Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy raryfikator

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam kiedy prawo w tym kraju będą tworzyć osoby które się na tym znają , w zbliżającym się nowym taryfikatorze mamy oto taką sytuację :

- Przewożenie pasażerów niezgodnie z przepisami (bez pasów lub bez kasku) było 1 będzie 4 pkt

- Przewożenie pasażerów w liczbie przekraczającej dopuszczalną, za każdego pasażera przewożonego w niewłaściwy sposób dodaje się 1 pkt było 1 pkt będzie 1 pkt za każdego nadmiarowego.

W zawiązku z czym w polskiej rzeczywistości przewożenie dodatkowego pasażera w samochodzie osobowym będzie bardzie surowiej karane jak przewożenie tego samego pasażera w takim samym samochodzie ale z kratką .

Czy dobrze myślę, pomijam komfort podróżowania tego nadmiarowego pasażera.

Napisano

> W zawiązku z czym w polskiej rzeczywistości przewożenie dodatkowego pasażera w samochodzie

> osobowym będzie bardzie surowiej karane jak przewożenie tego samego pasażera w takim samym

> samochodzie ale z kratką .

Czytałem Cię cztery czy pięć razy i ni diabła nie wiem skąd taki wniosek wyciągnąłeś ...

Napisano

> Czytałem Cię cztery czy pięć razy i ni diabła nie wiem skąd taki wniosek wyciągnąłeś ...

Kolega chyba sobie policzył koszt przewozu 4 osób w Pandzie i Pandzie VAN zlosnik2.gif

Chociaż te nadwymiarowe i tak powinni policzyć również jako przewożenie bez pasów.

Napisano

Przeczytałem "Nowy rektyfikator" i już miałem nadziejęzlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Czytałem Cię cztery czy pięć razy i ni diabła nie wiem skąd taki wniosek wyciągnąłeś ...

mam astre II z krata która zarejestrowana jest na 4 osoby jak zabiorę jedną dodatkowo to dostanę 1 pkt , taka sama Astra II "osobowa" ma w DR 5 osób jak zabiorę 6 osobę dostanę 4 pkt .

edyta w tej osobówce chodzi o pasy .

Napisano

> mam astre II z krata która zarejestrowana jest na 4 osoby jak zabiorę jedną dodatkowo to dostanę 1

> pkt , taka sama Astra II "osobowa" ma w DR 5 osób jak zabiorę 6 osobę dostanę 4 pkt .

I tu i tu jest przecież jedna osoba nadmiarowa - wg mnie punktowane jest to tak samo. Nie wiem jaki tok myślenia uskuteczniłeś ale IMO jest on błędny.

Update:

A z pasami to ... znów nie wiem o co Ci chodzi zlosnik.gif

Napisano

> mam astre II z krata która zarejestrowana jest na 4 osoby jak zabiorę jedną dodatkowo to dostanę 1

> pkt , taka sama Astra II "osobowa" ma w DR 5 osób jak zabiorę 6 osobę dostanę 4 pkt .

> edyta w tej osobówce chodzi o pasy .

Ale przecież w Astrze z kratą piąta osoba będzie i nadwymiarowa i bez pasów - może dostaniesz sprawiedliwe 5 pkt.?

Napisano

moze byc inaczej:

dostaniesz 1 pkt za nadmiarowego plus 4 pkt za "bez pasow"

Napisano

> moze byc inaczej:

> dostaniesz 1 pkt za nadmiarowego plus 4 pkt za "bez pasow"

Temat ciekawy, bo tych pasów dla tylu osób przecież tam nie ma, więc ostatnia nie ma czego zapinać...

A co w takim razie w takiej sytuacji: 6 osób w Warczyburgu. Z tyłu pasów nie ma i według homologacji być nie musi, więc punkty tylko za osobę nadmiarową. Ale zgodnie z tą logiką Astra też ma z tyłu tyle pasów, ile przewiduje homologacja. Jest obowiązek zapinania pasów, ale tylko je żeli pojazd jest w nie wyposażony...

Napisano

Co to jest raryfikator? hmm.gif

Napisano

> Co to jest raryfikator?

źle to wymawiasz... RARy- Fika - Tor

Napisano

> źle to wymawiasz... RARy- Fika - Tor

To trzeba przenieść na SV hehe.gif

Napisano

Jeżeli masz 4 osobowe N1 to powinieneś - zgodnie z WT - mieć usunięty pas bezpieczeństwa i zablokowaną możliwość zajęcia miejsca od tego pasa.

Brak powyższego = niesprawny samochód i zabranie DR.

Aha, nie każde N1 ma ograniczenia w ilości osób - wszystko zależy od wyjściowej ładowności pojazdu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.