Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Car & Driver przetestował 9 opon

Featured Replies

Napisano

http://www.caranddriver.com/comparisons/...comparison-test

Wnioski są proste - jak chce się mieć NAJlepszą oponę na rynku i nie ma się ograniczeń finansowych, to Michelin Pilot Super Sport (który np. Ferrari zakłada fabrycznie do 458 Italia) jest właśnie tą oponą. Ale jak ma się ograniczenia finansowe lub nie lubi wywalać kasy w gumę (której nie można użyć do właściwego celu do którego guma jest przeznaczona) to Hankook Ventus R-S3 oferuje prawie identyczne możliwości za znacznie niższą cenę. Jedyny problem - szybkość znikania opony - Michelin ma znacznie trwalszą mieszankę = na jeden komplet pójdzie dwa komplety Hankook'ów i w sumie cena się wyrówna.

Napisano

> Wnioski są proste - jak chce się mieć NAJlepszą oponę na rynku i nie ma się ograniczeń finansowych,

> to Michelin Pilot Super Sport

Znaczy że najlepsza opona dostępna na rynku kosztuje tylko $177 ?

> Hankook Ventus

> R-S3

Ma śliczny wzór bieżnika biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Znaczy że najlepsza opona dostępna na rynku kosztuje tylko $177 ?

W tym rozmiarze (225/45R-17). Ja musiałem kupować większy rozmiar (225/40R-19 oraz 255/35R19 oraz 245/40R-18) i cena była proporcjonalnie wyższa.

> Ma śliczny wzór bieżnika

To prawda - jedziesz po piasku i zostawiasz darmowe reklamy firmy smile.gif

Napisano

> http://www.caranddriver.com/comparisons/...comparison-test

> Wnioski są proste - jak chce się mieć NAJlepszą oponę na rynku i nie ma się ograniczeń finansowych,

> to Michelin Pilot Super Sport (który np. Ferrari zakłada fabrycznie do 458 Italia) jest

> właśnie tą oponą. Ale jak ma się ograniczenia finansowe lub nie lubi wywalać kasy w gumę

> (której nie można użyć do właściwego celu do którego guma jest przeznaczona) to Hankook Ventus

> R-S3 oferuje prawie identyczne możliwości za znacznie niższą cenę. Jedyny problem - szybkość

> znikania opony - Michelin ma znacznie trwalszą mieszankę = na jeden komplet pójdzie dwa

> komplety Hankook'ów i w sumie cena się wyrówna.

Jako, że w zasadzie jeżdżę podczas deszczu identycznie jak na suchym dla mnie wygrały asymetric 2 goodyera.

Napisano

Jedyny problem - szybkość

> znikania opony - Michelin ma znacznie trwalszą mieszankę = na jeden komplet pójdzie dwa

Szybko to znaczy ile km na niej można przejechać? Moje Bridgestony Potenza 225/45/17 na przodzie wyglądają ju, że na przyszły sezon chyba trzeba bedzie nowe kupić, a mają ledwo mniej niz 20 kkm najechane. AA, no i jeżdżone bez szaleństw.

Napisano

> Jedyny problem - szybkość

> Szybko to znaczy ile km na niej można przejechać? Moje Bridgestony Potenza 225/45/17 na przodzie

> wyglądają ju, że na przyszły sezon chyba trzeba bedzie nowe kupić, a mają ledwo mniej niz 20

> kkm najechane. AA, no i jeżdżone bez szaleństw.

Z wytrzymałych to ContiSportContact są ok.gif

Napisano

> Z wytrzymałych to ContiSportContact są

Problem, że wtedy będę miał tył i przód różne. Problem wizualny zlosnik.gif Ale dzięki, może przeboleję icon_rolleyes.gif

Napisano

> Problem, że wtedy będę miał tył i przód różne. Problem wizualny Ale dzięki, może przeboleję

Tylko żebyś sie nie zdziwił. Mi te gumy tez zeszły w 20 tys km?

Napisano

> Tylko żebyś sie nie zdziwił. Mi te gumy tez zeszły w 20 tys km?

Ehhh.. a jak z przyczepnością na mokrym pod koniec żywota?

Napisano

> Problem, że wtedy będę miał tył i przód różne. Problem wizualny Ale dzięki, może przeboleję

Ja mam wogóle chyba jakies podróby NOKIANY ,brak ich w tym znamienitym teście ! no.gif

icon_eek.gif

Napisano

> Szybko to znaczy ile km na niej można przejechać? Moje Bridgestony Potenza 225/45/17 na przodzie

> wyglądają ju, że na przyszły sezon chyba trzeba bedzie nowe kupić, a mają ledwo mniej niz 20

już 20 tys natrzaskałeś Bravolotem? zlosnik.gif

Pytanie co to znaczy "bez szaleństw". Ja też jeżdżę według mnie bez szaleństw, mam 71 tys. na liczniku i fabryczne pirelli jeszcze w całkiem dobrym stanie, to znaczy z 4-5 mm bieżnika będzie. A podobno P7 to szybko znikające opony. zlosnik.gif Tylko ja mam rozmiar 205/55R16. Czy to by miało znaczenie? hmm.gif

Napisano

> Ehhh.. a jak z przyczepnością na mokrym pod koniec żywota?

