Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Interfejs

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje interfejs do podlaczenia sie do ecu w moim seju 1.1 spi . W przystepnej cenie . Co polecicie? Czego uzywacie? Czy da sie podłaczyc za pomoca vag kkl obd2 i przejsciówki 3 pinowej?

Napisano

da się, a jak dobrze poszukasz to na forum jest programik od kolegi o nicku Tzok czy jakoś tak

Napisano

Jakiego kabla szukac pod te programy do Seicento MPI ?

Napisano

> Jakiego kabla szukac pod te programy do Seicento MPI ?

do MPIka ten będzie dobry ooo ok.gif

Napisano

Nie ma znaczenia czy spi/mpi. Ważne żeby było to złącze OBD2 i tyle. No chyba, że nie masz złącza u siebie tylko luzem przewody pod maską to i przejściówkę trzeba OBD2->3pin

Napisano

> Nie ma znaczenia czy spi/mpi. Ważne żeby było to złącze OBD2 i tyle. No chyba, że nie masz złącza u

> siebie tylko luzem przewody pod maską to i przejściówkę trzeba OBD2->3pin

SPI ma OBD2???

Napisano

Miałem pierwotnie 900ccm z 2002 i fabrycznie mam OBD2 pod bezpiecznikami cool.gif

Napisano

> SPI ma OBD2???

neeeee.. "zwykłe" OBD, tylko pod koniec produkcji zdarzał już wtyk OBD2 w budzie, ale to ciągle "jedynka"

Napisano

Artur coś mi się wydaje, że tym kablem kolega nie wiele zdziała. Kabelek który powinien być pokazał bart. Co do skanowania to tym kabelkiem zeskanuje się tylko MPI-ka, bo on jako jedyny ma OBD2, do reszty trzeba zakupić przejściówkę taką

Ja mam taki zestaw KLIK i działa bez problemu

Napisano

> Miałem pierwotnie 900ccm z 2002 i fabrycznie mam OBD2 pod bezpiecznikami

No, ale to 2002, w tym roku 1.1 byly tylko MPI. Mi chodzilo o silnik 1.1, nie 900, no ale tego nie napisalem wink.gif

Napisano

> neeeee.. "zwykłe" OBD, tylko pod koniec produkcji zdarzał już wtyk OBD2 w budzie, ale to ciągle

> "jedynka"

Aha, bo wszyskie 1.1 SPI jakie ogladalem, to mialy tylko to zlacze 3pin pod maska.

Napisano

> Witam mam coś takiego

> http://allegro.pl/interfejs-fiat-alfa-lancia-adapter-vag-usb-pl-i2381888462.html

> i nie chce mi łączyć się z ecu.

> Niby się łączy a po chwili pisze "brak odpowiedzi ecu"

> Używam win 7 bo na xp nie chce wcale odpalić ten program

> Com mam ustawiony na 3

czym się łączysz? FESem czy IAW_Scan? Fesem z 900 nie pogadasz. IAW nie powinien marudzić

Napisano

> czym się łączysz? FESem czy IAW_Scan? Fesem z 900 nie pogadasz. IAW nie powinien marudzić

Iaw ecu scan 2 ten tu z tematu

Napisano

> Iaw ecu scan 2 ten tu z tematu

jeżeli widzi sterowniki do interfejsu (ja musialem zainstalowac) to wejdz we właściwości mój komputer poszukaj po prawej stronie menager urządzeń bedziesz miał coś takiego jak porty com/lpt klikasz prawym we właśwości interfejsu jak wyświetli ci sie okienko klikasz ustawienia portu pozniej zaawansowane ustawiasz com od 1 do 4 (zalezy ktory masz wolny ale tlko te obsluguje iaw scan) i nizej masz czas opóźnienia (msek) i tam ustawiasz 1 i klikasz ok:) i oczywiscie robisz to wszystko majac interfejs podlaczony pod kompa smile.gif

Napisano

> jeżeli widzi sterowniki do interfejsu (ja musialem zainstalowac) to wejdz we właściwości mój

> komputer poszukaj po prawej stronie menager urządzeń bedziesz miał coś takiego jak porty

> com/lpt klikasz prawym we właśwości interfejsu jak wyświetli ci sie okienko klikasz ustawienia

> portu pozniej zaawansowane ustawiasz com od 1 do 4 (zalezy ktory masz wolny ale tlko te

> obsluguje iaw scan) i nizej masz czas opóźnienia (msek) i tam ustawiasz 1 i klikasz ok:) i

> oczywiscie robisz to wszystko majac interfejs podlaczony pod kompa

W xp jest takie coś możliwe a w win 7 nie można zmieniać portów slinka.gif a ten program w xp nie chce mi odpalić

Napisano

> W xp jest takie coś możliwe a w win 7 nie można zmieniać portów a ten program w xp nie chce mi

> odpalić

hmmm dziwne bo ja zmienilem wszystko jak napisalem wyzej wlasnie w win 7 smile.gif

Napisano

> czym się łączysz? FESem czy IAW_Scan? Fesem z 900 nie pogadasz. IAW nie powinien marudzić

Przecież IAW Scan jest pisany dla Fire więc jakim cudem ma zagadać z 900? Mnie udało się tylko Euroscanem ale i tak było to mizerne.

Napisano

> Przecież IAW Scan jest pisany dla Fire więc jakim cudem ma zagadać z 900? Mnie udało się tylko

> Euroscanem ale i tak było to mizerne.

Iaw bez problemu pogada z 900. Osobiście łączylem się nim z Ignacową 900tą ok.gif Śmigało aż miło ok.gif

Napisano

Będę dziś próbował zmienić te port com zobaczymy czy zadziała

Napisano

musi w przeciwnym wypadku masz coś z kablem, albo jeszcze jedna kwestia. W ustawieniach zmień wybór ecu na ten który masz w samochodzie, bo to też może być problem

Napisano

> Iaw bez problemu pogada z 900. Osobiście łączylem się nim z Ignacową 900tą Śmigało aż miło

U mnie za chiny nie chciało się połączyć. Dopiero Euroscan się połączył ale praktycznie tylko dało się błędy pokasować i nic więcej.

Napisano

> Iaw bez problemu pogada z 900. Osobiście łączylem się nim z Ignacową 900tą Śmigało aż miło

ja laczylem sie IAW z 900 z OBDII 2002r z gniazdkiem pod bezpiecznikami dziala bez problemu

Napisano

Udało się połączyć grinser006.gif

Błędów tyle ile chyba czujników icon_eek.gif usunąłem na razie nie pokazują się ale problem pozostał angryfire.gif

Napisano

Spali z ok 12l na 100 km i jadę zaczyna się dusić, daję gazu i nic ale gdy zgaszę go i odpalę to wszystko wraca do normy na chwilę .

Testy robiłem wszystkie pozytywne oprócz jakiegoś przekaźnika pomocniczego

Napisano

no to się nie zrozumieliśmy, mi chodziło o to co było problemem, że nie chciał się połączyć

Napisano

W programie ustawiłem na com8 bo i w menadżerze urządzeń też był interfejs na com8 smile.gif

trochę słabą reakcje ma obrotomierz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.