Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sedici vs sx4

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie;

Interesuje mnie porównanie aut benzynowych 1,6 120koni, z automatyczna klimą ręczną skrzynią biegów napędem 4x4.

Auto dla osoby która dotychczas jeździła CRV 2006 potrzebuje auto typu SUV z napędem mieszka za miastem i daleko od asfaltu. Przy dobrych oponach CRV ten model miał większy prześwit zapewniał optymalną trakcję zimą i nie był uciążliwy na utwardzonych drogach.

Bierzemy pod uwagę powyższe auta bo użytkownik już nie potrzebuje tak dużej kabiny.

ASX odpada ma mały prześwit.

Jakie są różnicę? co jest istotne? jakieś ew. inne uwagi?

Napisano

> Jak w temacie;

> Interesuje mnie porównanie aut benzynowych 1,6 120koni, z automatyczna klimą ręczną skrzynią biegów

> napędem 4x4.

> Auto dla osoby która dotychczas jeździła CRV 2006 potrzebuje auto typu SUV z napędem mieszka za

> miastem i daleko od asfaltu. Przy dobrych oponach CRV ten model miał większy prześwit

> zapewniał optymalną trakcję zimą i nie był uciążliwy na utwardzonych drogach.

> Bierzemy pod uwagę powyższe auta bo użytkownik już nie potrzebuje tak dużej kabiny.

> ASX odpada ma mały prześwit.

> Jakie są różnicę? co jest istotne? jakieś ew. inne uwagi?

ale to jest to samo auto hehe.gif

szuklaem sx4 ale kupiłem sedici bo odpowiadało mi wyposażeniem i ceną

reszta jest absolutnie ta sama, nawet numer vin fiata zaczyna sie jak suzuki zlosnik.gif

Napisano

> przeca to jest to samo auto z różnymi znaczkami

> różnice to cena i polityka producentów względem wyposażenia

Wcale bo nie! Fiat zaczyna się na "F" i w związku z tym bardziej się psuje. rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Żart oczywiście! Jasne, że to identyczne auto. SXów jest więcej. Jak kupowałem Sedesa, to kryterium było 2XASO Fiat w mojej okolicy i żadnego SUZUKI.

Napisano

> Wcale bo nie! Fiat zaczyna się na "F" i w związku z tym bardziej się psuje.

SX4 -nie licząc wymiany katalizatora na gwarancji- nie psuje się praktycznie w ogóle ...chyba, że liczymy wymianę silnika hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

chyba na początku produkcji sx4 był gdzie indziej montowany niz sedici

Napisano

> Wcale bo nie! Fiat zaczyna się na "F" i w związku z tym bardziej się psuje.

> Żart oczywiście! Jasne, że to identyczne auto. SXów jest więcej. Jak kupowałem Sedesa, to kryterium

> było 2XASO Fiat w mojej okolicy i żadnego SUZUKI.

Jednak magia znaczka jest ogromna. SX4 sprzedaje znacznie więcej. Mimo, że jest droższy i już nie tak lepiej wyposażony jak to było wcześniej ...

Napisano

> Jednak magia znaczka jest ogromna.

ciekawe czemu bo Suzuki akurat nie jest moim zdaniem patrząc na całokształt wybitnie lepsza od Fiata

dostępność serwisu i jego ceny chyba też lepsza u Fiata hmm.gif

Napisano

> dostępność serwisu i jego ceny chyba też lepsza u Fiata

Pytanie jak jest z jakością serwisu. Bo z tym u Fiata bywa różnie.

Napisano

> Pytanie jak jest z jakością serwisu. Bo z tym u Fiata bywa różnie.

przymierzałem się do Grand Vitary rocznik 2010 i opinie o serwisie Suzuki też nie były kolorowe

zresztą o jakości SGV (obecny model) też się nasłuchałem

Napisano

> Pytanie jak jest z jakością serwisu. Bo z tym u Fiata bywa różnie.

W przypadku Suzuki również zlosnik.gif - możesz trafić fatalnie, ale zdarzają się i całkiem przyzwoite serwisy.

Napisano

> chyba na początku produkcji sx4 był gdzie indziej montowany niz sedici

tak zlosnik.gif czesc przyjechala z japoni pozostale ( te ze znaczkiem na eF tez ) sa produkowane w estergom w fabryce suzuki

Napisano

> ciekawe czemu bo Suzuki akurat nie jest moim zdaniem patrząc na całokształt wybitnie lepsza od

> Fiata

> dostępność serwisu i jego ceny chyba też lepsza u Fiata

a na cenach serwisu to sie nei znam grinser006.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> SX4 -nie licząc wymiany katalizatora na gwarancji- nie psuje się praktycznie w ogóle ...chyba, że

> liczymy wymianę silnika

W Sedici też właśnie wymieniłem katalizator na gwarancji (60kkm), to jakiś znany problem, bo nie było żadnych trudności ze strony ASO.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> W Sedici też właśnie wymieniłem katalizator na gwarancji (60kkm), to jakiś znany problem, bo nie

> było żadnych trudności ze strony ASO.

Ten problem lezy w jakosci paliw w europie wschodniej,z pewnego zrodla woem ze na zachodzie nie wystepuje problem z katalizatorem

Napisano

> Ten problem lezy w jakosci paliw w europie wschodniej,z pewnego zrodla woem ze na zachodzie nie

> wystepuje problem z katalizatorem

w Polsce też już nie występuje w modelach które mają nowszą wersję katalizatora.

• 4 tygodnie później...
Napisano

> w Polsce też już nie występuje w modelach które mają nowszą wersję katalizatora.

Z aut, które miałem, to tylko w Sedici jest problem z katem, nigdzie indziej nie słyszałem żeby poniżej 100-120kkm coś sie działo.

Gdyby to była kwestia tylko paliwa, to nie sądzę żeby ASO tak lekko i bez robienia "pod górę" wymieniało drogi element.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.