Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KZAK auto klasy B do 35000 zł

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Chcesz jak najmłodsze, a VW i młode = wysoka cena, ewentualnie total bida wersja.

Ja nie mówię, że chciałbym VW tylko dziwi mnie fakt, że na AK gdzie VW jest symbolem super au,t nikt tego nie zaproponował wink.gif

Napisano

> na AK gdzie VW jest symbolem super aut

Musi ktoś Cię strasznie okłamuje! :D

Napisano

> Pewniaka z t-jetem nie, ale już w okolicach 38-39kpln. Mnie też trochę kusi AR, fajne auto

Ja mam turbomultiaira. Ale silnik, to tylko jedna z przyjemnosci w tym aucie.

Jeszcze z rok, dwa i uzytkownicy zaczna dobijac do 100kkm, zobaczymy jak z trwaloscia jednostki, zawieszenia, itp.

Jak bedziesz mial pytania, wal na priv.

Napisano

> Ja nie mówię, że chciałbym VW tylko dziwi mnie fakt, że na AK gdzie VW jest symbolem super au,t

> nikt tego nie zaproponował

Kult TDI powoli odchodzi do lamusa, a z tym wiaze sie ta marka. Sama w sobie przeciez jak wiele innych nie ma nic nadzwyczajnego i niczym charakterystycznym sie nie wyroznia.

Napisano

> Ja mam turbomultiaira. Ale silnik, to tylko jedna z przyjemnosci w tym aucie.

> Jeszcze z rok, dwa i uzytkownicy zaczna dobijac do 100kkm, zobaczymy jak z trwaloscia jednostki,

> zawieszenia, itp.

> Jak bedziesz mial pytania, wal na priv.

A czasem zawieszenie nie jest takie samo jak w GP? Czy jednak AR coś pokombinowała?

Napisano

> - auto klasy B w cenie 30-35k zł jak najmłodsze (2-3 latek)

Trzy lata temu rozważałem zakup Nissana Tiida. Byłem oglądać je w salonie i całkiem praktyczne autko. Silnik 1.6 ponad 100KM powinien sensownie się zbierać. Samochód mało popularny, więc i cena nie powinna być wysoka.

> - silnik benzynowy lubiący LPG, taki który jakoś w miarę sensownie pojedzie a nie trzeba będzie się

> odpychać nogami

Jak jest z tym LPG to nie wiem, niech się wypowiedzą znający en temat. Na pewno miejsca w bagażniku na butlę nie zabraknie wink.gif

Napisano

> Swoją drogą dziwi mnie, że poza Corsą, GP i Alfą nikt nie wymienił nic z VW

bo niestety nowe polo jest kiepskie.

Napisano

> A czasem zawieszenie nie jest takie samo jak w GP? Czy jednak AR coś pokombinowała?

to samo, w ogole to auto to jest to samo tylko w innej obudowie. częśc materiałów w środku jest z GP smile.gif

Napisano

> Ooo, a to ciekawe.

> Z jakiego powodu jest kiepskie

wziąłem sobie takie na dzien z salonu z silnikiem 1.4 85KM.

Zasadniczo jest dla mnie autem pełnym kontrastów. Silnik 1.4 85 miałem w ibizie i uwazam go za genialną jednostkę. bardzo kulturalny, w ibizie w polączeniu z krótką skrzynią to był wręcz szatan - wkręcał się jak głupi, a auto jechało jakby miało ze 120KM. Przy okazji bardzo rozsądnie palił.

w polo jest troche gorzej, nie wiem czy wynika to z dłuższej skrzyni, czy z cięższej budy.

Z kolei wnętrze... tu są te kontrasty - kratki nawiewów jakości wręcz premium, super wykonane, ze wstawkami z amelinum zlosnik.gif, wkomponowane w szajsowatą deskę rozdzielczą, z klapą schowka zrobioną jak deska od sracza (potem w salonie się kapłem, że te kratki nawiewów są takie fajne bo są z... golfa! Stąd fajne wykonanie. Golf to dla odmiany jeden z najlepiej zrobionych aut segmentu C). Tunel centralny jakości wręcz tragicznej, chamsko żywcem z wtryskarki wyjęty... Wersje z podlokietnikiem mają go wpasowany jakby na siłę.

