Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tarcze na tyl zamiast bebnow, inaczej

Featured Replies

Napisano

mam pytanko do osob ktore praktykuja, praktykowaly lub maja wiedze na ten temat

czy przy takiej zmianie, zmienia sie osadzenie felgi ? na chlopski rozum nie ale moze mozna tak zyskac kilka mm i bardziej upchnac szeroka felge ?

Napisano

> mam pytanko do osob ktore praktykuja, praktykowaly lub maja wiedze na ten temat

> czy przy takiej zmianie, zmienia sie osadzenie felgi ? na chlopski rozum nie ale moze mozna tak

> zyskac kilka mm i bardziej upchnac szeroka felge ?

jak zalozysz piasty od UT i tarcze od UT to chyba schowa sie 5mm

Napisano

U mnie z tyłu odsadziło na zewnątrz 5mm na stronę, z racji dystansów pod tarczami

Napisano

> U mnie z tyłu odsadziło na zewnątrz 5mm na stronę, z racji dystansów pod tarczami

ale tarcza z UT ma mniejsze odsadzenie niż z cento. a z czego masz tarcze??

Napisano

> ale tarcza z UT ma mniejsze odsadzenie niż z cento. a z czego masz tarcze??

z UT, odsadzenie tarczy z UT jest takie, że przy piastach z CC/SC trzeba włożyć dystans 5mm pod tarczę. Można ratować się piastami z UT ale są ciężkie do dostania

Napisano
  • Autor

> z UT, odsadzenie tarczy z UT jest takie, że przy piastach z CC/SC trzeba włożyć dystans 5mm pod

> tarczę. Można ratować się piastami z UT ale są ciężkie do dostania

no to lipa, bo gdy sypnie sie piasta to pewnie ze swieca takiej szukac

Napisano

> no to lipa, bo gdy sypnie sie piasta to pewnie ze swieca takiej szukac

A myślałeś o tylnych tarczach z 125p? Może udało by się też nieco schować koło?

Albo zostaje dorabianie całkowicie nowej piasty u tokarza i pozostać przy bębnach.

Napisano

Ja się podczepie. zlosnik.gif

Powoli trace cierpliwość do bębnów, więc myśle o tarczach.

Kwestia tylko czy da sie zrobić mocny ręczny na lince mając tarcze?

Napisano

> Hydro?

Magiczne słówka "BK" i "sędziowie" są tu przeszkodą. zlosnik.gif

Napisano

> Magiczne słówka "BK" i "sędziowie" są tu przeszkodą.

Idę do yamki ooniee.gif

Zależy jak u Was na to patrzą, bo przecież jest grono osób które w kajtkach jezdzi z hydro łapą i jest git zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A myślałeś o tylnych tarczach z 125p? Może udało by się też nieco schować koło?

> Albo zostaje dorabianie całkowicie nowej piasty u tokarza i pozostać przy bębnach.

generalnie to ylem przekonany ze te zestawy na ktorych jezdza ludzie w Cento siadaja finalnie tak jak bebny wink.gif

narazie to jest rozmyslanie co zrobic zeby zalozyc szerszy rant, zawsze mozna toczyc bebny kilka mm tylko jak to sie ma do ich wytrzymalosci

Napisano

> generalnie to ylem przekonany ze te zestawy na ktorych jezdza ludzie w Cento siadaja finalnie tak

> jak bebny

> narazie to jest rozmyslanie co zrobic zeby zalozyc szerszy rant, zawsze mozna toczyc bebny kilka mm

> tylko jak to sie ma do ich wytrzymalosci

Macias miał na seryjnych tarczach z CC, bez żadnych dystansów

Napisano

> Idę do yamki

> Zależy jak u Was na to patrzą, bo przecież jest grono osób które w kajtkach jezdzi z hydro łapą i

> jest git

Nie mam książki do seja.

Z resztą kumpel ma C2 porobione w/g homo i sędziowie nie chcieli na to nawet patrzeć bo nie jest zgodnie z zał. J no.gif

Napisano

Bazi_SH ostatnio toczył całą piastę od podstaw, żeby bardziej tramonty schować. Zagadaj do Niego, powinien coś podpowiedzieć ok.gif

Napisano

> Macias miał na seryjnych tarczach z CC, bez żadnych dystansów

Dobra, a z czego zacisk żeby mieć ręczny na linkę? No chyba, że ręczny miał też hydro właśnie? niewiem.gif

Napisano

można zastosować zaciski i tarcze z 125p/poloneza tylne, do tego zrobić flansze podobne do tych jakie ludzie montują w 126p, rozstaw śrub mocujących tarcze kotwiczne z tyłu jest prawie taki sam jak w cento zlosnik.gif dużo nie trzeba by było rzeźbić. Flansze do malucha pojawiają się co jakiś czas na alledrogo

Napisano

> Dobra, a z czego zacisk żeby mieć ręczny na linkę? No chyba, że ręczny miał też hydro właśnie?

Jakie kolwiek tylne, sa na linki.

Napisano

bazi toczyl chyba beben tak by sie bardziej schowaly tramonty i zmniejszyl pierscien bo one mialy z tego co pamietam 57,1 zlosnik.gif

beben z tylu mozna 5mm stoczyc bezproblemowo oink.gif

Napisano

> Ja się podczepie.

> Powoli trace cierpliwość do bębnów, więc myśle o tarczach.

