Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obecność współwłaściciela w WK

Featured Replies

Napisano

Witam i pozdrawiam brać kącikową ! Moje pytanie brzmi tak: Czy jako współwłaściciel (ten drugi) muszę być osobiście w wydziale komunikacji czy, może wystarczy jakieś upoważnienie? Może jest jakiś paragraf ? Jak nic nie pasuje mi jechać i z roboty się zwalniać.

Edit:Chodzi o zarejestrowanie zakupionego auta.

Napisano

> Witam i pozdrawiam brać kącikową ! Moje pytanie brzmi tak: Czy jako współwłaściciel (ten drugi)

> muszę być osobiście w wydziale komunikacji czy, może wystarczy jakieś upoważnienie? Może jest

> jakiś paragraf ? Jak nic nie pasuje mi jechać i z roboty się zwalniać.

> Edit:Chodzi o zarejestrowanie zakupionego auta.

Witam, upoważnienie wystarczy. Możesz dać swój dowód osobisty, ale chyba nie bedzie konieczny, ważne co by w upoważnieniu były dane z niego. Sam tak rejestrowałem.

Napisano
  • Autor

A jakieś paragrafy na to są?

Napisano

> Witam i pozdrawiam brać kącikową ! Moje pytanie brzmi tak: Czy jako współwłaściciel (ten drugi)

> muszę być osobiście w wydziale komunikacji czy, może wystarczy jakieś upoważnienie? Może jest

Zadzwon do WK i zapytajok.gif

Czasami nic nie trzeba, czasem chca zwykle upowaznienie...

Napisano

WK zazwyczaj mają gotowe druczki/upoważnienia zerknij na www UM

Napisano

Miesiąc temu rejestrowałem jako współwłaściciel, potrzebne było upoważnienie (ściągnięte ze strony WK) i ksero dowodu właściciela.

Napisano

> Miesiąc temu rejestrowałem jako współwłaściciel, potrzebne było upoważnienie (ściągnięte ze strony

> WK) i ksero dowodu właściciela.

zawsze rejestruję na współwłaściciela czyli żone i ani nie razu nie chciano upoważnienia, może to kwestia pokrewieństwa współwłaścicieli?

Jestem ciekaw gdyby były nimi osoby obce wg. przepisów hmm.gif

Napisano

> zawsze rejestruję na współwłaściciela czyli żone i ani nie razu nie chciano upoważnienia, może to

> kwestia pokrewieństwa współwłaścicieli?

> Jestem ciekaw gdyby były nimi osoby obce wg. przepisów

W moim przypadku właścicielem jest syn.

Napisano

> A jakieś paragrafy na to są?

Kodeks postępowania administracyjnego:

Art. 32. Strona może działać przez pełnomocnika, chyba że charakter czynności wymaga jej osobistego działania.

Art. 33. § 1. Pełnomocnikiem strony może być osoba fizyczna posiadająca zdolność do czynności prawnych.

§ 2. Pełnomocnictwo powinno być udzielone na piśmie lub zgłoszone do protokołu.

§ 3. Pełnomocnik dołącza do akt oryginał lub urzędowo poświadczony odpis pełnomocnictwa. Adwokat, radca prawny, rzecznik patentowy, a także doradca podatkowy mogą sami uwierzytelnić odpis udzielonego im pełnomocnictwa oraz odpisy innych dokumentów wykazujących ich umocowanie. Organ administracji publicznej może w razie wątpliwości zażądać urzędowego poświadczenia podpisu strony.

§ 4. W sprawach mniejszej wagi organ administracji publicznej może nie żądać pełnomocnictwa, jeśli pełnomocnikiem jest członek najbliższej rodziny lub domownik strony, a nie ma wątpliwości co do istnienia i zakresu upoważnienia do występowania w imieniu strony.

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim za wyczerpujące odpowiedzi, kończymy pogaduchy.

Napisano

Możesz mieć upoważnienie z tym że nie wiem czy nie trzeba za to zapłacić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.