Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z honda

Featured Replies

Napisano

Zartuje zlosnik.gifzlosnik.gif20.GIF

I tak pewnie nikt by nie uwierzyl zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A co to problemy z Honda?

Nie chce sie psuc 033102bebe_1_prv.gif

Ps

Taki luzny watek. Poczytalem troche inne dzialy i tam zawsze maja jakies problemy z autami. A u nas z H cisza i spokoj.

Napisano

> Nie chce sie psuc

> Ps

> Taki luzny watek. Poczytalem troche inne dzialy i tam zawsze maja jakies problemy z autami. A u nas

> z H cisza i spokoj.

No nie, jak wejdziesz na jakies forum Hondy to sa jazdy w watkach warsztatowych i technicznych. Ale fakt, nijak nie takie jak na innych forach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No nie, jak wejdziesz na jakies forum Hondy to sa jazdy w watkach warsztatowych i technicznych. Ale

> fakt, nijak nie takie jak na innych forach

Na akordzie nudy jak flaki z olejem, chyba sie wypisze.

Jedynie chlopaki 6genem nadrabiaja. A reszta to jaki olej, swiece dolot/wydech/lacz hehe.gif

Napisano

> Nie chce sie psuc

Jeździłem kiedyś służbową Civic Shuttle. Ponieważ miała już ponad 250kkm. na liczniku i nie była zadbana przez poprzednich użytkowników, również nie przykładałem specjalnej wagi do oszczędzania tego auta, więc było jak koń roboczy. Dziury nie dziury, prędkości szosowe, silnik kręcony na maksa do odcięcia i w ogóle hardkorowo ja używałem w nadziei, że firmie nie będzie się chciało inwestować w naprawy starego auta i wymieni na nowe.

Postawiłem na przegląd gdzieś przy 270 czy 280kkm i mówię: "znajdźcie coś panowie". Szukali, szukali i znaleźli... pękł zgrzew zawiasu maski od jazdy po wertepach bez opamiętania. ;-)

Jeszcze jakiś czas: "cieszyłem się" bezawaryjnością aż w końcu firma postanowiła sprzedać stare auto.

Tak mi się na wspomnienia zebrało ;-)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Jeździłem kiedyś służbo

Lepiej zeby tego ci z kacikow na F nie czytali hehe.gif

Napisano

> Nie chce sie psuc

> Ps

> Taki luzny watek. Poczytalem troche inne dzialy i tam zawsze maja jakies problemy z autami. A u nas

> z H cisza i spokoj.

Zeby nie bylo za rozowo wink.gif

Brat okolo roku temu mial (jeszcze) 12-letniego Accorda 1.8. Najpierw przy jezdzie na trasie urwal sie wahacz, ze malo wypadku nie mial. Miesiac pozniej padla skrzynia automatyczna. Mowilem, mu, ze te stare Accordy z UK nie najlepsze opinie mialy, teraz juz mi wierzy.

Na szczescie te nowsze rodem z Jp podobnie jak starsze Civiki z Jp sa znacznie lepsze.

Napisano

> Zartuje ...

Mam nadzieję zlosnik.gif

Poza częściami stricte serwisowymi miałem od nowości jedną interwencję:

spalił się ksenon przy przebiegu 80 kkm.

Na pierwszych klockach zrobiłem 90 kkm ok.gif fakt że po autostradach.

Napisano

> Chcieli zaoszczędzić na tanich rurach ...

V-6 to zło biglaugh.gif

Napisano

> Nie. Hondy spoza JP to zlo

Fakt ok.gif

Amerykanie potrafią zepsuć wszystko zlosnik.gif

Napisano

> Fakt

> Amerykanie potrafią zepsuć wszystko

i Hindus w UK smile.gif

Napisano
  • Autor

> i Hindus w UK

Co jest czarne i nie pracuje???

Polowa Londynu zlosnik.gif

Kolejny nudny dzien z H 270751858-jezyk.gif

Napisano

co za towar wy wszyscy jaracie?? nastoletnie strucle, palowane ile wlezie sa bezawaryjne? hahaha.gif

W mojej karierze mam druga Honde i sa to najdrozsze w utrzymaniu auta z tych ktore mialem. Fakt ze ja mam wysokie standardy utrzymania samochodu w sprawnosci ...

