Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Combo C] Ktos mi pomagal akrywowac tempomat

Featured Replies

Napisano

Teraz potrzebuje skasowac kontrolke silnika po tym jak padl pasek osprzetu i dojechalem tyle na ile wystaczyo akumulatora, czyli niemal do zera. Po zalozeniu nowego paska i uruchomieniu silnika zostala kontrolka. Moze ktos pomoc w Wawie?

Napisano

> Teraz potrzebuje skasowac kontrolke silnika po tym jak padl pasek osprzetu i dojechalem tyle na ile

> wystaczyo akumulatora, czyli niemal do zera. Po zalozeniu nowego paska i uruchomieniu silnika

> zostala kontrolka. Moze ktos pomoc w Wawie?

Kuner waytogo.gif

chyba, że podjedziesz do mnie do pracy to mogę Ci przez Torque skasować błąd

Napisano
  • Autor

> Kuner

> chyba, że podjedziesz do mnie do pracy to mogę Ci przez Torque skasować błąd

Przez co?

Napisano

Skoro Ci świeci kontrolka silnika, to nadal jest jakiś problem. Wymrugaj sobie błędy metodą gazu i hamulca, a ew. skasowanie jest możliwe poprzez odłączenie akumulatora.

Napisano

> Skoro Ci świeci kontrolka silnika, to nadal jest jakiś problem. Wymrugaj sobie błędy metodą gazu i

> hamulca, a ew. skasowanie jest możliwe poprzez odłączenie akumulatora.

Nie wszystkie błędy da się wykasować poprzez odłączenie akumulatora. Niektóre znikają po iluś odpaleniach silnika, bez żadnej usterki, a niektóre zostają na stałe.

Jakby co to służę pomocą na terenie Mokotowa, usuniemy błędy popularnym interfejsem na literę O wink.gif

Napisano

> Nie wszystkie błędy da się wykasować poprzez odłączenie akumulatora. Niektóre znikają po iluś

> odpaleniach silnika, bez żadnej usterki, a niektóre zostają na stałe.

Pierwsze słyszę, proszę o podanie których to błędów nie da się skasować przez odłączenie aku. Oczywiście, nie biorę pod uwagę sterownika poduszek powietrznych.

Napisano

> Pierwsze słyszę, proszę o podanie których to błędów nie da się skasować przez odłączenie aku.

> Oczywiście, nie biorę pod uwagę sterownika poduszek powietrznych.

Miałem taki przypadek z P1625, również z P0380 czasem jest tak że po odłączeniu akumulatora zostaje.

Mówię na przykładzie z AH.

Poza tym po padzie akumulatora jak błędów miałem masę to po wymianie jeszcze coś zostało w pamięci.

Napisano

> Miałem taki przypadek z P1625, również z P0380 czasem jest tak że po odłączeniu akumulatora

> zostaje.

> Mówię na przykładzie z AH.

Wszystko zostanie, jeśli błąd jest Aktywny lub jak kto woli Obecny, chyba, że błąd wystąpi dopiero podczas jazdy.

Napisano

> Wszystko zostanie, jeśli błąd jest Aktywny lub jak kto woli Obecny, chyba, że błąd wystąpi dopiero

> podczas jazdy.

No więc właśnie wink.gif Do listy mogę Ci jeszcze doliczyć popularny P1614 i P1616. Popularny w AH.

ZTCP to ECU samoczynnie kasuje błąd (o ile ma status "nie występuje") po 25 czy 30 prawidłowych odpaleniach silnika. Wtedy ECU samo taki błąd kasuje bo jest traktowany jako nieistotny.

Napisano

Popularne też w Zafirze B smile.gif

Błędów 1614 i 1616 można pozbyć się aktualizując soft CIMa

Napisano

> Popularne też w Zafirze B

> Błędów 1614 i 1616 można pozbyć się aktualizując soft CIMa

No nie zawsze aktualizacja pomaga smile.gif czasem z kolei pomaga wymiana wiązki do CIMa, a czasem wymiana CIMa, a czasem nawet po jego wymianie te błędy się pojawiają smile.gif Mnie pomaga wolniejsze przekręcanie kluczyka smile.gif

Napisano

> ZTCP to ECU samoczynnie kasuje błąd (o ile ma status "nie występuje") po 25 czy 30 prawidłowych

> odpaleniach silnika. Wtedy ECU samo taki błąd kasuje bo jest traktowany jako nieistotny.

Nie ma podziału błędów na istotne i nieistotne.

Jeśli usterka w systemie sterowania ma status "Obecny" to zapalana jest kontrolka MIL (lub check) jak kto woli. Samo skasowanie błędu oznaczonego jako Obecny nie rozwiązuje problemu i do tego zmierzam. Trzeba usunąć przyczynę. Po skasowaniu błędu oznaczonego jako Obecny, można być pewnym, że komunikat wróci w niedługiej przyszłości.

Jeśli komunikat błędu ma opis Nieobecny, to znaczy, że usterka pojawiła się wcześniej i albo już nie występuje, albo nie spełniono warunków do jej aktywowania. Tego typu komunikaty też przekazują swoistą informację, że coś się w systemie działo, ale na razie jest ok. Kontrolka MIL wtedy nie świeci, błąd skasuje się z pamięci po 20 uruchomieniach silnika, pod warunkiem, że usterka nie powróci w tym czasie.

Przestrzegam, przed kasowaniem co tylko się da. Sztuką jest naprawa, a nie usuwanie skutków w postaci skasowania błędów i zgaszenia kontrolki. To nie rozwiązuje problemu.

Napisano

> Przestrzegam, przed kasowaniem co tylko się da. Sztuką jest naprawa, a nie usuwanie skutków w

> postaci skasowania błędów i zgaszenia kontrolki. To nie rozwiązuje problemu.

Otóż to ok.gif

Napisano

> a czy aplikacja będzie współpracowała z takim modułem ?

dokladnie z tym dzialalem i jeszcze z wersja mini

Napisano

> dokladnie z tym dzialalem i jeszcze z wersja mini

ok, czyli kupuje ok.gif

Napisano

> Przez to

Kupujesz, instalujesz i działa. A co w momencie jeśli zmienisz srajfona na inny, albo zmienisz oprogramowanie w srajfonie? Trzeba znowu kupić?

Napisano

Kto przeczytał ten wie, kto nie to niech żałuje.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Przestrzegam, przed kasowaniem co tylko się da. Sztuką jest naprawa, a nie usuwanie skutków w

> postaci skasowania błędów i zgaszenia kontrolki. To nie rozwiązuje problemu.

Po nocy kontrolka silnika sama zgasla, powrocila kontrolka serwisowa, ale to wiem, ze cos ze swieca zarowa sie dzieje. W niedziele odbeda sie stosowne tesy w tym zakresie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.