Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omijanie węzła Mysłowice - Brzęczkowice ZNAKI DLA NIEPOZNAKI

Featured Replies

Napisano

> swoja droga genialny i jakże prosty system, no i cena, az chce sie tamtedy jezdzic

Bo tamten kawałek jest "państwowy" i ma być kosztach a ten w rękach prywatnego koncesjonariusza i ma przynosić mu zysk.

Plus tajne aneksy do umowy między państwem i Stalexportem gwarantujące temu ostatniemu spore przywileje i ograniczający działanie państwa w zakresie budowy obwodnic na pozostałych drogach w okolicy odcinka objętego koncesją.

pozdr.

M.

Napisano

> Zgoda

> Ja jeżdżę tę trasę od 5-7h lub 19-21 i jeszcze ani razu korka nie spotkałem, po prostu trzeba

> wiedzieć kiedy jechać

Teraz w Zabierzowie na DK79 budują bramki do ViaTolla, więc jest szansa, że będzie luźniej, przynajmniej o cieżarówki ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Teraz w Zabierzowie na DK79 budują bramki do ViaTolla, więc jest szansa, że będzie luźniej,

> przynajmniej o cieżarówki

i wagi w Kochanowie oraz w Rudawie...

Napisano

> i wagi w Kochanowie oraz w Rudawie...

czekam z niecierpliwością aż to zacznie działać. Może przynajmniej trochę ruch się zmiejszy i ludzie mieszkający przy samej DK79 odpoczną trochę od ciągłego huku przejeżdżających ciężarówek. Naprawdę jako mieszkańca Zabierzowa strasznie mnie cieszy ten ViaToll zlosnik.gif

Napisano

> Bo tamten kawałek jest "państwowy" i ma być kosztach

musi być po kosztach bo EU to nakazała , inaczej władcy tego kraju dawno by podnieśli ceny za kilometr

Napisano

> musi być po kosztach bo EU to nakazała , inaczej władcy tego kraju dawno by podnieśli ceny za

> kilometr

Ale ten raj bedzie tylko przez 5 lat (tj 4 lata bo działa już 1 rok)

Napisano

> dobry aparat z Ciebie - każdy światopogląd inny niż Twój jest gorszy

> ja tam jednak mimo wszystko omijam bramki na A4 kiedy mogę - nie dlatego że mnie nie stać, ale jak

> ktoś już to pisał - jest to "mój mały protest" przeciw Stalexportowi.

> BTW policz ile Cię kosztują te bramki jak jeździsz codziennie do pracy - 8złx20dni roboczych -

> 160zl co miesiąc za sam szlaban...

Coś pomyliłeś, Panie zlosnik.gif Ja jeździłem codziennie i wychodziło "minimalnie" więcej - 2x8zł do pracy i 2x8zł spowrotem, razem 32 zł dziennie x 20 dni roboczych 640 zyla psu w ... mamba.gif

Napisano

> Zgadza się w Nieporazie

> W stronę Katowic najbliższy zjazd jest dopiero w Trzebini.

Czyli u mnie 001.gif

Napisano

> Teraz w Zabierzowie na DK79 budują bramki do ViaTolla, więc jest szansa, że będzie luźniej,

> przynajmniej o cieżarówki

Żeby tylko, bramki już stoją w Trzebini i Chrzanowie 270751858-jezyk.gif

I wygląda na to że dla dużych i tak jest taniej niż autostradą 270751858-jezyk.gif

Napisano

> i wagi w Kochanowie oraz w Rudawie...

I kolejna w Jaworznie przy wjeździe na trasę śródmiejską koło stacji Orlen i 1-2-3 cool.gif

Napisano

> Aha no to podnieśli to ja już całkowicie podziękuję za jazdę A4

juz z rok czasu bedzie grinser006.gif

Napisano

> całkowicie podziękuję za jazdę A4

Dziś RMF FM podało, że przed bramkami we Wrocławiu w kierunku na Gliwice jest korek na 4 kilometry... spineyes.gifhehe.gif

Napisano

> swoja droga genialny i jakże prosty system, no i cena, az chce sie tamtedy jezdzic

Zgadzam się w całej rozciągłości!

Napisano

> Dziś RMF FM podało, że przed bramkami we Wrocławiu w kierunku na Gliwice jest korek na 4

> kilometry...

chyba jest za tanio zlosnik.gif

Napisano

> Żeby tylko, bramki już stoją w Trzebini i Chrzanowie

> I wygląda na to że dla dużych i tak jest taniej niż autostradą

Ale system zacznie działać pono 30 marca, na razie tylko w którąś sobotę nazad testowane były te wagi w Rudawie. Koledze pokazali zdjęcie (tak,tak! ) z przodu, z boku, ile waży i ile ew. może doładować.

Napisano

> Dziś RMF FM podało, że przed bramkami we Wrocławiu w kierunku na Gliwice jest korek na 4

> kilometry...

w czwartek po poludniu jak jechalem juz tam tez niezly kociol byl...

swoja droga raczej zawsze wszystkie bramki sa otwarte a i tak lajtowego przejazdu nie ma...

rano korek w kierunku Wrocka a po poludniu w kierunku Krakowa