> Kwestia tylko czy da sie zrobić mocny ręczny na lince mając tarcze?

ja wlasnie przerabiam temat i zrezygnowalem z recznego na linke bo trzebaby troche rzezbic stosujac ta od cc/sc, poza tym jest troche za krotka i nie moglaby byc poprowadzona w seryjnym miejscu pod autem tylko tak jakby na skos pod bakiem itd, zakladam hydro a potem sie bede martwil BK smile.gif

Napisano

> ja wlasnie przerabiam temat i zrezygnowalem z recznego na linke bo trzebaby troche rzezbic stosujac

> ta od cc/sc, poza tym jest troche za krotka i nie moglaby byc poprowadzona w seryjnym miejscu

> pod autem tylko tak jakby na skos pod bakiem itd, zakladam hydro a potem sie bede martwil BK

Tylko, że lipa pojechać ponad 100km na impreze i wrócić z kwitkiem.

Napisano

Tez o tym myslalem ostatnio i wydaje mi sie ze tarcza jest ciensza od bebna czyli kola bardziej do srodka ale jest to minimalna roznica wink.gif

Napisano

> mam pytanko do osob ktore praktykuja, praktykowaly lub maja wiedze na ten temat

> czy przy takiej zmianie, zmienia sie osadzenie felgi ? na chlopski rozum nie ale moze mozna tak

> zyskac kilka mm i bardziej upchnac szeroka felge ?

ja zalozylem heble z alfy 145, zacisk aluminiowy, tarcza hamulcowa przednia od CC. odsadzenie zostalo seryjne, jedynie musialem dac dystans 20mm, bo 13" nie chcialo wejsc...

Napisano

Darku po pierwsze daj wtedy inny korektor.

Po drugie pogadaj z lesiem o odpowiednim adapterze i schowac 5mm wgłąb

Powiem wiecej tarcze idzie sciachac na tokarce 3 mm i masz a to dużo

Napisano

> ja wlasnie przerabiam temat i zrezygnowalem z recznego na linke bo trzebaby troche rzezbic stosujac

> ta od cc/sc, poza tym jest troche za krotka i nie moglaby byc poprowadzona w seryjnym miejscu

> pod autem tylko tak jakby na skos pod bakiem itd, zakladam hydro a potem sie bede martwil BK

Przeciez nie trzeba przerabiac linki z cc bo to bez sensu. Najlpeij odrazu nowa dorobic na odpowiednie koncowki i na odpowiednia dlugosc. Mozna ja wtedy poprowadzic pod wahaczem co przy glebie jest duzym plusem smile.gif

Napisano

Bo widzisz z bk trzeba sobie radzić.

U nas gdy byly problemy z bk i hudraulikiem po prostu zostawiało się seryjną wajche a cały mechanizm był w tunelu a raczej pod nim. Nie było nic widać - ot zwykły ręczny z zapadką

Napisano

> Przeciez nie trzeba przerabiac linki z cc bo to bez sensu. Najlpeij odrazu nowa dorobic na

> odpowiednie koncowki i na odpowiednia dlugosc. Mozna ja wtedy poprowadzic pod wahaczem co przy

> glebie jest duzym plusem

ja mam linke od CC poprowadzona odpowiednio, i wiele przerabiac nie trzeba bylo. reczny na tarczy jest taki, ze lapie na drugi zabek i w czasie jazdy blokuje kola na asfalcie, wiec jest mega. mam opony 175, wiec szerokie i przyczepnosci im nie brakuje...

Napisano

> ja mam linke od CC poprowadzona odpowiednio, i wiele przerabiac nie trzeba bylo. reczny na tarczy

> jest taki, ze lapie na drugi zabek i w czasie jazdy blokuje kola na asfalcie, wiec jest mega.

> mam opony 175, wiec szerokie i przyczepnosci im nie brakuje...

Kurde, a Macias mnie straszył, że nic z tych rzeczy.

W tej chwili to nawet markguma 185/55R14 blokuje, jeśli trzeba.

Napisano

> Kurde, a Macias mnie straszył, że nic z tych rzeczy.

> W tej chwili to nawet markguma 185/55R14 blokuje, jeśli trzeba.

mowie Ci, jest zyleta. nie ma szans, zeby sie kolo obrocilo, a przy ruszaniu to juz wgl zlosnik.gif

Napisano

> Przeciez nie trzeba przerabiac linki z cc bo to bez sensu. Najlpeij odrazu nowa dorobic na

> odpowiednie koncowki i na odpowiednia dlugosc. Mozna ja wtedy poprowadzic pod wahaczem co przy

> glebie jest duzym plusem

maly OT.

gdzie u nas na slasku zrobie takie cos? bo przy nowym zawiasie poduszka bedzie mi dociskala linke i reczny sie bedzie sam zaciagal hehe.gif

Napisano

> beben z tylu mozna 5mm stoczyc bezproblemowo

i na to czekałem, bo u mnie wystaje tak na oko w chu** a jeszcze mam 3mm dystanse bo nie chciałem śrub ciąć

bębęn + śruby+ dystans out i 8mm się schowa yay.gif

Napisano

> maly OT.

> gdzie u nas na slasku zrobie takie cos? bo przy nowym zawiasie poduszka bedzie mi dociskala linke i

> reczny sie bedzie sam zaciagal

za pyskowicami jest z sklep gdzie mozna zakuc weze i linki

dokladnego adrsu Ci nie podam bo nie znam jade tam na "czuja"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.