Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze i klocki

Featured Replies

Napisano

Nadeszła chwila wymiany z przodu. W warsztacie proponowali mi tarcze ABE po 120 zł lub Lukas po 160. Ustaliliśmy ze rozejrzę się w necie i dam odpowiedź. No i co zamontować? Do normalnej jazdy - nie sportowej. Nie chcę tandety, ale jakieś wyczynowe Ferodo za kwoty rzędu 1000 zł nie są potrzebne. W necie przeczytałem też że podobno tarcze Brembo dla Polski robiona są na Ukrainie i jest to byle co.

A co sądzicie np. o krajowych tarczach Mikoda i klockach Breck?

Oryginały Kia są dziwnie drogie w porównaniu z wyrobami firm ATE, Mintex, TRW czy Lukas.

Są też marki handlowe typu Japanparts, Ashika, Blue Print czy Herth Buss Jakoparts - obejmujące wyroby firm azjatyckich, importowane przez firmy z Włoch, Niemiec, Holandii czy W. Brytanii. Może w tym kierunku pójść?

Napisano

W lutym założyłem na przód kocki i tarcze TRW. W sumie jak na razie nic złego o nich nie moge powiedzieć, są lepsze od tych z pierwszego montażu.

Napisano

Na takich rzeczach się nie oszczędza, ja miałem zawsze zaufanie do ATE i Lucas-a. Jeździłem też na zestawie tarcze Brembo, klocki Ferrodo i też było OK.

Napisano

zerknij na zestawy bosch`a - do mojego wyszly bardzo konkurencyjnie cenowo i bardzo fajnie sie z nimi jezdzilo

Napisano

W Astrze miałem zestaw TRW/Lucas i było ok, w Audi mam klocki Bosch ale nie wiem z jakimi tarczami i też problemów nie stwierdzam ok.gif

Napisano

Załóż komplet TRW albo jeszcze lepiej ATE i będziesz zadowolony ok.gif

Brembo faktycznie w większych rozmiarach jest mocno średnie-tu magia marki jeszcze działa grinser006.gif ale marka nie hamuje wink.gif

Napisano

Radze tak jak inny - tarcze klocki trw.

Nie dlatego żeby powielać opinie innych tylko dlatego że sam je założyłem (klocki). Oryginały Bosch wytrzymały 45 tys. Starły sie do zera. TRW już mają przebiegu 45 tyś a jest jeszcze większe pół. Także założysz tańsze wymienisz szybciej i na to samo wyjdzie.

Napisano

> Radze tak jak inny - tarcze klocki trw.

> Nie dlatego żeby powielać opinie innych tylko dlatego że sam je założyłem (klocki). Oryginały Bosch

> wytrzymały 45 tys. Starły sie do zera. TRW już mają przebiegu 45 tyś a jest jeszcze większe

> pół. Także założysz tańsze wymienisz szybciej i na to samo wyjdzie.

A tarcze mierzyłeś? Nie ma bata - jak nie ściera się klocek, to ściera się tarcza. Fizyki nie oszukasz.

Napisano

> TRW już mają przebiegu 45 tyś a jest jeszcze większe

> pół. Także założysz tańsze wymienisz szybciej i na to samo wyjdzie.

oslabiony.gif nie ma większe PÓŁ! Pół to pół, nie ma większe, mniejsze... wpysk.gif

Żeby nie było OT, to polecę ATE. Pożądne hamowanie w zestawie tarcza+klocek ATE

Napisano

> A tarcze mierzyłeś? Nie ma bata - jak nie ściera się klocek, to ściera się tarcza. Fizyki nie

> oszukasz.

Tak. Jeszcze są ok. Dojeżdze tym kompletem do końca i wymieniam całość.

Napisano

Ja miałem takie zestawy w swoich autach (większość miało tarcze rozmiaru 240-256mm, auto o wadze 1T-1,2T):

(tarcza+klocek):

- ATE Powerdisc + ATE - polecam

- TRW BP + TRW - polecam, na tym zestawie auto hamowało porównywalnie z zestawem pierwszym.

- Speedmax + Denckermann - dno, klocki nawet nie pasowały w prowadnice

- TRW + Jurid - polecam, porównywalnie z zestawem drugim, zaleta - mniej pylą, wada bardziej piszczą w porównaniu do 2.

Osobiście brałbym zestaw ATE, jeśli budżet na to pozwoli, jeśli nie to brałbym zestaw TRW lub TRW + Jurid jeśli na drugi zestaw też nie będzie wystarczająco dużo $$$.

smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.