Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane II wycieraczki co polecicie ?

Featured Replies

Napisano

sezono deszczu i śniegu się zbliża a moje zachowują się niczym w operze skrzypaczka zlosnik.gif

Napisano

> sezono deszczu i śniegu się zbliża a moje zachowują się niczym w operze skrzypaczka

Ja już od dawna stosuję tureckie wycieraczki Silbak. Nazwa może mało znana, ale towar jest dobry. Zresztą na forum Megane wiele osób popróbowało i potwierdziło dobrą opinię. Wcześniej stosowałem w MII Valeo (z tej tańszej grupy), we Fluensie montuję tylko i wyłącznie Silbaki (właśnie dzisiaj przyszedł mi nowy komplecik) zlosnik.gif Poczytaj w necie opinie na temat tej firmy. Relacja jakość/cena - moim zdaniem bardzo dobre. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja już od dawna stosuję tureckie wycieraczki Silbak. Nazwa może mało znana, ale towar jest dobry.

> Zresztą na forum Megane wiele osób popróbowało i potwierdziło dobrą opinię. Wcześniej

> stosowałem w MII Valeo (z tej tańszej grupy), we Fluensie montuję tylko i wyłącznie Silbaki

> (właśnie dzisiaj przyszedł mi nowy komplecik) Poczytaj w necie opinie na temat tej firmy.

> Relacja jakość/cena - moim zdaniem bardzo dobre.

a skąd zamawiałeś ? hmm.gif teraz mam jakieś takie ładne płaskie zlosnik.gif

Napisano

> a skąd zamawiałeś ? teraz mam jakieś takie ładne płaskie

Zamawiałem na Allegro, U tego sprzedającego Jak nie mają aktualnie wystawionych to można do nich napisać, nie powinno być problemu. Te Silbaki też są płaskie, będą dobrze wyglądać. grinser006.gif

Jeszcze tutaj możesz popytać ok.gif

Napisano

też kupuję SILBAKI, zwłaszcza że są z mocowaniami XTRM

Napisano

> Używam całe życie motgumu.

Kupiłem jakiś czas temu - zbierały dobrze jakieś pół roku - teraz już "nie doczyszczają" szyby zwłaszcza ta od kierowcy - przed zimą chyba założę te na "S" zlosnik.gif - zobaczymy czy dadzą radę dłużej i sprawniej obsługiwać przednią szybę devil.gif

Napisano
  • Autor

> też kupuję SILBAKI, zwłaszcza że są z mocowaniami XTRM

Czy ściernic i Megane mają te same wycieraczki?

Napisano

nie wiem frown.gif

Napisano

> Czy ściernic i Megane mają te same wycieraczki?

Z tego co wiem, to różnią się długością.

Napisano

> Z tego co wiem, to różnią się długością.

i mocowaniem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> i mocowaniem

ale te mrugnięcie okiem to do czego ? wypowiadasz się na serio czy dla jaj ?

Napisano

> ale te mrugnięcie okiem to do czego ? wypowiadasz się na serio czy dla jaj ?

na serio, sorki za wprowadzenie w błąd

Napisano
  • Autor

> na serio, sorki za wprowadzenie w błąd

no to git bo emotki nie rozszyfrowałem 20.GIF

Napisano

Podłączę się do tematu, na aukcjach z tymi wycieraczkami Silbaki, sprzedający mówi, żeby do Megane II FL kupić od Megane III. Z tego co zauważyłem, to w Megane III wycieraczka pasażera ma 400mm zamiast 450. Zakładał ktoś taki komplet?

Napisano
  • Autor

> Podłączę się do tematu, na aukcjach z tymi wycieraczkami Silbaki, sprzedający mówi, żeby do Megane

> II FL kupić od Megane III. Z tego co zauważyłem, to w Megane III wycieraczka pasażera ma 400mm

> zamiast 450. Zakładał ktoś taki komplet?

mi doradza żebym kupił od Scenica a w necie piszą że są inne icon_eek.gif

Napisano

sprawdźcie sobie mocowania. poza tym łatwo też sprawdzić, czy dłuższe nie będę zachodzić na siebie

Napisano

> Podłączę się do tematu, na aukcjach z tymi wycieraczkami Silbaki, sprzedający mówi, żeby do Megane

