Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW passat b5 Fl do oblukania ;-)

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie. Prosze kącikową brać o kilka słów na temat tego konkretnego egzemplarza jakiś tekst .Za pomoc dziekuje.

Napisano

> Witam serdecznie. Prosze kącikową brać o kilka słów na temat tego konkretnego egzemplarza jakiś

> tekst .Za pomoc dziekuje.

Brak info o przebiegu plus na świeżo obszyta kierownica może dawać do myślenia, na liczniku widać chyba 2 na początku. Sprawdzić czy nie za bardzo picowany pod sprzedaż. Poza tym w tym świetle ciężko coś więcej powiedzieć, poza tym że są elementy agrotuningu jak np lampy przednie z diodami wink.gif

Napisano
  • Autor

> Reflektory , alufelgi i dziwnie obszyta kierownica odrzucają mnie od tego auta .

> przebieg NN ?

reflektory to podobno wymysł poprzedniego własciciela, przebieg 200k z hakiem,a alufelgi-no cóż,są gusta i guściki.kierownica poniekąd oryginalna,ale powoduje zapalenie pomarańczowej lampki także u mnie.Czy jeszcze coś powinno zwrócić moją uwage?

Napisano

Przy przebiegu ~200 tys. kierownica mogła już nadawać się do ponownego obszycia.

Oczywiście nie masz co wierzyć, że to nadal bezawaryjne auto a te 200 tys km to dla niego pikuś zlosnik.gif

Raczej do obejrzenia na miejscu, przetestuj dość dokładnie zawieszenie zlosnik.gif

Napisano

przy prawdziwych 200kkm jesli ktos nie ma łap jak rolnik, to kierownica passków B5fl jest prawie jak nowa zlosnik.gif

Napisano

> przy prawdziwych 200kkm jesli ktos nie ma łap jak rolnik, to kierownica passków B5fl jest prawie

> jak nowa

To ja mam chyba łapy jak rolnik zlosnik.gif

Napisano

> To ja mam chyba łapy jak rolnik

masz passa b5fl?

Albo może masz nieprawdziwe 200kkm clown.gifzlosnik.gif

Ja teściowi wynalazłem takiego z pełnym serwisem i potwierdzonym przebiegiem - obecnie 220kkm i kierownica się trochę błyszczy, ale przetarta nie jest nigdzie.

Napisano

> masz passa b5fl?

> Albo może masz nieprawdziwe 200kkm

> Ja teściowi wynalazłem takiego z pełnym serwisem i potwierdzonym przebiegiem - obecnie 220kkm i

> kierownica się trochę błyszczy, ale przetarta nie jest nigdzie.

Nie A6.

B5FL i Golfem 4 trochę jeździłem i przy przebiegu około 200 tys. km było widać zużycie kierownicy zlosnik.gif

Przy czym byłem jednym z kilku użytkowników tych aut (firmowe, "przechodzące") zlosnik.gif

Napisano

Co do kierownicy , to zależy też gdzie auto stoi . Jeśli jest narażone na non stop na słońce np. pod chmurką to kierownica o wiele szybciej się niszczy , szczególnie gdy się nie dba o skórę . Moja wytrzymała ok 250 k km w BMW E36 . Co do autka , co do Passata tak jak wyżej napisaliście , lampy no ok może , ktoś sobie je zmienił , przyjrzyj się siedzeniom czy mają bardzo wytarte boczki . Jednak wydaje mi się , że cena tak czy siak za wysoka ... Ale to moja opinia . Może warto poprosić o VIN i kogoś zapytaj na kąciku VW , żeby sprawdził co i jak , szczególnie sprawdzić w serwisie VW jakie przebiegi miał i kiedy ...

Napisano

> Witam serdecznie. Prosze kącikową brać o kilka słów na temat tego konkretnego egzemplarza jakiś

> tekst .Za pomoc dziekuje.

Widać że poprzedni właściciel to Tuner zlosnik.gif Dlatego nie dziwią mnie felgi, światła jak i obszyta kierownica. Z tych zdjęć nie da rady nic wywnioskować. Jedyne co mnie dziwi to brak przeciwmgienych bo to chyab Comfotline i powinien mieć.

I jeszcze jeden minus tylko 2x airbag.

Napisano

Moje subiektywne zdanie.

Zaczyna się już typowe forumowe wishful-thinking (myślenie życzeniowe). "Bo może poprzedni właściciel", "a handlarz to powiedział że poprzedni właściciel"... Weźcie się posłuchajcie smile.gif

Jak masz to auto pod domem to jedź oglądaj, jak masz dalej niż 30km to daj sobie spokój bo szkoda czasu.

