Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyskakujący przegub, POMOCY

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem w trakcie robienia swapa cc z 700 na 1.2 75 z taką samą skrzynia.

Dzisiaj pierwsza próba i przy ruszeniu wyskoczył mi przegub ze skrzyni (od strony kierowcy)

CO moze być tego przyczyną ? za krótka półoś? (półośki mam od 1.1 seicento) frown.gif

Napisano

a jakie masz kielichy w skrzyni z seicento czy z punto ?

Napisano
  • Autor

NIE mam pojecia, skrzynia napewno pochodzi z punto. A jak to odróżnić ?

Napisano

miałem podobnie, tylko zmieniłem silnik z 1.1 na 1,2, skrzynia sporting i pare dni pozniej mokro pod samochodem, podniosłem go i wysunęło półoś, odkręciłem nakretke od piasty i przez drewienko dobiłem, i tak pare razy sie powtórzyło. Zamieniłem sie z kolega na TAKĄ samą półoś i sie nie wysuwa niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Znalazłem wczoraj informacje ze są dwa rodzaje długości 540 i 550, moze ja mam tą 540 a potrzebuje 550,, dzisiaj wyciągne całość i zmierzę.

Napisano

ewentualnie może to byc wyrobiona koronka w mechanizmie róznicowym i półośka będzie sobie wypadać

• 11 miesięcy później...
Napisano

panowie mam taki sam problem jak tutaj powyzej meczy mnie juz jakis czas teraz auto zaprowadzilem do mechanika wymienil ta sprezynke na koncu polosi i nadal to samo polos wylatuje ciagle. od kupna auta do wymiany poduszek bylo ok jak tylko wymienilem poduszki pod silnikiem problem sie pojawil pacjent 1.1 mpi tylko nie wiem jaka skrzynia bo podobno kiedys to byl van przerobiony na osobowke. ktos cos moze poradzic bo zbliza sie zima a nie widzi mi sie w sniegu podnosic auta na lewarek i wkladac polos w skrzynie :/