Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylematy zakupowo-sprzedażowe po raz kolejny, czyli co kupić

Featured Replies

Napisano

Obecnie jeżdżę A6 2.8 fwd, ale auto trochę mi się już znudziło. icon_rolleyes.giffrown.gif

Plan jest taki żeby kupić coś innego.

Możliwe że Audi zostanie dalej w rodzinie bo mechanicznie w zasadzie nie mam się do czego przyczepić. ok.gif

Wcześniej przez dwa lata jeździłem Cougarem 2.5 i gdyby nie kolizja dalej bym nim jeździł. smile.gif

Budżet na dziś to powiedzmy 13kzł.

Czego szukamy?

Dobre pytanie. niewiem.gif

Autem jeżdżę głównie sam, czasem z pasażerem ale mimo wszystko chociaż 4 miejsca by się przydały. smile.gif

Samochód nie musi być w żaden sposób praktyczny, ale dla mnie i pasażera ma być w miarę wygodnie.

To czym obecnie jeżdżę ma już sporo lat, ale pod względem wygody dalej jest świeże.

A6 robi "setkę" w granicach 8s i raczej w te okolice celujemy.

Zdecydowanie może być coś mniejszego o podobnych osiągach, chętnie z mniejszą pojemnością bo obecna cena oc jest już dość wysoka. smile.gifok.gif

Diesli nie lubię, a więc ma to być benzyna nie starsza niż moje obecne wozidło lubiąca gazik bo planuję zmienić pracę i trzeba będzie już swoim autem dojeżdżać. smile.gif

Elektryczne szyby, lusterka, klimatyzacja obowiązkowa, mile widziana automatyczna.

Paski, Golfy i E36 odpadają na starcie. ok.gif

To w zasadzie tyle.

Od lat podoba mi się Galant - sedan V6. food.gifserce.gif

Napisano

> Nie zmieści się cenowo Astra 2 Bertone?

nie...sam ogladam i znaleść coś zadbanego to tragedia...nie mówiac już o wersji turbo bo tego w ogóle praktycznie nie można znaleść...poza tym za mądre Bertone trzeba dać więcaj jak 15k PLN ok.gif

Napisano

Mając audi które znasz i wiesz co je boli, zamiana na coś kupionego za 13 tysięcy będzie chyba strzałem w stopę. Albo dawno szukałeś auta inaczej jak zza ekranu komputera, albo lubisz ryzyko. Inaczej tego nie wytłumaczysz. No, chyba że audi znudziło się po prostu. Ponieważ na AK każdy zawsze poleca to, czym aktualnie jeździ ja nie będę się wyłamywać i możesz spojrzeć na Lagunę II ale na przykład 2.0 T benzyna. Czy zmieścisz się w budżecie - pewno nie, ale można próbować.

Ale mam prośbę - napisz po kiego czorta chcesz wyzbywać się audi - tam przecież też możesz gaz wstawić i wyniesie on niewiele więcej albo tyle samo co przerejestrowanie/ubezpieczenie/serwis na start nowego nabytku.

Napisano

Jeśli nie masz urazu do marki to może A3 1.8T ?

Napisano

Vectra B V6?

Napisano
  • Autor

Albo dawno szukałeś auta inaczej jak zza ekranu komputera, albo lubisz

> ryzyko. Inaczej tego nie wytłumaczysz. No, chyba że audi znudziło się po prostu.

Tak właśnie jest, auto mi się po prostu znudziło.

Zastanawiam się teraz czy warto go gazować, czy po prostu sprzedać i szukać czegoś innego. sick.gif

Wcześniej miałem Cougara 2,5, silnik przy wyższych obrotach fajnie mruczał. grinser006.gif

W Audi tego nie ma, i tego mi brakuje, nie jest to chyba jeszcze auto dla mnie. hmm.gif

Od dawna podoba mi się Galant, ale nigdy tym autem nie jechałem i nic o nim nie wiem.

Na co jeszcze warto zwrócić uwagę?

Auto ma być najlepiej mniejsze, do 10kzł i chętnie mocniejsza benzyna. ok.gif

Korci mnie jakaś mocniejsza, zagazowana E30 ale nie wiem co w tym budżecie można kupić. grinser006.gifzlosnik.gif

Elektrykę możemy sobie odpuścić, ale klima musi być. cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.