Napisano
  • Autor

> co za towar wy wszyscy jaracie?? nastoletnie strucle, palowane ile wlezie sa bezawaryjne?

> W mojej karierze mam druga Honde i sa to najdrozsze w utrzymaniu auta z tych ktore mialem. Fakt ze

> ja mam wysokie standardy utrzymania samochodu w sprawnosci ...

Pewnie kupiles te angielskie hehe.gif

Napisano

> Pewnie kupiles te angielskie

pudeło, wszystkie preludy - a tylko to mialem/mam - byly produkowane w Japonii

Napisano

> W mojej karierze mam druga Honde i sa to najdrozsze w utrzymaniu auta z tych ktore mialem

Pewnie miałeś kiepską karierę wink.gif

Napisano
  • Autor

> pudeło, wszystkie preludy - a tylko to mialem/mam - byly produkowane w Japonii

W uk na imporyt mowia japcrap smile.gif

Napisano

> pudeło, wszystkie preludy - a tylko to mialem/mam - byly produkowane w Japonii ...

Kupiłeś je nowe ?

Napisano

> Pewnie miałeś kiepską karierę

coz, nie kazdego stac na nowego ISFa a jesli ktos nie chce nowej Pandy z zawrotnymi 60KM na ktora go stac - kula sie np. stara Hunda ...

Napisano

Miałem w życiu tylko jedna Honde, ale był to (po drobnych bolączkach dzieciństwa) niesamowicie niezawodny i tani w eksploatacji pojazd. Hamulce wytrzymały prawie 80 tys. km mojej jazdy a instalacja nowych kosztowała grosze. Samochod jak na masę i pojemność palił bardzo mało, nie wymagał żadnych kosztownych czynności eksploatacyjnych (łańcuch rozrządu = nigdy, świece co 160 tys. km, płyn chłodzenia co 5 lat) - jedyne co sie zużywalo to opony, ale to wynik mojego sposobu jazdy. Więc złego słowa o Hondzie nie mogę powiedzieć. No może poza trwaloscia skory w środku - była bardzo delikatna i po 4 latach było widać spore zużycie - jak w 10'cio letnim samochodzie.

Napisano
  • Autor

> Miałem w życiu tylko j

A to tu ja miales czy za morzem??

Napisano

> Kupiłeś je nowe ?

nie, raczej wrecz przeciwnie wink.gif

wiem do czego zmierzasz - Lancera ktorym jezdzi zona kupilismy jako demowke i to jest z kolei bezproblemowe i bardzo tanie w eksploatacji auto (w tej chwili 5 lat / 90kkm)

Moj wybor obu aut jest - wbrew pozorom - przemyslany. Rodzina ma bezproblemowe auto rodzinne a ja zabawke uzywana tez na codzien. Jak wiadomo - zabawki kosztuja. Myslalem troche o 3 autach (2 dupowozy i 1 zabawka ale rzadko uzywana) ale doszedlem do wniosku ze nijak to kosztow nie zmniejszy

bede sie trzymac wersji ze wszystkie stare auta sie psuja, w szczegolnosci te fajne ktore juz "troche" lomotu w zyciu dostaly. Chyba ze ktos jest dzieckiem szczescia, jest to teoretycznie mozliwe

Napisano

> wiem do czego zmierzasz ...

zlosnik.gif

> bede sie trzymac wersji ze wszystkie stare auta sie psuja ...

To jasne ok.gif

Mi chodzi tez o to, że są auta w których technika starzeje się wolniej.

Oczywiście ostatnie oryginalne z Japonii jak subaru, mitsubishi czy honda.

btw jeżeli honda przestanie produkować accorda to pad.gif

Napisano
  • Autor

za 4 godziny rozstaje sie z moja H 30.GIFbeksa.gif

Napisano
  • Autor

> Chcesz żebym fiknął na zawał

20.GIF

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Bylo blisko sciana.gif Juz nawet ogladalem skode oct2 2,0tsi vrs.

Ale puknalem sie w czolo yikes.gif Co ja qfa chce zrobic najlepszego. zlosnik.gif Nie mam kapelusza. 270751858-jezyk.gif

H dalej na podjezdzie.