Zaznaczam, ze dla mnie koniec żywota to 5mm. Dramatu nie ma rewelacji tez nie (ale rewelacji nie było od początku) ciagle szukam letnich odpowiedników ts830p.

Napisano

> już 20 tys natrzaskałeś Bravolotem?

Przecież mówimy o letnich zlosnik.gif

> Pytanie co to znaczy "bez szaleństw". Ja też jeżdżę według mnie bez szaleństw, mam 71 tys. na

> liczniku i fabryczne pirelli jeszcze w całkiem dobrym stanie, to znaczy z 4-5 mm bieżnika

> będzie.

Ja mam do oznacznika z 2 mm icon_eek.gif

> A podobno P7 to szybko znikające opony. Tylko ja mam rozmiar 205/55R16. Czy to by

> miało znaczenie?

Pewnie ma, ale te kapcie niski profil już fabrycznie mają płytki bieżnik, np z taką dębicą popularną jak porównasz to ... rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Ehhh.. a jak z przyczepnością na mokrym pod koniec żywota?

Jak na lodzie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zaznaczam, ze dla mnie koniec żywota to 5mm. Dramatu nie ma rewelacji tez nie (ale rewelacji nie

> było od początku) ciagle szukam letnich odpowiedników ts830p.

Ja jeżdżę aż sznurki wylezą ;$

Napisano
  • Autor

Jedne maja współczynnik zużywają się 140 a drugie 300 - teoretycznie te drugie powinny wytrzymać ponad 2x dłużej niz te pierwsze. Praktycznie to zależy od tego jak jeździsz i po jakich nawierzchniach.

Napisano

> Przecież mówimy o letnich

acha, to ja mam na letnich przejechane około 50 tys. ok.gif

> Ja mam do oznacznika z 2 mm

> Pewnie ma, ale te kapcie niski profil już fabrycznie mają płytki bieżnik, np z taką dębicą

> popularną jak porównasz to ...

albo, co właśnie skojarzyłem, chodzi o to, że ja na każdy kolejny sezon zamieniam opony osiami - przód z tyłem, żeby właśnie przód za szybko się nie zużył

Napisano

> to Michelin Pilot Super Sport (który np. Ferrari zakłada fabrycznie do 458 Italia) jest

> właśnie tą oponą. Ale jak ma się ograniczenia finansowe lub nie lubi wywalać kasy w gumę

> (której nie można użyć do właściwego celu do którego guma jest przeznaczona) to Hankook Ventus

> R-S3 oferuje prawie identyczne możliwości za znacznie niższą cenę. Jedyny problem - szybkość

coś nie moge znaleźć tych michelin pilot super sport w rozmiarze 225/45/17

Napisano

> acha, to ja mam na letnich przejechane około 50 tys.

> albo, co właśnie skojarzyłem, chodzi o to, że ja na każdy kolejny sezon zamieniam opony osiami -

> przód z tyłem, żeby właśnie przód za szybko się nie zużył

Ja nie zamieniam ok.gif

Napisano

> coś nie moge znaleźć tych michelin pilot super sport w rozmiarze 225/45/17

A z Europie nazywają się tak samo?

Napisano
  • Autor

> chodziło mi o PL

Cóż, w PL może wielu rzeczy nie być bo popyt jest mały i nie opłaca się sprowadzać.

Napisano

Na Hankukach fura?

Staary, Ty wiesz, jaki to wstyd przed Ryśkiem?

A poza tym przecież można kupić używane Michały...

Napisano

> podobno P7 to szybko znikające opony. Tylko ja mam rozmiar 205/55R16. Czy to by

> miało znaczenie?

P7 to tragicznie twarde opony do bani zlosnik.gif

słabe na deszczu i generalnie nie chcę ich więcej widzieć zlosnik.gif

Napisano

> Na Hankukach fura?

> Staary, Ty wiesz, jaki to wstyd przed Ryśkiem?

> A poza tym przecież można kupić używane Michały...

Akurat ta grupa opon jest adresowana do ludzi którzy przeważnie zdają sobie sprawę z tego, że performance rzadko idzie w parze z niską ceną. Z zasady nie ma też parcia na markę...ale możliwe, że znam niewłaściwych ludzi wink.gif

Napisano

> Ja jeżdżę aż sznurki wylezą ;$

tak tak pokazywałeś zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.