Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seicento 1,1 SPI - polerka świec

Featured Replies

Napisano

Witam, jest jakaś filozofia w przypadku czyszczenia świec ? Słyszałem, że należy czyścić je pojedynczo, czyli nie odkręcać wszystkich, tylko jedną wykręcić - przeczyścić - wkręcić, drugą, itd...

Napisano

> Witam, jest jakaś filozofia w przypadku czyszczenia świec ? Słyszałem, że należy czyścić je

> pojedynczo, czyli nie odkręcać wszystkich, tylko jedną wykręcić - przeczyścić - wkręcić,

> drugą, itd...

Możesz czyścić po jednej albo wszystkie na raz wykręcić. Ktoś Ci powiedział tak byś nie pomieszał kolejności zapłonu

Napisano
  • Autor

Możliwe, że tak właśnie było. Czym najlepiej je czyścić, zwykłą szmatką, czy jakąś lepszą ? Jest potrzebny do tego odpowiedni klucz, czy można je ręką wykręcić ? Szczerze powiedziawszy jeszcze tego nie sprawdzałem, ale bez klucza pewnie się nie obędzie ;-)

Napisano

> Możliwe, że tak właśnie było. Czym najlepiej je czyścić, zwykłą szmatką, czy jakąś lepszą ? Jest

> potrzebny do tego odpowiedni klucz, czy można je ręką wykręcić ? Szczerze powiedziawszy

> jeszcze tego nie sprawdzałem, ale bez klucza pewnie się nie obędzie ;-)

Zwykły dłuższy klucz do świec w 1.1 musisz odkręcić obudowę filtra powietrza. Możesz je wyczyścić np. szczotką drucianą

Napisano

potrzebny ci będzie klucz nasadowy długi 16mm, klucz płaski 10mm, szczelinomierz, kawałek papieru ściernego i szczotka druciana oraz kombinerki

Zaczynasz od wykręcenia świec, można po kolei można wszystkie na raz

najpierw przeczyść świece szczotką drucianą, potem obie elektrody delikatnie przeszlifuj papierem ściernym. Następnie weź szczelinomierz i przy pomocy kombinerek ustaw odstęp między elektrodami świec tak aby listek szczelinomierza 0,70 przesuwał się między nimi z lekkim oporem.

To by było na tyle grinser006.gif

Napisano

Wydmuchaj lub oczyść dookoła świec, aby nic nie wpadło do środka, bo nie wiesz co jedno ziarenko piasku potrafi zrobić za oink.gif

Napisano
  • Autor

Witam, widzę Panowie duże doświadczenie w tej materii ;-) Klucz do świec znalazłem 10-20 zł. Filtr powietrza mam na zaczepy, więc nie będzie problemu. Nie mam szczelomierza, ale to też koszt 10-20 zł, póki co chcę je tylko przeczyścić. Szczotka druciana jest. Więc pozostało trochę wolnego czasu i chęci ;-) Wielkie Dzięki wszystkim za sugestie. Pozdrawiam

Napisano

Nie zrozumiałeś do końca. Nie zdejmujesz samego filtra (który jest na zaczepy tak jak napisałeś) tylko cała obudowę przykręconą do przepustnicy

Napisano

Nie prościej i taniej jest kupić 4szt NGK DCPR6E po 9-11zł szt. i jechać do mietka na wymianę za 10-20zł. grinser006.gif jeżeli mają przelot większy niż 20kkm.

Oczywiście są tacy co na normalnych świecach 100kkm na LPG jeszcze przejeżdżają zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie zrozumiałeś do końca. Nie zdejmujesz samego filtra (który jest na zaczepy tak jak napisałeś)

> tylko cała obudowę przykręconą do przepustnicy

Ok, teraz zostało to dokładnie wyjaśnione...do serwisu mam 50 km, więc taka czynność wolę sam załatwić, tym bardziej że jest to do zrobienia. Myślę, że jest to łatwiejsze niż wymiana linki cięgna do fotela. Temat ten poruszałem także, ładnie został opisany i zrobiłem sam...przy lekkiej pomocy sąsiada ;-) pozdrawiam

Napisano

> Wydmuchaj lub oczyść dookoła świec, aby nic nie wpadło do środka, bo nie wiesz co jedno ziarenko

> piasku potrafi zrobić za

True true true tydzień temu robiłem kape silnika, w tym tyg robie znowy kape silnika bo mi z świecy odpadł mały kawałek izolatora.

Napisano

troszke OT ale po co chcesz je czyscic??

Napisano
  • Autor

> troszke OT ale po co chcesz je czyscic??

To tak jak np. z kobietą. Jesteś z nią, ale o nią nie dbasz ;-)

Napisano

> To tak jak np. z kobietą. Jesteś z nią, ale o nią nie dbasz ;-)

A jak nie dbasz to strzela focha grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A jak nie dbasz to strzela focha

I co wtedy ? Zadbać o nią, czy zmienić model devil.gif

Napisano

hmmm moja się sama myje zlosnik.gif, podobnie jak same się czyszczą świece w czasie użytkowania

Napisano
  • Autor

> hmmm moja się sama myje , podobnie jak same się czyszczą świece w czasie użytkowania

Kobieta dzisiejszych czasów to kobieta samowystarczalna i po co tu ród męski hehe.gif Film "seksmisja" to synonim przyszłości biglaugh.gif Ok, kończę wątek, bo tu zamiast o autach rozmawiamy o upadku roli faceta w życiu kobiety, które zresztą sam zapoczątkowałem smile.gif Zamykam wątek. Dziękuję wszystkim za sugestię. Pozdrawiam

Napisano

Zrób od razu remont całego silnika - ot tak na zapas wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zrób od razu remont całego silnika - ot tak na zapas

Ekonomiczniej będzie kupić nowe auto od razu idea.gif chyba tak zrobię biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.