Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dolot PCV

Featured Replies

Napisano

Hej

Zrobiłem sobie z paru rurek PCV dolot na stożku, ale chyba coś sknociłem bo na 3 biegu nie chce w ogóle jechać od 4krpm.

Jeśli ktoś ma dobrze działający dolot z PCVek to proszę o fotę ok.gif

Napisano

> Hej

> Zrobiłem sobie z paru rurek PCV dolot na stożku, ale chyba coś sknociłem bo na 3 biegu nie chce w

> ogóle jechać od 4krpm.

> Jeśli ktoś ma dobrze działający dolot z PCVek to proszę o fotę

raczej zrob foto i poka co zes wymodzil, cos sie zawsze wymysli

Napisano

> Hej

> Zrobiłem sobie z paru rurek PCV dolot na stożku, ale chyba coś sknociłem bo na 3 biegu nie chce w

> ogóle jechać od 4krpm.

co prawda nie z rurek PCV ani nie cento ale może coś cię zainspiruje smile.gif

800px-Trabant-tuning.jpg

PS. Zrób porządny dolot z materiału do tego przeznaczonego tj. np. z nierdzewki a nie sztukateria z rurek od kibla facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

lepiej najpierw zrobić z kibel rurki bo jest tania i jak coś nie wyjdzie to mniejsze koszty, najlepiej opracować "kibel dolot" i potem zrobić finalną wersję np. z kwasówki

Napisano

> bo moze jest za długi

to jak długi powinien być żeby było najlepiej ? grinser006.gif

Napisano

> lepiej najpierw zrobić z kibel rurki bo jest tania i jak coś nie wyjdzie to mniejsze koszty,

> najlepiej opracować "kibel dolot" i potem zrobić finalną wersję np. z kwasówki

tyle razy juz był ten temat wałkowany że wystarczy się minimalnie wysilić i przeszukać archiwum - po co wyważać otwarte drzwi? smirk.gif

Napisano

G40 zlosnik.gif

A tak baj de łej, częstym kategorycznym błędem jest brak izolacji termicznej i dolot zaciąga ciepłe powietrze, co daje pogorszenie wyników crazy.gif

Napisano

Nie no, tak zapytałem z czystej ciekawości jaki dolot byłby najlepszy do 1.4 16v 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie no, tak zapytałem z czystej ciekawości jaki dolot byłby najlepszy do 1.4 16v

Węglarski zlosnik.gif (choć ja mam robiony z 2 kwasówek 2x proste simco 1x kolanko i osłona Węglarskiego, nie mam wymiarów, ale od przepustnicy kolanko dotyka kompa, a w dół tak, że stożek widać pod pasem przednim i jest ok)

d37138f599881a7fgen.jpg

Myślałem nad stożkiem na przepustnicy + wlot na masce, bo bez maski było konkret (a bez drzwi, klapy i szyb nie dało się tego opanować hehe.gif)

Napisano

Ps. tak na marginesie to ładne cc ale tego stickera za duzo grinser006.gif

Napisano

> Nie no, tak zapytałem z czystej ciekawości jaki dolot byłby najlepszy do 1.4 16v

moj smile.gif odpowiedznoi taniej niz mowilem smile.gif

Napisano

A co tam robi ten odkurzacz pod maską?

Elektryczne tubro? zlosnik.gif

Napisano

> moj odpowiedznoi taniej niz mowilem

Nie rozśmieszaj hehe.gif

Napisano

> Hej

> ogóle jechać od 4krpm.

Kolego łącznik silikonowy 7cm fi76 plus kolanko pcv i rurka 25cm pcv na koncu stożek K&N Z EKRANEM u mnie tak na początku wyglądało.Nie miałem żadnych problemów z jazdą a koszt zmiany pcv na nierdzewke 50pln kolanko 60cm swobodnie do obcięcia.Przy 1.4 16v

Napisano

u siebie mam dolot od pana Węglarskiego i spisuje się rewelacyjnie !!!! robiony pod 1.1 mpi koszt ok 400zl polecam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.