Podświetlenie - zegarów i wszystkiego "nowe" czyli czerwono/białe. A radio ma podswietlenie "stare" - czyli niebiesko/czerwone facepalm%5B1%5D.gif

Z zewnątrz mi sie auto podobało, dopracowane i ładne.

Hamulce ok, wspomaganie ok. TO wnętrze mnie zniechęciło a wręcz zniesmaczyło. kompletnie nie trzyma standardów które sobie VW sam wyznaczył.

Napisano

> A czasem zawieszenie nie jest takie samo jak w GP? Czy jednak AR coś pokombinowała?

Chyba tak, co ulatwia sprawe.

Napisano

> to samo, w ogole to auto to jest to samo tylko w innej obudowie. częśc materiałów w środku jest z

> GP

A to jest naduzycie. No chyba, ze mowimy o kierownicy i manetkach.

Zdecydowalismy sie na MiTo, wlasnie ze wzgledu na najladniejszy srodek, zarowno w gamie fiata, jak i reszty producentow.

W tej klasie nie ma wg mnie nic ladniejszego w srodku (deska rozdzielcza).

Napisano

Deska jest dosyć ładna , a do tego piękne zegary! serce.gif

Szkoda tylko, że w tej cenie są tak słabe materiały we wnętrzu...

Napisano

> Deska jest dosyć ładna , a do tego piękne zegary!

> Szkoda tylko, że w tej cenie są tak słabe materiały we wnętrzu...

Kokpit ujdzie, nawet imitacja alu.

Najbardziej wkurzaja mnie boczki i chyba je zrobie u tapicera.

Napisano

> to samo, w ogole to auto to jest to samo tylko w innej obudowie. częśc materiałów w środku jest z

> GP

Tak myślałem, ale wypowiedź bogasa ciut mnie zbila z tropu...

Napisano

> Ja mam turbomultiaira. Ale silnik, to tylko jedna z przyjemnosci w tym aucie.

> Jeszcze z rok, dwa i uzytkownicy zaczna dobijac do 100kkm, zobaczymy jak z trwaloscia jednostki,

> zawieszenia, itp.

> Jak bedziesz mial pytania, wal na priv.

Akurat t-jeta to się nie obawiam, to jest prosta konstrukcja. Turbina wiadomo, jak ktoś nie umie użytkować to szybciej padnie, ale to dotyczy także innych podzespołów. Bardziej skomplikowany jest MA.

Napisano

> wziąłem sobie takie na dzien z salonu z silnikiem 1.4 85KM.

Czyli jest kiepskie, bo nie spodobało Ci się wnętrze. Wolny kraj ok.gifgrinser006.gif

Dobrze, że zapytałem, bo już myślałem, że inne Polo oglądałem zlosnik.gif

Napisano

> Pomyśl może o GP Sport? O wiele lepsze fotele i ogólny wygląd auta:)

A po co mi drugi? zlosnik.gif

Napisano

> Tak myślałem, ale wypowiedź bogasa ciut mnie zbila z tropu...

Ale, że co? Takie same są?

fiat_punto_evo_2009_0.jpg

7648.jpg

Napisano

> Ale, że co? Takie same są?

Chodziło mi o zawieszenie. To że we wnętrzu się różnią jest oczywiste, ale.... nadal to konstrukcyjnie to samo auto...

Tylko silniki mocniejsze macie... zlosnik.gif

Napisano

> Akurat t-jeta to się nie obawiam, to jest prosta konstrukcja. Turbina wiadomo, jak ktoś nie umie

> użytkować to szybciej padnie, ale to dotyczy także innych podzespołów. Bardziej skomplikowany

> jest MA.

MA jest niekonwencjonalny, to na pewno. Tak jak kiedyś był CR.

Po wymianie oleju trzeba robić adaptację elektro-hydrauliki.

Napisano

> Chodziło mi o zawieszenie.

