Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła dzienne ale inaczej.

Featured Replies

Napisano

Posiadam obudowy halogenów (okrągłe 90mm)z gładkimi szkłami.Czy wsadzenie do tej obudowy okrągłych świateł dziennych (70mm)atestowanych i zamontowanie wszystkiego w oryginalne miejsce w zderzaku będzie niezgodne z prawem i policjant może o to mieć "ale"?

Napisano

> Posiadam obudowy halogenów (okrągłe 90mm)z gładkimi szkłami.Czy wsadzenie do tej obudowy okrągłych

> świateł dziennych (70mm)atestowanych i zamontowanie wszystkiego w oryginalne miejsce w

> zderzaku będzie niezgodne z prawem i policjant może o to mieć "ale"?

prawdopodobnie na kloszach jest wybity symbol niezgodny z DL hmm.gif

a czemu nie chcesz wymontować całkiem p/mgielnych i wsadzić DLR ?

Napisano
  • Autor

> prawdopodobnie na kloszach jest wybity symbol niezgodny z DL

> a czemu nie chcesz wymontować całkiem p/mgielnych i wsadzić DLR ?

Na kloszach jest tylko homologacje E,ten atest z dziennych będzie widoczny.Nie chcę wyrzucić p/mg bo nie znalazłem dziennych idealnie pasujących do otworu.

Napisano

> Posiadam obudowy halogenów (okrągłe 90mm)z gładkimi szkłami.

Jakiekolwiek obce szkło przed kloszem lamp delegalizuje jej homologację.

Napisano

> Jakiekolwiek obce szkło przed kloszem lamp delegalizuje jej homologację.

Jest to gdzieś ujęte w przepisach hmm.gif

Napisano

> Na kloszach jest tylko homologacje E,ten atest z dziennych będzie widoczny.Nie chcę wyrzucić p/mg

> bo nie znalazłem dziennych idealnie pasujących do otworu.

Lampy do oświetlenia dziennego do Skody Felicia.

Montowane są w miejsca przednich świateł przeciwmgłowych. Można to kupić razem z uchwytem mocującym. Pasuje bez żadnego przerabiania.

Możesz też to zrobić tak jak ja.

Jak chcesz to prześlę Ci całą prezentację z tego jak to wykonałem. Bardzo prosta sprawa w wykorzystaniem wolnego miejsca na przekaźnik i bezpiecznik w centralce elektrycznej.

Jedynym minusem jest to, że trzeba odciąć uchwyt do holowania. Chociaż ja tylko raz holowałem samochód i to tylko po to żeby mi zapalił i linę zaczepiłem za zawias wahacza.

Ostatnie zdjęcie nie jest moje.

img2638i.jpg

img2640e.jpg

img2671lj.jpg

uchwyto.jpg

Napisano
  • Autor

> Lampy do oświetlenia dziennego do Skody Felicia.

> Montowane są w miejsca przednich świateł przeciwmgłowych. Można to kupić razem z uchwytem

> mocującym. Pasuje bez żadnego przerabiania.

> Możesz też to zrobić tak jak ja.

Jeśli pasują bez kombinacji,to może się skuszę-nie chcę dokładać kolejnych lamp.Prawda jest taka,że z halogenów korzysta się kilka razy na rok,więc można się bez nich obejść.

Napisano

> ,więc można się bez nich obejść.

podobnie jak mozna sie obejsc bez dziennych.

potem widze takich miśków to co w szarówce jadą na dziennych "bo mają i jest dzień" screwy.gif A że ich z tyłu nie widać - to jest szczegół.

Napisano

> podobnie jak mozna sie obejsc bez dziennych.

> potem widze takich miśków to co w szarówce jadą na dziennych "bo mają i jest dzień" A że ich z

> tyłu nie widać - to jest szczegół.

Nie przesadzaj. wink.gif

Nie mów, że nie widzisz samochodu jadącego przed Tobą.

Jeżeli w dzień, nawet gdy jest szarówka, samochód poprzedzający jadący w tą samą stronę co ja jest daleko to w żaden sposób nie jest w stanie mi zagrozić bez względu na to czy ma włączone światła czy nie.

