Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

laweta do ciężarów.

Featured Replies

Napisano

Wiem, ze mamy na kąciku kilku kolegów jeżdżących lawetami więc może znajdzie się ktoś kto będzie wiedział i odpowie.

Mam do przewiezienia maszynę rolniczą (konkretnie prasę rolującą) ważącą prawie 3 tony o szerokosci 2.60m (ma baardzo szerokie opony, więc stałaby stabilnie na sporo węższej lawecie, tyle, że wystawałaby poza obrys)

Czy istnieją takie lawety, które by mi to przewiozły czy mam sobie temat odpuścić i wlec się po nią traktorem?

Napisano

3 tony to nie problem, z szerokością chyba gorzej, bo 2.6m to już chyba gabaryt.

Ale na pewno się da, tylko kwestia ile Cię to będzie kosztować.

Napisano

> 3 tony to nie problem, z szerokością chyba gorzej, bo 2.6m to już chyba gabaryt.

> Ale na pewno się da, tylko kwestia ile Cię to będzie kosztować.

do 3 metrów można przewozic na aucie,przyczepie samochodu cieżarowego bez pozwolenia -max po 23 cm może wystawac poza

obrys.

link

Napisano

> do 3 metrów można przewozic na aucie,przyczepie samochodu cieżarowego bez pozwolenia -max po 23 cm

> może wystawac poza

> obrys.

> link

No to cacy, coś mi kołatało o tych 2,55m, ale widać, że może być 3m więc problemu nie powinno być w zasadzie ok.gif

Napisano

> Wiem, ze mamy na kąciku kilku kolegów jeżdżących lawetami więc może znajdzie się ktoś kto będzie

> wiedział i odpowie.

> Mam do przewiezienia maszynę rolniczą (konkretnie prasę rolującą) ważącą prawie 3 tony o szerokosci

> 2.60m (ma baardzo szerokie opony, więc stałaby stabilnie na sporo węższej lawecie, tyle, że

> wystawałaby poza obrys)

> Czy istnieją takie lawety, które by mi to przewiozły czy mam sobie temat odpuścić i wlec się po nią

> traktorem?

tylko wiesz załądowac owe 3 tony będzie cięzko - wiem bo lawetowalismy kilka razy patrola któego masa to 3100 z pełnym bakiem i ekwipunkiem. Roczna autolaweta na bazie citroena złamała ramę wioząc 200 km owego patrola i teraz tylko laweta o dmc 7 ton na bazie stara

Napisano

> tylko wiesz załądowac owe 3 tony będzie cięzko - wiem bo lawetowalismy kilka razy patrola któego

> masa to 3100 z pełnym bakiem i ekwipunkiem. Roczna autolaweta na bazie citroena złamała ramę

> wioząc 200 km owego patrola i teraz tylko laweta o dmc 7 ton na bazie stara

Jak się ładuje 3,1T na auto o DMC 3,5T to takie są potem efekty... zlosnik.gif

Napisano

Ciężarówką da rade, są takie lawety, auto oczywiście musi być o DMC o wiele wiekszą niź 3500kg,

Wiozłem prasę rolującą swoją laweta i oczywiście mniejszą prasę, trochę może wystawać z prawej i z lewej, tylko nie jest łatwo to wprowadzić na auto.

Napisano

> tylko wiesz załądowac owe 3 tony będzie cięzko - wiem bo lawetowalismy kilka razy patrola któego

> masa to 3100 z pełnym bakiem i ekwipunkiem. Roczna autolaweta na bazie citroena złamała ramę

> wioząc 200 km owego patrola i teraz tylko laweta o dmc 7 ton na bazie stara

Trzeba było spróbować, włożyć coś 6 tonowego to by nie musiał jechać 200km, że by sprawdzić czy się złamie spineyes.gif

Napisano

> Jak się ładuje 3,1T na auto o DMC 3,5T to takie są potem efekty...

nic nie poradze. Zamówilismy odpowiednią lawete a że przyjechało to coś to ja nic nie poradzę. Koszt podwózki 400 złotych, a naprawa lawety 3 tysie ale to wina oszczednego szefa firmy transportowej

Napisano

Jak traktor wygodny to po prostu pojechałbym traktorem. No chyba, że to ze 300km.

Ale co tam, mój znajomy jak kupił nówkę C330 to przyjechał nim z fabryki 350km. Jechał około 13 godzin, po przyjechaniu do domu traktor był już pięknie dotarty.

Wydaje mi się, że najszybciej, najprościej, najbezpieczniej, najtaniej i najwygodniej będzie gdy pojedziesz traktorem.

Napisano

Spokojnie da rade, nie takie rzeczy się woziło smile.gif

Napisano

> Jak się ładuje 3,1T na auto o DMC 3,5T to takie są potem efekty...

a na dodatek na najtańszego na rynku citronea/fiata/peugota które ramy przecież nie mają

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.