Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy zabiora dowod za naklejke na przednie szybie??

Featured Replies

Napisano

Takie pytanko chce klubowa naklejke z boku na przedniej szybie czy zabieraja dowod za to grinser006.gif??

Napisano

> Takie pytanko chce klubowa naklejke z boku na przedniej szybie czy zabieraja dowod za to ??

nie

Napisano

> Takie pytanko chce klubowa naklejke z boku na przedniej szybie czy zabieraja dowod za to ??

To chyba zalezy od rozmiaru tej naklejki wink.gif

Napisano

Ileśtam procent szyby może być przysłonięte. Ale musisz poszukać

Napisano
  • Autor

> Ileśtam procent szyby może być przysłonięte. Ale musisz poszukać

bo bedzie nad ta z rejestracji grinser006.gif takze mysle ze nie zabiora grinser006.gif

Napisano

Kiedyś spotkałem się z opinią, że jeśli naklejka nie będzie w polu pracy wycieraczki, to nie powinni zabrać - ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo, na kogo trafisz zlosnik.gif

Napisano

> bo bedzie nad ta z rejestracji takze mysle ze nie zabiora

Ja mam naklejkę Umweltzone (plakietka ekologiczna uprawniająca do wjazdu do centrum w części niemieckich miast) dokładnie w tym miejscu, o którym piszesz (zaraz nad naklejką z nr rejestracyjnym). Mała ona nie jest, nikt mi złego słowa na nią nie powiedział.

Napisano
  • Autor

> Ja mam naklejkę Umweltzone (plakietka ekologiczna uprawniająca do wjazdu do centrum w części

> niemieckich miast) dokładnie w tym miejscu, o którym piszesz (zaraz nad naklejką z nr

> rejestracyjnym). Mała ona nie jest, nikt mi złego słowa na nią nie powiedział.

alew ja bede mial pionowa na cala szybe z boku grinser006.gif

Napisano

,> alew ja bede mial pionowa na cala szybe z boku

Nad umweltzone mam jeszcze dwie naklejki z autostrad czeskich, a na górze z Czarnogóry - łącznie jakieś 60% szyby i problemu nie ma ;-)

Napisano

> ,

> Nad umweltzone mam jeszcze dwie naklejki z autostrad czeskich, a na górze z Czarnogóry - łącznie

> jakieś 60% szyby i problemu nie ma ;-)

Tyle, ze nie majac sie do czego czepnac, patrol szybciej "przetrzepie mlodego gniewnego" z naklejka na caly bok szyby niz kogos z tysiacem winietek.

Nawet jezeli ta naklejka nie spowoduje utraty DR, moze przyczynic sie do czestszych kontroli.

Wiem, ze nie nalezy robic w gacie przed kazdym, ale odmiennosc nie jest mile widziana w naszym spoleczenstwie.

Napisano

> Tyle, ze nie majac sie do czego czepnac, patrol szybciej "przetrzepie mlodego gniewnego" z naklejka

> na caly bok szyby niz kogos z tysiacem winietek.

> Nawet jezeli ta naklejka nie spowoduje utraty DR, moze przyczynic sie do czestszych kontroli.

> Wiem, ze nie nalezy robic w gacie przed kazdym, ale odmiennosc nie jest mile widziana w naszym

> spoleczenstwie.

Niestety masz rację. Ja bym jednak i tak nakleił i najwyżej zerwał jakby się ktoś czepiał.

Napisano

> Niestety masz rację. Ja bym jednak i tak nakleił i najwyżej zerwał jakby się ktoś czepiał.

nie chodzi już tylko o kontrolę. Chodzi jeszcze po prostu o widoczność. Szkoda by było zdjąć kogoś z przejścia przez nawet najładniejsza nalepkę na szybie.

Napisano

> alew ja bede mial pionowa na cala szybe z boku

Pomyśl jak ograniczy widocznośc ta naklejka. Jak nie specjalnie to myślę że nikt sie nie przyczepi. Ale jak wywalisz naklejkę na pól szyby to zastanów się mocno bo możesz przypadkiem komuś zrobić krzywdę.

Napisano
  • Autor

> Pomyśl jak ograniczy widocznośc ta naklejka. Jak nie specjalnie to myślę że nikt sie nie przyczepi.

> Ale jak wywalisz naklejkę na pól szyby to zastanów się mocno bo możesz przypadkiem komuś

> zrobić krzywdę.

Wogole nie ograniczy grinser006.gif

Napisano

> nie chodzi już tylko o kontrolę. Chodzi jeszcze po prostu o widoczność. Szkoda by było zdjąć kogoś

> z przejścia przez nawet najładniejsza nalepkę na szybie.

Nie popadajmy w przesadę - tak jak pisałem ja mam tam tonę naklejek z autostrad/umweltów i innych cudów (wiem, muszę to zerwać, ale ciągle nie mogę się zebrać) i nigdy nie było sytuacji, żeby mi to przeszkodziło w czymkolwiek - po prostu cały przód ogarniam bez potrzeby patrzenia w tamtą stronę szyby.

Napisano

> ,

> Nad umweltzone mam jeszcze dwie naklejki z autostrad czeskich, a na górze z Czarnogóry - łącznie

> jakieś 60% szyby i problemu nie ma ;-)

A kolega zna czeskie przpisy? Nie wolno mieć nieaktualnych winietek naklejonych na szybie?

U mnie wszysko z ostatnich dwóch lat zalega z wyjątkiem czeski i słowacki (?? tego nie jestem pewnien czy napewno trzeba zrywać), a jest tego kilkadziiesiąt austiria, rumunia, bułgaria, szwajcaria, do poprzedniego roku czarnogóra. Ninawidzę czyścić szyby i syfu po zerwaniu. Ogólnie z wewnątrz kabiny nic nie widać, a z zewnątrz pełna galeria.

Napisano

> A kolega zna czeskie przpisy? Nie wolno mieć nieaktualnych winietek naklejonych na szybie?

> U mnie wszysko z ostatnich dwóch lat zalega z wyjątkiem czeski i słowacki (?? tego nie jestem

> pewnien czy napewno trzeba zrywać), a jest tego kilkadziiesiąt austiria, rumunia, bułgaria,

> szwajcaria, do poprzedniego roku czarnogóra. Ninawidzę czyścić szyby i syfu po zerwaniu.

> Ogólnie z wewnątrz kabiny nic nie widać, a z zewnątrz pełna galeria.

Tego nie wiedziałem. Dzięki za info ok.gif.

Napisano

> Ogólnie z wewnątrz kabiny nic nie widać, a z zewnątrz pełna galeria.

Zawsze mnie bawią tacy "globtrotterzy" - nigdy nie znałem przyczyny utrzymywania dziesiątek starych winiet na szybie. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> Zawsze mnie bawią tacy "globtrotterzy" - nigdy nie znałem przyczyny utrzymywania dziesiątek starych

> winiet na szybie.

> mar00ha

Z mojej strony to czyste lenistwo zlosnik.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.