Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luzne przednie wycieraczki

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie forumowiczow. Pisze poniewaz mam problem z wycieraczkami. Mianowicie wylaczajac dzisiaj silnik wycieraczki zatrzymaly sie na srodku szyby. Wlaczylem jeszcze raz stacyjke by powrocily a tu zonk. Okazalo sie ze nie reaguja. Recznie ustawilem je na podszybiu i tu jeszcze jedna niespodzianka - okazalo sie ze nie blokuja sie tylko chodza luzno na dol i do gory. Silniczek sprawny poniewaz go slychac. Co to moze byc?

Napisano

> Witam serdecznie forumowiczow. Pisze poniewaz mam problem z wycieraczkami. Mianowicie wylaczajac

> dzisiaj silnik wycieraczki zatrzymaly sie na srodku szyby. Wlaczylem jeszcze raz stacyjke by

> powrocily a tu zonk. Okazalo sie ze nie reaguja. Recznie ustawilem je na podszybiu i tu

> jeszcze jedna niespodzianka - okazalo sie ze nie blokuja sie tylko chodza luzno na dol i do

> gory. Silniczek sprawny poniewaz go slychac. Co to moze byc?

Może coś pękło,rozłączyło się przekładnia też mogła się sypnąć. Zdjąć podszybie będziesz wszystko wiedział.

Napisano
  • Autor

> Może coś pękło,rozłączyło się przekładnia też mogła się sypnąć. Zdjąć podszybie będziesz wszystko

> wiedział.

No tez tak mysle ze bez rozbiurki sie nie obedzie. Zaraz zakasam rekawy i do roboty.Powiedcie mi tylko czy macie jakis patent na sciagnecie ramion wycieraczek wrazie czego

Napisano

Hint: szukaj naprawa przednich wycieraczek...

Napisano
  • Autor

> Cięgna się rozłączyły, najbardziej prawdopodobna przyczyna.

Dokladnie, ciegna wyskoczyly, zalozylem , przejechalm i znowu to samo. Jakis znany patent na to aby nie spadaly?

Napisano

> Dokladnie, ciegna wyskoczyly, zalozylem , przejechalm i znowu to samo. Jakis znany patent na to aby

> nie spadaly?

Patre pokazywał kiedyś, jak przyspawał podkładkę. Myślę, że jakas samoróbka tylko pomoże, ew. wymiana cięgieł.

Napisano

> Dokladnie, ciegna wyskoczyly, zalozylem , przejechalm i znowu to samo. Jakis znany patent na to aby

> nie spadaly?

Wykręć mechanizm, załóż cięgno, do trzpienia przyspawaj podkładkę zlosnik.gif

Przetestowane zlosnik.gif działa wink.gif

Napisano
  • Autor

> Wykręć mechanizm, załóż cięgno, do trzpienia przyspawaj podkładkę

> Przetestowane działa

Dzieki.bede kombinowal. Pozdrawiam

Napisano

> Dzieki.bede kombinowal. Pozdrawiam

1 uwaga - dokładnie oczyścić trzpień a w zasadzie jego główkę do której spawamy podkładkę. o zasadach spawania nie musze mówić wink.gif

2 uwaga - przy spawaniu lubi się topić plastikowy kołnierz nałożony na cięgno, ale nie ma to jakiegoś straszliwego znaczenia

Napisano

> nie spadaly?

W Stilonie padła mi kiedyś - na szczęście tylko prawa wycieraczka - gdzieś na obwodnicy Krakowa , lało wtedy jak z cebra jak wracałem z okolic gdzie wieje halny grinser006.gif i bywa , że czasem leje deszcz przez cały weekend czerwcowy tongue.gif

Po dostaniu się do podszybia okazało się , że powód jest j/w ...

Na forum Stilo wyczytałem , że da się przewiercić trzpień - i tak zrobiłem , zajeło mi to pół godz. przy pomocy miniaturowej wiertarki na 12V wiertła 1.5mm do płytek drukowanych skromny.gif

Potem podkładka , zawleczka i składanie .

Po przesmarowaniu cięgien i przegubów , wycieraczki od tej pory pracują znacznie ciszej i bez żadnych problemów waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.