W miarę gdy doganiam ten samochód to i tak dalej nie jest on w stanie mi jakoś zagrozić, a gdy się do niego zbliżam to już widzę sam samochód.

Poza tym skoro ktoś w dzień, nawet szarówkę, widzi z daleka, że jakiś wóz nie ma włączonych świateł to wychodzi na to, że jednak widzi ten samochód.

Napisano

> Nie przesadzaj.

> Nie mów, że nie widzisz samochodu jadącego przed Tobą.

> Jeżeli w dzień, nawet gdy jest szarówka, samochód poprzedzający jadący w tą samą stronę co ja jest

> daleko to w żaden sposób nie jest w stanie mi zagrozić bez względu na to czy ma włączone

> światła czy nie.

> W miarę gdy doganiam ten samochód to i tak dalej nie jest on w stanie mi jakoś zagrozić, a gdy się

> do niego zbliżam to już widzę sam samochód.

> Poza tym skoro ktoś w dzień, nawet szarówkę, widzi z daleka, że jakiś wóz nie ma włączonych świateł

> to wychodzi na to, że jednak widzi ten samochód.

Pytanie KIEDY zobaczysz ten samochód. Kłócić sie w kazdym razie nie zamierzam bo nie wiem czemu ale wyczuwam ton "ja to nawet w nocy wszystko widzę a Ty najwyraźniej masz coś z oczami - i to jest tylko Twój problem".

Napisano

> Poza tym skoro ktoś w dzień, nawet szarówkę, widzi z daleka, że jakiś wóz nie ma włączonych świateł

> to wychodzi na to, że jednak widzi ten samochód.

Dodam jeszcze, że normalny zdrowy człowiek mający dostatecznie dobry wzrok do prowadzenia pojazdu i tak w dzień najpierw widzi z daleka zarys jadącego samochodu, a dopiero potem jego światła pozycyjne.

Napisano

> potem widze takich miśków to co w szarówce jadą na dziennych "bo mają i jest dzień" A że ich z

ale są samochody mające tylne "dzienne" na LEDach (Audi) smile.gif

Napisano
  • Autor

Nie wszyscy muszą podzielać Twoje zdanie nt świateł dziennych-że Tobie się nie podoba nie znaczy,że każdemu.Z pmg korzysta się kilka razy w roku a dzienne używa się na co dzień.

Czemu wrzucasz wszystkich do jednego worka ? screwy.gif

Myślący kierowca wie kiedy i jak używać świateł-ale Ty już wydałeś wyrok,więc dyskusja jest bezsensensowna no.gif.

Napisano

> Nie wszyscy muszą podzielać Twoje zdanie nt świateł dziennych-że Tobie się nie podoba nie znaczy,że

> każdemu.Z pmg korzysta się kilka razy w roku a dzienne używa się na co dzień.

> Czemu wrzucasz wszystkich do jednego worka ?

> Myślący kierowca wie kiedy i jak używać świateł-ale Ty już wydałeś wyrok,więc dyskusja jest

> bezsensensowna .

weź wyluzuj, cżłowieku, wiesz co do dyskusja?

zbuldożyłeś się jakbyś miał okres hehe.gifhehe.gif

nikogo nie wrzucam do jednego wora; uważam tylko że zbędny gadżet i wielu nadużywa tego wynalazku . Tyle.

Polecam ćwiczenia rozciągające , relaks i melisę ok.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> Polecam ćwiczenia rozciągające , relaks i melisę

Znasz z autopsji,jak mniemam... biglaugh.gif

W Twoim przypadku skutkuje?

hmm.gif

Napisano

> Znasz z autopsji,jak mniemam...

> W Twoim przypadku skutkuje?

poskutkowało

teraz już jest dobrze

tobie też polecam hehe.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> poskutkowało

> teraz już jest dobrze

> tobie też polecam

Spróbuję wink.gif20.GIF

Ale widzę,że musisz jeszcze popracować,bo strasznie łatwo Twój majestat urazić grinser006.gif.

Mówisz,że zbędny gadżet,ale w nowych autach montowany seryjnie,więc coś w tym jest.

Znam wielu antydziennych ,którzy to psioczą,że żarówki się szybko palą bo trzeba na światłach jeździć na okrągło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.