Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

a takiego horneta?

Featured Replies

Napisano

jak na motokąciku zlosnik.gif

powróżycie z opisu i zdjęć? bo gosc sie zarzeka ze nieszlifowany a daleko nie mam jak co wink.gif

klik

Napisano

Ładny, ale na wszelki wypadek podniesc zbiornik i pomacać rame

Napisano

> jak na motokąciku

> powróżycie z opisu i zdjęć? bo gosc sie zarzeka ze nieszlifowany a daleko nie mam jak co

> klik

wygląda dobrze, ale jak kolega powiedział zdejmij bak i zobacz na ramę, sprawdź też rocznik opon powyżej 5 lat nadają się do kosza

podejrzanie mały przebieg ma to moto....

Napisano
  • Autor

> Ładny, ale na wszelki wypadek podniesc zbiornik i pomacać rame

A jak grube maja byc tarcze hamulcowe? Napęd wygląda ze da sie jeszcze podciagnąc? Rozrząd jest na łańcuchu? Typowe bolączki?

Napisano

> A jak grube maja byc tarcze hamulcowe? Napęd wygląda ze da sie jeszcze podciagnąc? Rozrząd jest na

> łańcuchu? Typowe bolączki?

jeżeli przebieg prawdziwy to tarcze nie powinny mieć w ogóle rantów, podczas jazdy próbnej sprawdź czy nie ma drgań przy hamowaniu, bo może to oznaczać krzywe tarcze, napęd do sprawdzenia, a co do typowych bolączek horneta -ma delikatną ramę grzbietowa, przy kolizji się gnie dlatego koniecznie podnieś bak i sprawdź czy tam wszystko, czy jest prosta nie ma wybuleń choćby drobnych, dodatkowo sprawdź ograniczniki skrętu czy nie są zgięte, odbite od dolnej półki itp.

Napisano

> koniecznie podnieś bak i sprawdź czy tam wszystko,

OT - sprzedając moto pozwolilibyście oglądaczom zdejmować bak? icon_eek.gif

Napisano

> OT - sprzedając moto pozwolilibyście oglądaczom zdejmować bak?

Oczywiście że tak, tak się kupuje horneta.

Napisano

> Oczywiście że tak, tak się kupuje horneta.

Pewnie że tak, tym bardziej że wystarczy tylko jedną śrubę wykręcić, zdjąć przewody z kranika i ewentualnie odpiąc przewody odpowietrzające i kable rezerwy - demontaż zbiornika trwa max 10 min

jak sprzedawca nie będzie chciał się zgodzić odpuść, to znaczy że jest coś kombinowane

Napisano
  • Autor

> Oczywiście że tak, tak się kupuje horneta.

A duzo z tym roboty? Jakie klucze trzeba miec?

Napisano

> A duzo z tym roboty? Jakie klucze trzeba miec?

klucze są w zestawie z motocyklem, włącznie z kluczem do amortyzatora

Napisano
  • Autor

> klucze są w zestawie z motocyklem, włącznie z kluczem do amortyzatora

Lajkonik ze mnie kompletny. Ciekawe czy wpadne na minę zlosnik.gif

Napisano

Jak sprzedawałem moją VFR to otwarcie powiedziałem, że możemy ściągać wszystkie plastiki, ale dopiero wtedy jak kasa będzie na stole. W tym sensie, że kupujący jest już pewny, że bierze motocykl i jeśli plastiki będą całe i rama ok to na 100% go bierze. Na pewno każdemu kto przyjdzie nie pokazywał bym co jest w środku:) W sumie przed jazdą próbna już wziąłem kasę. Jeśli ktoś jest pewny swojego motocykla to co szkodzi rozebranie go? Dla mnie to prosty sygnał, że coś jest nie tak jeśli sprzedawca boi się ściągnąć bak. Zwłaszcza że nie ma z tym dużo roboty. Przecież nie trzeba go całego odpinać, tylko wystarczy lekko unieść.

W moim przypadku skończyło się tak, że przyjechał konkretny kupujący który dobrze wiedział czego chce i nawet nie chciał nic rozkręcać a przed jazdą próbną sam dał kasę:) Takich konkretnych ludzi lubię. Pracowałem w komisie motocyklowym i wiem, jak ludzie potrafią dupę zawracać, żeby tylko się przejechać na motocyklu albo chociaż pooglądać.

Napisano
  • Autor

Ja mam 50km do niego wiec nie bede jechac bawic sie tylko w przejażdżki. Kasy nie biore, ewentualnie zaliczkę bo on ma mi motor przewiezc do mnie jako ze nie jest zarejestrowany. Zobaczymy. W piątek jade ogladac wiec napisze jak i co ;-)

Napisano
  • Autor

Dzwoniłem przed chwilą do sprzedającego i z tonu głosu wywnioskowałem ze żadnych kluczy do odkręcenia baku nie ma, ale jesli sie znam i nie uszkodze nic to moge, odkręcąc, sprawdzać co tylko chce bo on jest za moto pewny...

