Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Laguna Initiale 2.2 DCI - Opinie

Featured Replies

Napisano

Jestem tu nowy więc na początek witam serdecznie wszystkich i od razu chciałbym zapytać was o opinie o autku z tematu? Jestem zainteresowany kupnem takiego auta choć inni zupełnie mi Lagune odradzają,mi się bardzo te auta podobają i poważnie myślę o zakupie takiej. Aktualnie interesuje mnie to autko Link Otomoto Jakieś uwagi ktoś ma bo kawałek drogi mam żeby obejrzeć?

Napisano

to mniej wiecej tak jak podrzucanie fiolki z nitrogliceryna... nigdy nie wiadomo kiedy wybuchnie.

Kup sobie takie z jak najmniejszym wyposazeniem i benzynowe albo szukaj czegos innego.

Jesli Cie stac na wymiane silnika i przyleglosci i nie przejmujesz sie tym ze auto ma minimum pol miliona km to kupuj zlosnik.gifok.gif

Napisano

Laguna to super auto. Tylko ten silnik. Legendarna jednostka. Ponoć awaria za awarią. Znam dwóch co mieli i najlepszym momentem ich życia była sprzedaż auta (laguna i espace). Znam też gościa, który ma taką Lagunę od nowości i nic mu nie padło a ma ze 300kkm. Opinie o silniku są ogólnie fatalne.

Napisano
  • Autor

No to moje zapały na te auto uległy właśnie dewastacji. Nie sądziłem ze te 2.2 DCI tak awaryjne. Drugie auto o jakim myślałem to 1.9 DCI (ogólnie myślałem o dieslu bo chodzi mi o oszczędne auto na trasę) np to jakiś tekst Już teraz sam nie wiem co myśleć i czego szukać w cenie do 10 tys. sciana.gif

Napisano

> No to moje zapały na te auto uległy właśnie dewastacji. Nie sądziłem ze te 2.2 DCI tak awaryjne.

> Drugie auto o jakim myślałem to 1.9 DCI (ogólnie myślałem o dieslu bo chodzi mi o oszczędne

> auto na trasę) np to jakiś tekst Już teraz sam nie wiem co myśleć i czego szukać w cenie do

> 10 tys.

10 tysięcy to trochę mało na jako tako zadbaną L2. Ja bym polecał coś z benzynowych silników. Najlepiej 2.0 w wersji 135KM. Bo na wersję 2.0T 165KM to za mało kasy. Do tego LPG.

Unikać jak ognia, wersji 2.0 140KM. To silnik IDE - z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Mało ekonomiczny, średnio awaryjny (mniej niż taki 2.2dci, bardziej niż pozostałe benzyny) i totalnie niegazowalny.

Napisano
  • Autor

W takim razie zaczynam poszukiwanie auta od nowa. Rzucę hasło na motokąciku może ktoś udzieli jakiejś sensownej porady co kupić żeby tych niby nie wielkich a jednak ciężko zarobionych paru zł nie wywalić w błoto.

Napisano

> W takim razie zaczynam poszukiwanie auta od nowa. Rzucę hasło na motokąciku może ktoś udzieli

> jakiejś sensownej porady co kupić żeby tych niby nie wielkich a jednak ciężko zarobionych paru

> zł nie wywalić w błoto.

Koledzy powyżej dobrze mówią. Szukaj benzyny. Ale od razu nastaw się na długie poszukiwania i raczej unikaj egzemplarzy, które są podejrzanie tanie. Bo w przypadku Laguny (zresztą dotyczy to w zasadzie każdej używki) tani zakup może równać się bardzo drogim naprawom w krótkim czasie. Ale tak czy siak trzymam kciuki. wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

No i kupiłem Lale z 2001 roku z prywatnych rąk z silnikiem 1.8 16V. Na razie bez gazu ale autko zadbane i bardzo mi się podoba. Pojechałem Nim już do Niemiec i w trasie spisało się wyśmienicie. 20.GIF

Napisano

> No i kupiłem Lale z 2001 roku z prywatnych rąk z silnikiem 1.8 16V. Na razie bez gazu ale autko

> zadbane i bardzo mi się podoba. Pojechałem Nim już do Niemiec i w trasie spisało się

> wyśmienicie.

gratki ok.gif dobry silnik wybrałeś, bezawaryjnej jazdy życzę waytogo.gif

Napisano

> gratki dobry silnik wybrałeś, bezawaryjnej jazdy życzę

Silnik tak ,a ta cała elektronika LAGUNY grinser006.gif

.W sumie dośc ładne i duze auto za małe pieniądze, tez bym brał benzyne.

Napisano

ale ze jaka elektryka w lagunie?? bo jakos nie doswiadczam nadmiernych problemow pracujac z tymi autami na codzien...

Napisano

> ale ze jaka elektryka w lagunie?? bo jakos nie doswiadczam nadmiernych problemow pracujac z tymi

> autami na codzien...

Zaraz przyjdzie taki jeden z drugim i Ci wyjaśni że L II to padło i królowa lawet.

Ja miałem L II - Initiale 1,9 dCi i złego słowa nie dam powiedzieć - była rewelacyjna

Napisano

> Zaraz przyjdzie taki jeden z drugim i Ci wyjaśni że L II to padło i królowa lawet.

> Ja miałem L II - Initiale 1,9 dCi i złego słowa nie dam powiedzieć - była rewelacyjna

Nie mówie że padło sam mam megane I 02r 5 rok i jeżdze ,ale znam jedna osobę co odda za darmo zlosnik.gif

Napisano

> ale ze jaka elektryka w lagunie?? bo jakos nie doswiadczam nadmiernych problemow pracujac z tymi

> autami na codzien...

no jak, kontrola cisnienia w kolach, karta hand free, elektryka szyb, automatyczny hamulec reczny, psuje sie od patrzenia

chyba ze wersja bez zabawek

Napisano

> no jak, kontrola cisnienia w kolach, karta hand free, elektryka szyb, automatyczny hamulec reczny,

> psuje sie od patrzenia

> chyba ze wersja bez zabawek

kontrola w wiekszosci juz wylaczona 893goodvibes.gif

automatyczny hamulec z tego co pamietam dopiero po lifcie :D

Napisano

> kontrola w wiekszosci juz wylaczona

> automatyczny hamulec z tego co pamietam dopiero po lifcie :D

cos zawsze sie znajdzie

Napisano

tak jak w kazdym aucie ktore ma multum elektroniki wink.gif

Napisano

> tak jak w kazdym aucie ktore ma multum elektroniki