Typowy picowniczy komis, coby się w nim ofiara poczuła pawie jak w salonie z nuffkami sztukami passssatami. I najlepszy jest "skup aut w rozliczeniu" facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Śmiem twierdzić że zdjęcia są specjalnie zrobione w takim świetle i scenerii żeby nic nie było widać. Więc skoro nic na zdjęciach nie widać to nie można nic o tym aucie powiedzieć. No chyba tylko tyle żeby się nie podpalać i jechać na spokojnie obejrzeć to w świetle dziennym. Najlepiej z jakimś obiektywnym i oblatanym "okiem" do pomocy ok.gif

Napisano

> felgi,

Nie komentuję

> światła

dobrze jak zmienił i posiada stare , gorzej jak zmieniał po jakiejś przygodzie i orginalne były np.droższe od tych z ledami

> jak i obszyta kierownica.

Bez powodu się nie obszywa .

> Z tych zdjęć nie da rady nic wywnioskować. Jedyne co mnie dziwi to brak

> przeciwmgienych bo to chyab Comfotline i powinien mieć.

Mam właśnie Comfortline i też nie mam przeciwmgielnych.

> I jeszcze jeden minus tylko 2x airbag.

Ten typ tak ma.

Ciężko coś powiedzieć z tych zdjęć , nie mam zdania.

Napisano

> Jedyne co mnie dziwi to brak

> przeciwmgienych bo to chyab Comfotline i powinien mieć.

Nie musi miec.

Napisano

> Bez powodu się nie obszywa .

Ja w swoim Passacie obszylem z takiego powodu ze chce miec w kazdym aucie obszytą wygladającą jak nowa. Dobry powod?

Napisano

> przy prawdziwych 200kkm jesli ktos nie ma łap jak rolnik, to kierownica passków B5fl jest prawie

> jak nowa

No raczej nie. W kazdym B5FL jakie znam (a swego czasu mialem 2 swoje, znaczy dwa na raz mialem, no i wiele Passatów znajomych), wiem ze kierownica to jeden z gorszych punktów w B5FL i na pewno sporo przed 200kkm moze wymagac obszycia.

Napisano

> Nie A6.

> B5FL i Golfem 4 trochę jeździłem i przy przebiegu około 200 tys. km było widać zużycie kierownicy

W kazdym B5FL kierownica wytrzumuje 150-200kkm i to jest max. Powyzej 200kkm jak ktos ma oryginalna kierowce tzn ze mial na niej pokrowiec albo folie hehe.gif

Napisano

Co do kierownicy napisalem nizej - nie ma Passata z przebiegiem ok. 200kkm zeby mial oryginalna skóre, trzeba obszywac ponownie.

Jesli chodzi o swiatla przednie - to najgorsze swiatla jakie VW wypuscil (wlasnie te w B5FL) - matowieją bardzo szybko i jedni poleruja, inni wymieniaja na zamienniki, inni na "tuningowe" - wiec zmiana lamp przednich to normalna procedura w B5FL i nie oznacza wcale tego ze byla kolizja.

Co do reszty auta - jako ze Passatów B5FL w zyciu juz kilka kupilem a kilkadziesiat obejrzalem - w tym nie ma sie do czego przyczepic, ale mimo wszystko bym nie jechal go obejrzec - jakis taki zbyt "wypicowany" sie wydaje.

Napisano

Obszywa się, obszywa.

Napisano

> Ja w swoim Passacie obszylem z takiego powodu ze chce miec w kazdym aucie obszytą wygladającą jak

> nowa. Dobry powod?

Każdy ma swoje widzimisię , ja nigdy nie miałem jakichkolwiek niedogodności związanych z kierownicą która nie była pokryta skórą .

Miałem dwa auta służbowe obszywane fabrycznie (jedno nawet z drewienkami) i nie wpadłem jeszcze na pomysł obszywania skórą kierownic aut prywatnych.

Ale miałem też przygodę z takimi nakładkami gomowo-materiałowymi na kierownicy pierwszego "Malucha" a to dlatego że cienka była ta "fajera" jak w starym ciągniku i nie pasowała mi ta jej cienkość .

Twierdzę że obszywanie kierownicy to kwestia gustu a gust wiadomo ... można też się doszukiwać drugiego dna w celowości tej skóry ale mnie to nie ziębi i nie grzeje.

Napisano

> Nie komentuję

Felgi jak felgi. Podobały mu sie to kupił. Gorsze kasztany ludzie kupują.

> dobrze jak zmienił i posiada stare , gorzej jak zmieniał po jakiejś przygodzie i orginalne były

> np.droższe od tych z ledami

To można przecież sprawdzić, czy automiałoprzygody. Te lampy kosztują jakieś miniumum 800zł więc sory. Jak by chciał na pałe to oryginalna soczewka kosztuja w granicach 300zł komplet.

