Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swap 1.6-1.8 is

Featured Replies

Napisano

Panowie, rozważam zakup e36 i powiedzmy, że trafiłaby się ładna w compakcie, tylko że 316. Silnik 1.6 mnie nie urządza. Ile zachodu jest z przekładką na 1.8 is, jak ze skrzynią, elektryką, ecu to wiadomo, ale reszta kablowni?

Napisano

Czemu 1,8is a nie 2,5 ?

Napisano

> Czemu 1,8is a nie 2,5 ?

czemu 2,5 a nie m62b44? wink.gif

Napisano

> Czemu 1,8is a nie 2,5 ?

pewnie jest trochę mniej zabawy - czy przy 318ti most nie jest jeszcze na małej głowie? 323 wymaga na pewno zmiany mostu, wału, etc. Myślę, że podstawą jest wstawienie hamulcy tarczowych na tyl, na przód wentyli. Pewnie wiązkę trzeba mocniej modyfikowac

Napisano

> pewnie jest trochę mniej zabawy - czy przy 318ti most nie jest jeszcze na małej głowie?

może być na małej i na dużej

> 323 wymaga

> na pewno zmiany mostu, wału, etc.

6 cylindrów to więcej zabawy. Przy 4 skrzynia zostaje. Co ciekawe 1,6 będzie miał pewnie krótszy dyfer więc lepiej go zostawić. Pół sekundy do setki urwie palacz.gif

> Myślę, że podstawą jest wstawienie hamulcy tarczowych na

> tyl, na przód wentyli. Pewnie wiązkę trzeba mocniej modyfikowac

oryginalnie w 318ti z przodu są tarcze niewentylowane. Patrz mój wątek. Tarczobębny z tyłu to przy okazji zmiana wahaczy które są trudnodostępne.

W skrócie: lepiej od razu szukać 318ti.

Napisano

> czemu 2,5 a nie m62b44?

bo z tym drugim może być problem z ruszaniem. grinser006.gif

Napisano

> Panowie, rozważam zakup e36 i powiedzmy, że trafiłaby się ładna w compakcie, tylko że 316. Silnik

> 1.6 mnie nie urządza. Ile zachodu jest z przekładką na 1.8 is, jak ze skrzynią, elektryką, ecu

> to wiadomo, ale reszta kablowni?

pamiętaj że 318ti w zależności od rocznika miały różne silniki. To były M42 lub M44. wink.gif

Napisano

> Compact jest straszny w środku

można się przyzwyczaić

Napisano

> Panowie, rozważam zakup e36 i powiedzmy, że trafiłaby się ładna w compakcie, tylko że 316. Silnik

> 1.6 mnie nie urządza. Ile zachodu jest z przekładką na 1.8 is, jak ze skrzynią, elektryką, ecu

> to wiadomo, ale reszta kablowni?

zachodu jest tyle co połowa wartości całego samochodu:)

poszukaj z takim motorem jaki ci pasuje i nie baw sie w żadne swapy w samochodzie za 6tys zł.

nigdy nie wiesz jaki motor kupisz na "zlomie"a kazdy swap to w jakims stopniu drutowanie samochodu(zawsze coś będzie niepewne,niedopracowane,na słowo honoru)

Napisano
  • Autor

> zachodu jest tyle co połowa wartości całego samochodu:)

> poszukaj z takim motorem jaki ci pasuje i nie baw sie w żadne swapy w samochodzie za 6tys zł.

> nigdy nie wiesz jaki motor kupisz na "zlomie"a kazdy swap to w jakims stopniu drutowanie

> samochodu(zawsze coś będzie niepewne,niedopracowane,na słowo honoru)

I przy tym zostanę. Jednak wolę mieć od razu coś, co w fabryce składali (albo u blacharza zlosnik.gif )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.