Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zdjąć ramię wycieraczek

Featured Replies

Napisano

> ludzie przecież to jest na wieloklinie - ciągnąc pionowo i zejdzie bez problemu

dokladnie, a jak nie chce sie ruszyc, to rozruszac prawo-lewo i do góry i pojdzie - pisalem tak nizej ale oczywiscie mnie wysmiali ze to trudna sztuka i trzeba narzedzi jak w serwisie rotfl.gif

Napisano

> ludzie przecież to jest na wieloklinie - ciągnąc pionowo i zejdzie bez problemu

kiedyś mi się toto we fiacie zapiekło na dębowo. pół dnia walczyłem. Zalałem WD-40, zostawiłem na noc. Rano po kilku ruchach poszło. Ale ja miałem czas... wink.gif

Napisano

Szczególnie jak jest mocno zaśniedziałe ok.gif

> dokladnie, a jak nie chce sie ruszyc, to rozruszac prawo-lewo i do góry i pojdzie - pisalem tak

> nizej ale oczywiscie mnie wysmiali ze to trudna sztuka i trzeba narzedzi jak w serwisie

http://www.gielda-czesci.pl/czesc/180194...-przedniej.html

Pewnie tego typu ramie też zdemontujesz szarpiąc je na wszystkie strony smirk.gif

Napisano

> Oczywiście. Ale kupowanie ściągacza tylko po to, żeby raz na kilka(naście) lat zdjąć wycieraczki to

> lekka rozrzutność.

Lucek, ale ten ściągacz kosztuje 20zł. Gdyby kosztował 200 to bym się z Tobą zgodził, ale nie przy 20. Poza tym zawsze się może przydać do innych prac.

Napisano

> No tak z kilkanaście razy zdejmowałem z różnych samochodów i nie pogiąłem ani nie urwałem. Bo nie

> musiałem tego robić na czas.

Próbowałem zdjąć w renówce i nie poszło.

Napisano

szczególnie w Renówce skromny.gif

Napisano

> dokladnie, a jak nie chce sie ruszyc, to rozruszac prawo-lewo i do góry i pojdzie - pisalem tak

> nizej ale oczywiscie mnie wysmiali ze to trudna sztuka i trzeba narzedzi jak w serwisie

Zapraszam do siebie, jak ściągniesz stawiam kratkę piwa. rotfl.gifhehe.gif

Napisano

> Zapraszam do siebie, jak ściągniesz stawiam kratkę piwa.

Niech przy okazji wykaże się umiejętnością parkowania ok.gif Dorzucam drugą kratę piwa ok.gif

Napisano
  • Autor

> zrobić ściągacz

> kawałek profilu, śruba, nakrętka na kontrę, podkładka i fruuu

> dostęp nie najlepszy

> gniemy się i walczymy o pozostanie na miejscu

> i dla porównania profil "fabrycznie" i po użyciu jako ściągacz

> Dostał młotkiem na sprostowanie i obsłużył jeszcze kilka aut.

> gotowiec z YATO znacznie tańszy niż inne linki, ale też bardziej zabawkowo wygląda.

Kupiłem w sobote na szybko taki jak pokazałeś w linku i wielkie goofno no.gif, w ogóle nie pasuje do wycieraczek z Cordoby. Udało mi się zdjąć metodą szarpania alien.gif. A tak przy okazji ... konstruktor mechanizmu wycieraczek powinien zostać ubity sick.gif. Musiałem to rozebrac bo zauwazyłem, że wycieraczki i coraz wolniej pracują. Po rozebraniu zobaczyłem taki syf i korozję na tulejach, ze dramat icon_eek.gif. Na szczęscie udało się to doczyścić i poskładać. Ale 3 godziny czasu poświęciłem na to oslabiony.gif

Napisano

znaczy tego jeszcze nie robiłeś w punciaku........

jak do tego dojdziesz to usuniesz ostatnie dwa słowa ze swojej wypowiedzi....

Napisano

> konstruktor mechanizmu wycieraczek powinien zostać ubity . Musiałem to rozebrac bo zauwazyłem,

> że wycieraczki i coraz wolniej pracują. Po rozebraniu zobaczyłem taki syf i korozję na

> tulejach, ze dramat .

To pewnie ten sam klnie.gif, co wymyślił mechanizm w corsie c... screwy.gif identyczne objawy jak u Ciebie facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> A co można zrobić szybie podczas ściągania ramienia wycieraczki? Bo jeśli można ją rozbić, to

> trzeba być ostatnią sierotą.

nie trzeba być sierotą, szczególnie ostatnią.....

wystarczy zwykły głupi błąd...

upuścić ramię bez wycieraczki na szybę lub narzędzie w czasie pracy....

Napisano

> nie trzeba być sierotą, szczególnie ostatnią.....

> wystarczy zwykły głupi błąd...