Ale odniosłeś się do wypowiedzi o środku, że ma wiele tych samych rzeczy co nie jest prawdą.

No chyba, że piszemy o przełącznikach. wink.gif

> To że we wnętrzu się różnią jest oczywiste, ale.... nadal to

> konstrukcyjnie to samo auto...

To też było powodem mojego wyboru. Nie chciałem wydumki nie stosowanej gdzie indziej

i nie chciałem wielowahacza.

> Tylko silniki mocniejsze macie...

Przecież we Fiacie są montowane te same jednostki. MA na pewno t-jet też. No może nie ma wersji 170KM.

Napisano

> Czyli jest kiepskie, bo nie spodobało Ci się wnętrze. Wolny kraj

> Dobrze, że zapytałem, bo już myślałem, że inne Polo oglądałem

Ale co tu się może przepraszam podobać? Ta dziura na słoiki nad lewarkiem? zlosnik.gif

2009_vw_polo_interior.jpg

Vadero może niefortunnie porównuje z Passatem B7, ale Passat w środku brzydki nie jest.

Napisano

> Ale co tu się może przepraszam podobać? Ta dziura na słoiki nad lewarkiem?

No to prosze ja ciebie - daj mi fotkę jak w tym Twoim uchwycie na kubki leży duzy napój z mc donalda. Albo jakokolwiek napój z mcdonalda wink.gif

na zdjeciach producentów wszystko ladnie wygląda, gorzej z życiem a alfa to niestety mistrzem ergonomii nie jest...

Napisano

> Ale co tu się może przepraszam podobać? Ta dziura na słoiki nad lewarkiem?

> Vadero może niefortunnie porównuje z Passatem B7, ale Passat w środku brzydki nie jest.

Ale słyszałeś, że gust jest jak d00pa cfaniaczek.gif

Jeden lubi konserwatyzm inny odpust itd. ok.gif

A obiektywnie patrząc akurat Polo oprócz ceny, nie ma słabych punktów.

Napisano

> Ale słyszałeś, że gust jest jak d00pa

> Jeden lubi konserwatyzm inny odpust itd.

> A obiektywnie patrząc akurat Polo oprócz ceny, nie ma słabych punktów.

naprawdę jeździłeś tym polo? a potem konkurencją?

Bo ja nie mowie ze to wnętrze mi sie nie podoba bo jest konserwatywne (akurat dla mnie to bylaby zaleta). Mi się ono nie podoba bo jest niechlujnie wykonane i tandetne.

Obecnie konkurencja jest niestety duzo z przodu.

Napisano

> Ale odniosłeś się do wypowiedzi o środku, że ma wiele tych samych rzeczy co nie jest prawdą.

> No chyba, że piszemy o przełącznikach.

Odniosłem się to początku wypowiedzi Vadero, gdzie pisze że zawieszenie jest to samo. W drugiej częsci dopisał ogólnie o aucie

> Przecież we Fiacie są montowane te same jednostki. MA na pewno t-jet też. No może nie ma wersji

> 170KM.

Jest w Abarth... zlosnik.gif

Spojrzałem na silniki, rzeczywiście jest taki sam zestaw jak w Fiacie...

Napisano

> No to prosze ja ciebie - daj mi fotkę jak w tym Twoim uchwycie na kubki leży duzy napój z mc

> donalda. Albo jakokolwiek napój z mcdonalda

> na zdjeciach producentów wszystko ladnie wygląda, gorzej z życiem a alfa to niestety mistrzem

> ergonomii nie jest...

Ciebie Tomuś z czystego szacunku piszemy wielką literą. Nie przystoi wykształconemu człekowi.

I wyluzuj, bo zaraz to ja będę fiacikarzem....

Poza tym zdaje się, że Tobie się Polo też nie podoba. cfaniaczek.gif

I dalej - nie kupiłem auta, by mi się mieścił największy kubek z makdonalda..

Nie sprawdzałem przy zakupie, ale mieści się. Zrobię Ci fotkę. zlosnik.gif

Trochę frustracją wieje z Twojego posta, a przecież nie o to nam chodzi, prawda?

