Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupienie teraz opon zimowych

Featured Replies

Napisano

Rozważam kupienie teraz opon zimowych, konkretnie Goodyear Ultra Grip 8 pod dwoma aspektami. Pierwszy to cenowy w porównaniu teraz do sezonu zimowego. Z tego co wyszukałem można takie wyrwać z rocznika produkcji 2012, więc nie wiem czy warto czekać. Myślę, że im bliżej zimy, to będzie drożej.

Drugi, to to, że w moim rozmiarze 205/55/16 we wszelkich testach deklasują konkurencję. Zastanawiam się, czy wyjdzie coś nowego, lepszego na sezon 2012/2013 i warto czekać.

Napisano

> Zastanawiam

> się, czy wyjdzie coś nowego, lepszego na sezon 2012/2013 i warto czekać.

Ta opona to i tak jest górna półka. Jeździsz wyczynowo, że potrzebujesz coś jeszcze lepszego? Ja bym brał teraz.

Napisano
  • Autor

> Ta opona to i tak jest górna półka. Jeździsz wyczynowo, że potrzebujesz coś jeszcze lepszego? Ja

> bym brał teraz.

Nie jeżdżę wyczynowo, ale jak mam już kupować nowe, wolę dołożyć do bezpieczniejszych.

Myślę że na dzień dzisiejszy value for money mają najlepsze, ale być może do zimy wyjdzie coś co będzie jeszcze lepsze.

Napisano
  • Autor

> w zeszłym roku kupowałem żonie zimowe uniroyale we wrześniu- przed samym sezonem zimowym w tym

> samym sklepie opona była o 30 złoty droższa.

Wrzesień to przypadek, czy wtedy są najtańsze smile.gif ? Na razie, według skapiec.pl, średnia cena jak i minimalna ma trend spadkowy. w_3523929.png

Napisano

nie jestem w stanie Ci tego powiedzieć ale w ciągu ostatnich 2 lat jak kupowałem do lanosa, a potem do cliówki zimówki na przełomie lata/jesieni, to w porównaniu z listopadem czy grudniem wychodziło, że jest taniej. Nie wiem czy wzrost cen nie powoduje panika, że śnieg, czy coś tam etc. i wtedy ludziska się rzucają na opony.

Napisano

> Z tego co wyszukałem można takie

> wyrwać z rocznika produkcji 2012, więc nie wiem czy warto czekać....

No bo właśnie latem produkuje się zimówki i na odwrót ok.gif

Napisano

> Myślę że na dzień dzisiejszy value for money mają najlepsze, ale być może do zimy wyjdzie coś co

> będzie jeszcze lepsze.

Jakość do ceny to mają barumy polaris czy klebery krisalp a nie ultragripy...

Napisano
  • Autor

> Jakość do ceny to mają barumy polaris czy klebery krisalp a nie ultragripy...

Brałem pod uwagę największe bezpieczeństwo przy średniej cenie.

Napisano

> Rozważam kupienie teraz opon zimowych, konkretnie Goodyear Ultra Grip 8 pod dwoma aspektami..... Zastanawiam

> się, czy wyjdzie coś nowego, lepszego na sezon 2012/2013 i warto czekać.

w podobnej cenie jest CONTINENTAL ContiWinterContact TS850 - do nich się skłaniam w 205/55/R16..i chyba poprzedni model 830 był w ADAC top ...

Napisano

troche sie interesowwalem tematem ale jakos tak wyszlo ze ceny nowych zimowek niewiele spadly.

Za to na Allegroszu spadek byl zauwazalny, przynajmniej u niektorych sprzedawcow. Potrzebowalem 1 szt a upolowalem pare z potrzebnego mi rozmiaru, producenta i modelu z niewielkie pieniadze, nawet jak jedna szlag trafi to dramatu nie bedzie.

Napisano

> Rozważam kupienie teraz opon zimowych, konkretnie Goodyear Ultra Grip 8 pod dwoma aspektami.

Ja tez przymierzam się do kupna zimówek, rozmiar twój lub 205/60/16.

Mysle jeszcze o ContiWinterContact TS850 - nie ma jeszcze opinii, ale skoro jest to ulepszona wersja TS830 to powinny byc OK.

Moim zdaniem, warto kupic lepsze opony jak mnie stać - w wyjątkowych sytuacjach dzieki temu utrzymasz sie na drodze itp.

We wrzesniu opony (nowa produkcja) są tansze,

w październiku jest większe zapotrzebowanie i jesli Euro nie szaleje to drozeja o 3-5%.

Napisano

Ja niedługo robię przelew na 4 zimówki zlosnik.gif 30-40zł w sezonie x4 daje do myślenia i jakąś już tam kwotę wink.gif

Napisano
  • Autor

Od wczoraj spadły w minimalnej o 13 zł/szt. Ale teraz z tymi Continentalami zabili mi ćwieka.

Napisano

> Od wczoraj spadły w minimalnej o 13 zł/szt. Ale teraz z tymi Continentalami zabili mi ćwieka.

Gdzie znalazłeś najtaniej -z przesyłką gratis ?

Napisano
  • Autor

> Gdzie znalazłeś najtaniej -z przesyłką gratis ?

Najtaniej na razie jest tu. Ale nie ma darmowej przesyłki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.