> upuścić ramię bez wycieraczki na szybę lub narzędzie w czasie pracy....

Idąc takim tokiem rozumowania lakierowanie też nie jest tanie - może spaść narzędzie na maskę i porysować hehe.gif Bez przesadyzmu...

Napisano

> Zapraszam do siebie, jak ściągniesz stawiam kratkę piwa.

Moge sprobowac ok.gif

Napisano

> Niech przy okazji wykaże się umiejętnością parkowania Dorzucam drugą kratę piwa

Nie wiem co to ma wspolnego z tematem, ale moze bys mnie podszkolil ok.gif

Napisano

> nie trzeba być sierotą, szczególnie ostatnią.....

> wystarczy zwykły głupi błąd...

> upuścić ramię bez wycieraczki na szybę lub narzędzie w czasie pracy....

zeby cos takiego zrobic to naprawde trzeba byc ostatnia sierota , a nawet... troche glupim niewiem.gif

Napisano

> Idąc takim tokiem rozumowania lakierowanie też nie jest tanie - może spaść narzędzie na maskę i

> porysować Bez przesadyzmu...

no właśnie - BEZ

każda praca jest obarczona ryzykiem, każdemu się może zdarzyć potknięcie/zły dzień...

Napisano

> zeby cos takiego zrobic to naprawde trzeba byc ostatnia sierota , a nawet... troche glupim

Gratuluję ok.gif

Tobie znaczy się zawsze wszystko się udaje...

Natomiast uderzenie ramienia o szybę zdarza się nie tylko głupim sierotą....

Napisano

> Gratuluję

> Tobie znaczy się zawsze wszystko się udaje...

> Natomiast uderzenie ramienia o szybę zdarza się nie tylko głupim sierotą....

Rownie dobrze mozesz wybic tylna szybe przy pakowaniu zakupów do bagaznika. IMHO takie samo ryzyko. I wtedy bys powiedzial "kazdemu moglo sie zdarzyc" ? zlosnik.gif

Napisano

> Lucek, ale ten ściągacz kosztuje 20zł. Gdyby kosztował 200 to bym się z Tobą zgodził, ale nie przy

> 20. Poza tym zawsze się może przydać do innych prac.

Zależy, czy autor ma zacięcie do różnych prac. Ja w sumie na różne "drobne narzędzia" w życiu pewnie wydałem równoważność średniego samochodu, sąsiad drugiego, ale my się lubimy dłubać. Inni mają w domu ledwo śrubokręt, kombinerki i młotek, bo nie lubią.

Napisano

> To pewnie ten sam , co wymyślił mechanizm w corsie c... identyczne objawy jak u Ciebie

Tyle że dość łatwo da się ściągnąć ramiona wycieraczek. cool.gif

Napisano

> W hobbystycznym dłubaniu również mają uzasadnienie (ułatwiają pracę) tym bardziej, że takie

> narzędzia nie kosztują dużo Np. YT-0844 YATO lub YT-0846 YATO

Fakt, ale mają dosyć ograniczone zastosowania. Wiele lat temu kupiłem uniwersalny ściągacz Facoma za spore pieniądze, ale używałem go do masy rzeczy, od drobiazgów średnicy centymetra, do elementów średnicy 15 cm. I ten na siebie zarobił.

Napisano

> Gratuluję

> Tobie znaczy się zawsze wszystko się udaje...

> Natomiast uderzenie ramienia o szybę zdarza się nie tylko głupim sierotą....

Dlatego jest coś takiego, jak kawał płyty spilśnionej, którą się wtedy kładzie na szybę.

Napisano

> Nie wiem co to ma wspolnego z tematem, ale moze bys mnie podszkolil

Fakt. Nie ma nic wspólnego ok.gif Ale to Ty słyniesz jako najlepszy kierowca AK. Zawsze perfekcyjny, bezbłędny. ok.gif Ja tam parkować nie umiem, mam w aucie czujniki i w ogóle zarobiony jestem ok.gif

Napisano

> Fakt. Nie ma nic wspólnego Ale to Ty słyniesz jako najlepszy kierowca AK. Zawsze perfekcyjny,

> bezbłędny.

Ciekawe kto tak sądzi. Chyba tylko Ty. Daleko mnie do ideału. Ale dzieki za dobre slowa 20.GIFok.gif

Napisano

> Fakt, ale mają dosyć ograniczone zastosowania. Wiele lat temu kupiłem uniwersalny ściągacz Facoma

> za spore pieniądze, ale używałem go do masy rzeczy, od drobiazgów średnicy centymetra, do

> elementów średnicy 15 cm. I ten na siebie zarobił.

Idąc tym tokiem rozumowania....jeden młotek, jeden wkrętak, jedna para kombinerek, szwed, metrówka i nic więcej. Wiec po co wydałeś na narzędzia równowartość średniej klasy auta?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.