Przecież Ci napisałem, że masz ładnego tego folkswagena we środku, to co się czepiasz. biglaugh.gif

Napisano

> I dalej - nie kupiłem auta, by mi się mieścił największy kubek z makdonalda..

> Nie sprawdzałem przy zakupie, ale mieści się. Zrobię Ci fotkę.

A wbij potem jedynkę lub trójkę... zlosnik.gif

Napisano

> Odniosłem się to początku wypowiedzi Vadero, gdzie pisze że zawieszenie jest to samo.

I dobrze zrobili. Nie popełnili błędu jak w 147 z niedopracowanym wielowahaczem.

> W drugiej częsci dopisał ogólnie o aucie

Błędnie z resztą.

> Jest w Abarth...

> Spojrzałem na silniki, rzeczywiście jest taki sam zestaw jak w Fiacie...

Mam nadzieję, że mnie na essesse będzie dla córki kiedyś stać. ok.gif

Napisano

> A wbij potem jedynkę lub trójkę...

Bez problemu ok.gif Jestem zwolennikiem powiększonej koli. zlosnik.gif

Napisano

> Bez problemu Jestem zwolennikiem powiększonej koli.

To już musisz dać zdjęcie. zlosnik.gif W GP drążek zahacza ciut.... grinser006.gif

Napisano

Mateusz widzę że zaczynaszj akieś osobiste wycieczki, więc lepiej dam spokój...

Tyle Ci powiem, że nie wiem po co poruszasz temat mojego auta, o którym ta dyskusja się wcale nie toczy, a która nota bene wcale ładne nie jest.

A Twoją alfą się bawiłem tyle co w salonie i mówię co zauważyłem - zero ergonomii, dużo wspólnych rzeczy z GP. Tyle. Zero frustracji, bo ja mam w życiu ważniejsze rzeczy do roboty żeby się podniecać autami w dodatku nie swoimi wink.gif Ale wiem, że alfy są kupowane przez ludzi którym się te auta po prostu podobają i strasznie tych aut bronią. Ale można być trochę zdystansowanym do tego czym się jeździ.

Tyle ode mnie EOT.

Napisano

> To już musisz dać zdjęcie. W GP drążek zahacza ciut....

Dawaj fotę jak w GP wcisnąłeś dużą colę cfaniaczek.gif

Napisano

> Dawaj fotę jak w GP wcisnąłeś dużą colę

Nie jest do końca wciśnięta, bo konsola ciut blokuje. I jest potem awaria z biegami.... zlosnik.gif

Napisano

> Mateusz widzę że zaczynaszj akieś osobiste wycieczki, więc lepiej dam spokój...

> Tyle Ci powiem, że nie wiem po co poruszasz temat mojego auta, o którym ta dyskusja się wcale nie

> toczy, a która nota bene wcale ładne nie jest.

> A Twoją alfą się bawiłem tyle co w salonie i mówię co zauważyłem - zero ergonomii, dużo wspólnych

> rzeczy z GP. Tyle. Zero frustracji, bo ja mam w życiu ważniejsze rzeczy do roboty żeby się

> podniecać autami w dodatku nie swoimi Ale wiem, że alfy są kupowane przez ludzi którym się te

> auta po prostu podobają i strasznie tych aut bronią. Ale można być trochę zdystansowanym do

> tego czym się jeździ.

> Tyle ode mnie EOT.

Tomuś, "w tym Twoim uchwycie" pachnie właśnie wycieczką osobistą.

Ja do Ciebie chłopaku nic nie mam i wiesz o tym, wyluzuj.

Natomiast przez pryzmat eLki w każdym wątku odradzasz potencjalnym kupującym samochody grupy Fiat.

To nie ma sensu. Tak jak w Matizie - to, że Tobie klima chłodziła słabo, nie oznacza, że w każdym tak było.

Podsumowując na chłodno - pod kątem estetyki i jak donoszą media trwałości - lepsze i ładniejsze GP z multiairem, niż brzydsze Polo z naciągniętym łańcuchem rozrządu.

Pozdrowionka Tomasz. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.