Chciał miec skórzaną kierę. Koszt oryginału skurzanego to jakieś 600zł a obszycie 150.

> Mam właśnie Comfortline i też nie mam przeciwmgielnych.

Mój miał dlatego wydawało mi się że niema tylko w BASIS.

> Ten typ tak ma.

Czy ja wiem. raczej taki standard to x4.

> Ciężko coś powiedzieć z tych zdjęć , nie mam zdania.

Ze zdjęć nie da rady absolutnie nic wyczytać. Ale nie ma co generalizować że jak lampy zmienione na tjuningowe to odrazu bity.

Napisano

> Każdy ma swoje widzimisię , ja nigdy nie miałem jakichkolwiek niedogodności związanych z kierownicą

> która nie była pokryta skórą .

> Miałem dwa auta służbowe obszywane fabrycznie (jedno nawet z drewienkami) i nie wpadłem jeszcze na

> pomysł obszywania skórą kierownic aut prywatnych.

> Ale miałem też przygodę z takimi nakładkami gomowo-materiałowymi na kierownicy pierwszego "Malucha"

> a to dlatego że cienka była ta "fajera" jak w starym ciągniku i nie pasowała mi ta jej

> cienkość .

> Twierdzę że obszywanie kierownicy to kwestia gustu a gust wiadomo ... można też się doszukiwać

> drugiego dna w celowości tej skóry ale mnie to nie ziębi i nie grzeje.

Ja kiedys jak nie mialem skór na kierownicach to uwazalem ze to niepotrzebne. Ale od pierwszego auta z kierownica skórzaną juz w kazdym chce taką miec - a ze obszycie to koszt 150-200zł to nie jest jakis wielki wydatek, wiec sobie nie zaluje wink.gif

Napisano

> Felgi jak felgi. Podobały mu sie to kupił. Gorsze kasztany ludzie kupują.

Nie wypowiadam się na temat felg - mi się nie podobają.

> To można przecież sprawdzić, czy automiałoprzygody.

No ale zanim zainteresowany sprawdzi to wypowie się kilku wróżbitów , jakieś ziarno prawdy na perno się znajdzie i łatwiej będzie jakieś fakty połączyć - jeśli będzie co łączyć.

> Te lampy kosztują jakieś miniumum 800zł więc

> sory. Jak by chciał na pałe to oryginalna soczewka kosztuja w granicach 300zł komplet.

Nie mam pojęcia o cenach lamp i zamienników , podałem tylko że jest taka ewentualność , jak było - nie wiem.

> Chciał miec skórzaną kierę. Koszt oryginału skurzanego to jakieś 600zł a obszycie 150.

Mógł też pod tą skórą ukryć naprawdę wyekslploatowaną część noszącą ślady porządnego używania wynikającą z np. niemałego przebiegu - nie wykluczam że chciał mieć to ma

> Mój miał dlatego wydawało mi się że niema tylko w BASIS.

> Czy ja wiem. raczej taki standard to x4.

Ten Comfortline posiada x2 .

> Ze zdjęć nie da rady absolutnie nic wyczytać. Ale nie ma co generalizować że jak lampy zmienione na

> tjuningowe to odrazu bity.

Nie generalizuję lecz wskazuję ewentualność i możliwość zaistnienia jakich kombinacji .

Się naoglądałem kilkanaście passatów przed kupnem tego który teraz posiadam i powiem szczerze że - dobre auta nie stoją w komisach - mogą się zdarzyć jakieś wyjątki ale niezmiernie rzadko.

Napisano

> Się naoglądałem kilkanaście passatów przed kupnem tego który teraz posiadam i powiem szczerze że -

> dobre auta nie stoją w komisach - mogą się zdarzyć jakieś wyjątki ale niezmiernie rzadko.

Ja oglądnąłem19 zanim kupiłem. I co dziwne trafiłem na niego przypadkiem w komisie. Jedyny bezwypadkowy egzemplarz z wszystkich oglądnietych to był zlosnik.gif

Napisano

> masz passa b5fl?

> Albo może masz nieprawdziwe 200kkm

> Ja teściowi wynalazłem takiego z pełnym serwisem i potwierdzonym przebiegiem - obecnie 220kkm i

> kierownica się trochę błyszczy, ale przetarta nie jest nigdzie.

a z czego sie błyszczy? nie z przetarcia? hmm.gif

Napisano

> No raczej nie. W kazdym B5FL jakie znam (a swego czasu mialem 2 swoje, znaczy dwa na raz mialem, no

> i wiele Passatów znajomych), wiem ze kierownica to jeden z gorszych punktów w B5FL i na pewno

> sporo przed 200kkm moze wymagac obszycia.

Jakoś nie zauważam tego na przykładzie swojego Passata 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.