysków to ją trzeba wlutować w tą jedną wtyczkę co jest w SPI i wszystko będzie grało?

Nic innego nie trzeba "drutować"?

Napisano

> http://allegro.pl/wiazka-silnika-punto-i-palio-siena-1-2-8v-i2323712317.html

> Czyli jak na tej aukcji na zdjęciach widać tą wiązkę z czterema żółtymi wtyczkami od wtrysków to ją

> trzeba wlutować w tą jedną wtyczkę co jest w SPI i wszystko będzie grało?

> Nic innego nie trzeba "drutować"?

tak, zamiast jednej wtyczki wtrysku z SPI dajesz czetry zółte połączone razem.

Napisano

> Ale ale Pany bym zapomiał. Po podłączeniu tych kabelków zapala sie lampa wstecznego Moze tylko do

> tyłu bedzie jeździł

Nie jestem pewien jak w Seju, ale w cycy kostka od wsteki w skrzyni była identyczna jak ta od filtra z weglem aktywnym od odpowietrzania zbiornika i mozna je było zamienić.

Tylko w CC ten filtr był w komorze a w SC pod nadkolem. Jednak podrzucam temat do sprawdzenia ok.gif

Napisano

> Jutro jadę i zabiorę go od tego elektroznachora, chyba sam z waszymi wskazówkami to poskładam bo

> może będzie stal następne parę tygodni.

> Ja dziś się dowiedziałem o tym problemie od kuzyna, chciałem się umówić na ustawkę z nim i

> sprawdzić moje CC a tu takie info że Sejek nie jeździ.

Przywieź go do mnie i po 2 godzinach będzie jeździł.

Napisano

> Przywieź go do mnie i po 2 godzinach będzie jeździł.

może mojego Ci przywieść zlosnik.gif

Napisano

> może mojego Ci przywieść

hurtem, mówisz, czyli nie udało się ogarnąć Twojego ?

Napisano

> hurtem, mówisz, czyli nie udało się ogarnąć Twojego ?

poszedł priv

Napisano
  • Autor

> hurtem, mówisz, czyli nie udało się ogarnąć Twojego ?

Powiem szczerze że to nie głupi pomysł. Mam holownik na 2 autka , zawsze troszkę taniej. Swojego też chce troszeczkę podstroić zlosnik.gif Łapie jakeś doły czasmi, może to depresja hehe.gif Poprzedni właściciel go raczej nie katował grinser006.gif

Napisano

> Powiem szczerze że to nie głupi pomysł. Mam holownik na 2 autka , zawsze troszkę taniej. Swojego

> też chce troszeczkę podstroić Łapie jakeś doły czasmi, może to depresja Poprzedni

Ty a może się zgadamy i zawieziesz też i mój?

Napisano
  • Autor

> Ty a może się zgadamy i zawieziesz też i mój?

No miałem na myśli twoje i moje zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.