Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Civic Aerodeck 1,4 1998 - warto?

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku;

Ponieważ od lat poruszam się włoszczyzną, temat japońskich autek jest mi w zasadzie nieznany. Mam możliwość kupienia 75 konnego Civica Aerodeck od kuzyna mieszkającego w Szwecji. Auto jest bardzo zadbane, nie bite, bez rdzy i śpiewająco przechodzi przegląd w Szwecji. Oczywiście ma klime i inne podstawowe wyposażenie. Z racji tego że tak starego auta nikt nie chce tam kupić zastanawiam się czy nie wziąć go dla żony która wybiera się na kurs prawa jazdy. Auto ma przejechane lekko ponad 200k km. Poradźcie coś czy warto sie pchać w te auto. Jakie to ma bolączki typowe dla modelu? Aha kuzyn wstępnie chce za nie 8000SEK czyli jakieś 4000PLN.

Napisano

> Witam po sąsiedzku;

> Ponieważ od lat poruszam się włoszczyzną, temat japońskich autek jest mi w zasadzie nieznany. Mam

> możliwość kupienia 75 konnego Civica Aerodeck od kuzyna mieszkającego w Szwecji. Auto jest

> bardzo zadbane, nie bite, bez rdzy i śpiewająco przechodzi przegląd w Szwecji. Oczywiście ma

> klime i inne podstawowe wyposażenie. Z racji tego że tak starego auta nikt nie chce tam kupić

> zastanawiam się czy nie wziąć go dla żony która wybiera się na kurs prawa jazdy. Auto ma

> przejechane lekko ponad 200k km. Poradźcie coś czy warto sie pchać w te auto. Jakie to ma

> bolączki typowe dla modelu? Aha kuzyn wstępnie chce za nie 8000SEK czyli jakieś 4000PLN.

brać jeśli historia znana waytogo.gif

przy okazji da się chyba z tego silnika zrobić 90KM wyciągając jedną zwężkę

Napisano

Bierz grinser006.gif największa bolaczka to chyba ruda na nadkolach itd ale civici które trzymaja sie całkiem dobrze mimo upływu lat zlosnik.gif karax juz ci wspomniał , wystarczy wymienic uszczelke pod przepustnica i auto ma ok90 kuni waytogo.gif

napisz do Psychika zlosnik.gif wcześniej mial HGT teraz ma aerodeka grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Bierz największa bolaczka to chyba ruda na nadkolach itd ale civici które trzymaja sie całkiem

> dobrze mimo upływu lat karax juz ci wspomniał , wystarczy wymienic uszczelke pod przepustnica

> i auto ma ok90 kuni

> napisz do Psychika wcześniej mial HGT teraz ma aerodeka

Właśnie ten egzemplarz jest wolny od rudej podobno, zresztą dzisiaj będę miał fotki. Chyba go wezmę bo nawet doliczając koszty samolot + prom to i tak wychodzi dobra cena biorąc pod uwagę że mam pewne auto. A jak ceny podstawowych gratów do tego auta, rozrząd, hamulce itd?

Napisano

Ceny klamotów za dobre zamienniki jest taka jak w innych popularnych markach waytogo.gif

Napisano

> Witam po sąsiedzku;

> Ponieważ od lat poruszam się włoszczyzną, temat japońskich autek jest mi w zasadzie nieznany. Mam

> możliwość kupienia 75 konnego Civica Aerodeck od kuzyna mieszkającego w Szwecji. Auto jest

> bardzo zadbane, nie bite, bez rdzy i śpiewająco przechodzi przegląd w Szwecji. Oczywiście ma

> klime i inne podstawowe wyposażenie. Z racji tego że tak starego auta nikt nie chce tam kupić

> zastanawiam się czy nie wziąć go dla żony która wybiera się na kurs prawa jazdy. Auto ma

> przejechane lekko ponad 200k km. Poradźcie coś czy warto sie pchać w te auto. Jakie to ma

> bolączki typowe dla modelu? Aha kuzyn wstępnie chce za nie 8000SEK czyli jakieś 4000PLN.