Napisano

> Dzwoniłem przed chwilą do sprzedającego i z tonu głosu wywnioskowałem ze żadnych kluczy do

> odkręcenia baku nie ma, ale jesli sie znam i nie uszkodze nic to moge, odkręcąc, sprawdzać co

> tylko chce bo on jest za moto pewny...

może nie być kluczy w komplecie, bo w używanych moto różnie bywa, z tego co pamiętam będziesz potrzebował klucz 10

Napisano

Wy jacyś zboczeni jesteście ? Mam motor 5 lat i nawet nie wiem jakie mam klucze pod fotelem. Po co mi to wiedzieć ?? Serwis jest od tego. Uwielbiam stereotypy

Napisano

> Wy jacyś zboczeni jesteście ? Mam motor 5 lat i nawet nie wiem jakie mam klucze pod fotelem. Po co

> mi to wiedzieć ?? Serwis jest od tego. Uwielbiam stereotypy

Może chodzi o różnicę między "mam" a "jeżdżę"? ;-)

Napisano

> Może chodzi o różnicę między "mam" a "jeżdżę"? ;-)

ok.gif Może jeździ.... szmatą...

motorrad03.jpg

Napisano

> Może chodzi o różnicę między "mam" a "jeżdżę"? ;-)

Mimi BMW w ciagu 7 - iu lat zrobilem 37 000 km i nigdy zadnego lcza uzywac nie musialem - inna bajka, ze z narzedzi byl co najwyzej srubokret. biglaugh.gif Ale z pewnoscia co niektorzy powiedza, ze 37 000 to tez nie jazda, bo oni wiecej rocznie pokonuja biglaugh.gif

@ Diter, w dalszym ciagu twierdze, ze kupujesz za mocne moto.

wink.gif

Napisano

> @ Diter, w dalszym ciagu twierdze, ze kupujesz za mocne moto.

I bez ABSu!! grinser006.gif

Napisano

Wygląda bardzo ładnie, aczkolwiek...przebieg podejrzany.

Sam dużo nie jeżdżę, do pracy, weekend wypad w góry, i już muszę olej wymieniać, zawory sprawdzić, synchro gażników póki co olewam, od marca (duży serwis) 5kkm...

a tu 20kkm za taki szmat czasu.....

Napisano

Chyba jeszcze nikt nie wspomniał o tłumieniu przednich lagów i naciągu łańcucha.

Oczywiście obowiązkowo sprawdź czy sprzęt jedzie prosto po puszczeniu kiery, bo oblookanie ramy to jedno...

Napisano

> OT - sprzedając moto pozwolilibyście oglądaczom zdejmować bak?

jak kupowałem cebre, rozebrałem ją do goła....

mina ówczesnego właściciela-bezcenna

Napisano
  • Autor

> jak kupowałem cebre, rozebrałem ją do goła....

> mina ówczesnego właściciela-bezcenna

tu na szczescie nie ma za duzo do rozbierania wink.gif

Napisano
  • Autor

60kkm to duzo na moto? bo jeszcze takie cosik znalazlem i nie ukrywam ze kieruje sie ceną wink.gif

klik

Napisano

> 60kkm to duzo na moto? bo jeszcze takie cosik znalazlem i nie ukrywam ze kieruje sie ceną

> klik

Łoooo taka jak moja smile.gif

Oceniajac ze zdjęć to ładna w oryginale. Jedyne co jest podejrzane to (o ile mnie oczy nie mylą) lagi z rocznika 2002. Ostatnio na svforum ktoś wstawiał linka do SVki z UK z przebiegiem 115tys mil (circa 184tys km) - oczywiscie SVka szybko znalazla sie w polsce z przebiegiem 30tys km. Moja ma aktualnie 55tys (podejrzewam ze krecone) i jezdzi smile.gif

Napisano

Dla katowanej SV to duży przebieg, ale to dotyczy raczej wersji S. Ta na zdjęciach wygląda aż za ładnie. Polecał bym jechac obejrzeć na żywo, bo tutaj jest nieźle zrobiona do zdjęć. Jak dla mnie wygląda ok:)

Napisano
  • Autor
te zagary sa takie smieszne? bo jak dobrze widze to jeden jest biały, drugi czarny?
Napisano

> te zagary sa takie smieszne? bo jak dobrze widze to jeden jest biały, drugi czarny?

Tak

Napisano

> I bez ABSu!!

Dokladnie !

wink.gif

Napisano

> 60kkm to duzo na moto? bo jeszcze takie cosik znalazlem i nie ukrywam ze kieruje sie ceną

> klik

Jeśli to faktycznie przebieg to dla tego silnika to dopiero dotarcie smile.gif na forum V-stroma chłopaki jeżdzą nawet po 100kkm więc to w mojej opinii nie problem smile.gif

Napisano

> klik

Rzadko ktory z tych rocznikow ma mniejszy przebieg. Nie mowie o stanie licznika, bo to prawie zawsze <35 tys 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.