> II FL kupić od Megane III. Z tego co zauważyłem, to w Megane III wycieraczka pasażera ma 400mm

w katalogach są głupoty

dobierz sobie z długości

ja tak zrobiłem kupując do Meganki I

kupowałem MOTGUMy i dobierałem sobie z magazynu najstarsze jakie były

nowe MOTGUMy się skiepściły frown.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Już może ktoś kupił bo zmarudziłem a już się nie da jeździć tak skrzypią zlosnik.gif

Napisano

> Już może ktoś kupił bo zmarudziłem a już się nie da jeździć tak skrzypią

Ale chcesz się dowiedzieć konkretnie o Silbaki czy o to czy może być 400 zamiast 450mm?

Bo Silbaki zamówiłem i będę miał w przyszłym tygodniu ale do Fluence więc inny rozmiar.

Natomiast w Stilo kiedyś założyłem na stronę pasażera 400 (też powinien mieć 450 albo nawet

wg niektórych katalogów 480) i nie było problemu. To raptem 2.5cm różnicy z każdej strony.

A wycieraczki po zimie i tak raczej do wyrzucenia jeżeli auto pod chmurką nocuje.

Napisano
  • Autor

> Ale chcesz się dowiedzieć konkretnie o Silbaki czy o to czy może być 400 zamiast 450mm?

> Bo Silbaki zamówiłem i będę miał w przyszłym tygodniu ale do Fluence więc inny rozmiar.

> Natomiast w Stilo kiedyś założyłem na stronę pasażera 400 (też powinien mieć 450 albo nawet

> wg niektórych katalogów 480) i nie było problemu. To raptem 2.5cm różnicy z każdej strony.

> A wycieraczki po zimie i tak raczej do wyrzucenia jeżeli auto pod chmurką nocuje.

a gdzie zamówiłeś te silbaki ? bo na allegro deficyt icon_eek.gif

Napisano

> a gdzie zamówiłeś te silbaki ? bo na allegro deficyt

Ja wziąłem takie: allegro.

Te pasują też do M III. Jeżeli potrzebujesz inne to napisz do sprzedawcy, może ma tylko nie wystawione.

Napisano

> Już może ktoś kupił bo zmarudziłem a już się nie da jeździć tak skrzypią

potrzebujemy 600 i 450 mm ?

Napisano
  • Autor

> potrzebujemy 600 i 450 mm ?

Dokładnie zlosnik.gifok.gif kumpel mi kupił jakieś Aero które bardzo poleca więc jutro zobaczę jak się spisują zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie kumpel mi kupił jakieś Aero które bardzo poleca więc jutro zobaczę jak się spisują

ja pewnie kupię Bosch Eco ... jak zawsze zlosnik.gif

Napisano

> Boscha wrzuć do koszcha.

dupa tam, dobre są a w cenie motgumoof

Napisano

> dupa tam, dobre są a w cenie motgumoof

ja mam odmienne doświadczenia zlosnik.gif bosche wyrzuciłem po zimie, teraz na unitec'ach jadę 3ci sezon ok.gif

Napisano

> ja mam odmienne doświadczenia bosche wyrzuciłem po zimie, teraz na unitec'ach jadę 3ci sezon

unitec ?? one sa po 10 zl zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> unitec ?? one sa po 10 zl

9,95 hehe.gif

Napisano

> unitec ?? one sa po 10 zl

Do Stilo kupowałem w Selgrosie wycieraczki firmy Unipoint. Właśnie koło 10zł/sztuke. Były lepsze od Boscha i Valeo XTRM.

Nie wyglądały ładnie (nie były płaskie tylko takie klasyczne z powyginanymi blachami) ale były dobre. Czasem się dało dostać tą dłuższą (od kierowcy) z blaszanym spojlerkiem bo te bez to przy wyższych prędkościach się trochę odrywały - jedyna ich wada.

Żeby nie było - XTRMy miałem dwa komplety. Oba w sumie nie wytrzymały pół roku.

-- edyta --

Do GP mam Valeo ale zwykłe (nie XTRM) i dają radę. Wymieniam 1-2 razy do roku.

Napisano

> sezono deszczu i śniegu się zbliża a moje zachowują się niczym w operze skrzypaczka

Kup płaskie Dipp 20zł szt dobrze chodzą do roku ,a co jesień-zime i tak wymienisz na nowe.