Auto bardzo dobre mechaniczne, słabe blacharsko. Motor 1.4 choć jest praktycznie bezawaryjny to jednak dramatycznie słaby do tego auta. Polecam 1.5 E-VTEC, bardzo przyjemnie się tym już jeździ a nie pali wcale więcej. Choć jeśli masz pewniaka, to rozważyć warto, ale 1.4 aerodeck ma dynamikę żółwia.

Napisano

1.5 (D15Z8, D15Z6), 114KM, pali mniej niż 1.4.

Bolączki: przekładnie kierwonicze (nowa 4500zł ASO, 2000zł na zamówienie poza i ciężko dostepna) - brak pratkycznej możliwości regeneracji. Łożyska w skrzyni biegów (trzeszczenie po puszczeniu sprzęgła). Rdza: tylne nadkola, progi od wewnątrz, metalowe przewody hamulcowe i paliwowe.

Jeśli zadbany egzemplarz, to nie ma konkurencji w tym segmencie i cenie. Miałem (liftbacka), świetne auto. Mało się psuje, mało pali (1.5 - poniżej 6l trasa przy szybkiej jeździe, ok 8 w mieście). Zawieszenie nie lubi poprzecznych nierówności, ale prowadzi się bardzo sympatycznie. Zawieszenie bezawaryjne jeśli na dobrych częściach.

Jak nie weźmiesz tego auta w tej cenie, to ja biorę :D Bardzo je lubiłem.

Przyjemne wnętrze (materiały dobrej jakości), duże szyby. Jak dla mnie bardzo wygodna pozycja, wygodna też tylna kanapa.

200kkm to nie jest przebieg który robi jakieś wrażenie na tym aucie - o ile zadbane i serwisowane na dobrych częściach. Moją sprzedałem kiedy miała 320kkm z powodu ZACZYNAJĄCEJ SIĘ korozji i tego, że silnik głośno pracował. Nie brał oleju - nic nie dolewałem, miał moc, mało palił, nie kopcił, ale już po prostu głośno pracował. Rocznik 1998 pół roku temu sprzedałem za ok. 7500zł.

Napisano
  • Autor

> 1.5 (D15Z8, D15Z6), 114KM, pali mniej niż 1.4.

> Bolączki: przekładnie kierwonicze (nowa 4500zł ASO, 2000zł na zamówienie poza i ciężko dostepna) -

> brak pratkycznej możliwości regeneracji. Łożyska w skrzyni biegów (trzeszczenie po puszczeniu

> sprzęgła). Rdza: tylne nadkola, progi od wewnątrz, metalowe przewody hamulcowe i paliwowe.

> Jeśli zadbany egzemplarz, to nie ma konkurencji w tym segmencie i cenie. Miałem (liftbacka),

> świetne auto. Mało się psuje, mało pali (1.5 - poniżej 6l trasa przy szybkiej jeździe, ok 8 w

> mieście). Zawieszenie nie lubi poprzecznych nierówności, ale prowadzi się bardzo sympatycznie.

> Zawieszenie bezawaryjne jeśli na dobrych częściach.

> Jak nie weźmiesz tego auta w tej cenie, to ja biorę :D Bardzo je lubiłem.

> Przyjemne wnętrze (materiały dobrej jakości), duże szyby. Jak dla mnie bardzo wygodna pozycja,

> wygodna też tylna kanapa.

> 200kkm to nie jest przebieg który robi jakieś wrażenie na tym aucie - o ile zadbane i serwisowane

> na dobrych częściach. Moją sprzedałem kiedy miała 320kkm z powodu ZACZYNAJĄCEJ SIĘ korozji i

> tego, że silnik głośno pracował. Nie brał oleju - nic nie dolewałem, miał moc, mało palił, nie

> kopcił, ale już po prostu głośno pracował. Rocznik 1998 pół roku temu sprzedałem za ok.

> 7500zł.

Dzięki za te cenne uwagi. Ja jeszcze się zastanawiam nad nią ale dostałem fotki do oceny dla kącikowych oglądaczy:

http://s1190.photobucket.com/albums/z451/2rotor2/Honda/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.