Napisano

> A to tu ja miales czy za morzem??

W USA. Kupiłem nowego Accorda V6 Coupe z szesciobiegowym manualem - to ten sam manual który montowali w NSX. Samochod był rewelacyjny, do dzis uważam go za jeden z pojazdów w moim życiu który sprawił mi wiele przyjemności.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

To juz wiem dlaczego nie mam problemow z padaka.

W takiej gazecie napisali, ze sie nie psuje i jest na pierwszym miejscu w tabelce no i chyba auto to wzielo do siebie. angryfire.gif

O matko, co za nudne wozidlo no.gif

Napisano

a ja mam problem....

...bo właśnie chcę sprzedać HC Sedan 2007, której nic nie dolega i chętnych brak...

...a jak już trafił się chętny pojechaliśmy do ASO na sprawdzenie i nic nie wyszło to zwątpił i się wycofał bo liczył, że coś znajdzie i zbije cenę o 10-15% bo więcej nie miał a się napalił...

Napisano

> Lepiej zeby tego ci z kacikow na F nie czytali

gadanie. Ja jeżdżę autem na F i nie narzekam na awaryjność - ani Civica ani Delty grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> gadanie. Ja jeżdżę autem na F i nie narzekam na awaryjność - ani Civica ani Delty

cif sie nie psuje a lancia to zabawka, kazda godzina spedzona pod autem to przyjemnosc nie obowiazek

Napisano

> cif sie nie psuje

dokładnie

>lancia to zabawka, kazda godzina spedzona pod autem to przyjemnosc nie

> obowiazek

Nie kolego - każda godzina spędzona za kierownicą to przyjemność smile.gif

A poważnie - makaron się naprawdę jakoś specjalnie nie psuje. Niby poszedł worek kasy ale jak do tej pory same rzeczy eksploatacyjne i trochę pierdół zużytych czasem jak fotele etc.

Jakiejś specjalnej tragedii nie ma.

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Pytanie w zasadzie do A_Kras

Kolo fleszuje przedliftowe ecu z accoVII - prawda to

A problemy sa- caly czas - jak to z honda zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Nie chce sie psuc

Jak to nie chce - u mnie ostatnio pusciła chłodnica i trzeba było nową Nissens - prawie niedostępny, a i 330 pln poszło.

Dobrze tylko ze pod blokiem na parkingu dało się wymienić samemu. No ale niedługo puknie jej pełnoletniość. grinser006.gif

> Ps

> z H cisza i spokoj.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

11926151580367255767.jpg

kolejna honda odeszla swieca.gif

ale serducho dalej bedzie bilo w innej zlosnik.gif

Napisano

> kolejna honda odeszla

> ale serducho dalej bedzie bilo w innej

Otro. A mówią, że Hondy się nie psują hehe.gif

Napisano

> kolejna honda odeszla

masz chlopaku talent zlosnik.gif mnie jak dotad udalo sie tylko wylupac kawalek felgi + troche demolki w zawieszeniu gdy trenowalem Mazda drifty na mokrym

Napisano
  • Autor

Cale uderzenie poszlo na kolo frown.gif ale dzieki temu zatrzymalem sie przed sciana.

To byl de-sol 1,6 170km, taka padaka do upalania. I tak mial isc na czesci. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

A tu pierwszego dnia po zakupie, jakis rok temu

89105695404680677253.jpg

pralka 2,2

orginaly sa bardzo twarde, po tym dzwonie nie trzeba bylo nawet kola wywazac yikes.gif

Napisano

> A tu pierwszego dnia po zakupie, jakis rok temu

> pralka 2,2

> orginaly sa bardzo twarde, po tym dzwonie nie trzeba bylo nawet kola wywazac

Zdaje sie produkcja Speedline, podobnie jak 17" na ATR.

Napisano
  • Autor

> Zdaje sie produkcja Speedline, podobnie jak 17" na ATR.

szkoda tylko, ze PENT-y juz nie sa tak trwale

pieknie sie utleniaja sciana.gif

Napisano

> szkoda tylko, ze PENT-y juz nie sa tak trwale

> pieknie sie utleniaja

Ale za to ladne grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ale za to ladne

musze sie kiedys wziasc i oddac swoje do pomalowania zlosnik.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano