Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aktywacja komputera Astra H

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem "świeżym" posiadaczem Astry H Kombi z 2006r. Chciałbym uruchomić w niej komputer pokładowy. Auto ma radio CD30 i wyświetlacz TID. Czy jest to możliwe? PS. Biorę pod uwagę potrzebę wymiany wyświetlacza i ew. radia.

Napisano

> Witam, jestem "świeżym" posiadaczem Astry H Kombi z 2006r. Chciałbym uruchomić w niej komputer

> pokładowy. Auto ma radio CD30 i wyświetlacz TID. Czy jest to możliwe? PS. Biorę pod uwagę

> potrzebę wymiany wyświetlacza i ew. radia.

BC tylko od BID w górę.

Napisano

> Witam, jestem "świeżym" posiadaczem Astry H Kombi z 2006r. Chciałbym uruchomić w niej komputer

> pokładowy. Auto ma radio CD30 i wyświetlacz TID. Czy jest to możliwe? PS. Biorę pod uwagę

radia nie musisz zmieniać - wystarczy wyświetlacz na BID. Potem już aktywacja to kilka minut.

Napisano

> wystarczy wyświetlacz na BID.

pamiętaj żeby wyświetlacz był wylogowany

Napisano

> pamiętaj żeby wyświetlacz był wylogowany

Niekoniecznie. Da się ogarnąć. Jednak jakiś kłopot jest.

Napisano
  • Autor

Dziękować wszystkim dziękować. Zabieram się za szukanie wyświetlacza 20.GIF

Napisano

Co chcesz osiagnac konkretnie?

Jezeli spalanie to na posiadanym zestawie nie uzyskasz, ale jezeli np. temperature silnika to juz sie da.

Jako swiezy uzytkownik astry zaloguj sie na http://astraklubpolska.pl i wszystkiego sie dowiesz.

Napisano
  • Autor

> Co chcesz osiagnac konkretnie?

> Jezeli spalanie to na posiadanym zestawie nie uzyskasz,

Spalanie byłoby mile widziane. Zajrzę na link, który podałes i poczytam, choć zaglądałem na rożne oplowskie fora i szczerze mówiąc na każdym piszą na ten temat co innego. niewiem.gif Dzięki

Napisano

Przy TIDzie nie bedzie temperatury silnika. Jak mówiłem podstawowa konfiguracja jeśli chodzi o BC to CD30+BID, osobiście jak już miałbym zmieniać to na GID, bo wnętrze wygląda przynajmniej bardziej nowocześnie, a i same komunikaty są przedstawiane w czytelny sposób.

Wyświetlacz ma być wylogowany, ewentualnie jak zmieniasz radio to zestaw (radio+wyświetlacz) wylogowane być nie muszą, choć w przyszłości np. przy rozbudowie systemu o UWA nie będzie można zalogować tego komponentu.

Mając już wyświetlacz BID, lub GID, logujesz go albo Techem2, albo Op-Comem. Uprzednio warto przy starym jeszcze wyświetlaczu sprawdzić aktualny index code, bo przy aktywacji BC z reguły daje się index o jeden wyższy.

Napisano
  • Autor

No i taki zestaw tzn. CD30 i BID mam zamiar przynajmniej na początek założyć i zobaczyć jak to hula. Ale co w końcu z informacją o spalaniu? Da się to osiągnąć w ten sposób (CD30+BID) czy nie?

Napisano

> Da się to osiągnąć w ten sposób (CD30+BID) czy nie?

da się

Napisano

> Przy TIDzie nie bedzie temperatury silnika.

Jak nie bedzie, jak wyciagnalem to info z forum astry gdzie tez sie udzielasz i dziala.

Przytrzymujesz na troche settings az piknie, a potem kolejno iles razy guzik pod wyswietlaczem z kropka.

Zdaje sie za 9 razem uzyskasz temperature silnika.

Napisano

To dobrze wiedzieć, że TestMode działa na TIDzie również. Co do BC to tak jak pisałem, od BID w górę. wink.gif

Napisano
  • Autor

No i ok teraz już zrobiło mi się pod dekielkiem jaśniej. Dzięki jak już zamontuję i uruchomię to zamelduję o efektach. A na TID-zie faktycznie jest tryb diagnostyczny. Dzięki 20.GIF

Napisano

> Co chcesz osiagnac konkretnie?

> Jezeli spalanie to na posiadanym zestawie nie uzyskasz, ale jezeli np. temperature silnika to juz

> sie da.

> Jako swiezy uzytkownik astry zaloguj sie na http://astraklubpolska.pl i wszystkiego sie dowiesz.

Proste rzeczowe odpowiedzi, a nie linki do innego forum. zolta.gif

Napisano

Aby nie zakładać nowego tematu zadam pytanie tu smile.gif. Posiadam zestaw CD30+BID , do tej pory po wciśnięciu bodajże Settings, odpalały mi się różne parametry włącznie z temp. silnika. Odblokowałem op-comem BC, i teraz mam spalanie, stoper i inne pierdoły, ale nie moge już sprawdzić temp, silnika, przytrzymanie Settings nic nie daje. Zmienić index na inny, czy tak już musi być ???

Napisano

Prawdopodobnie jest to wina indeksu, ale tego pewien nie jestem. Aczkolwiek aktywacja BC wiąże się ze zmianą indeksu, więc jeśli po tej zmianie nie masz trybu serwisowego to logicznie myśląc jest to wina index code. Zmień go na wyższy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.